Six years

av (forfatter).

2013 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (118 terningkast.)

218 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Kirsti Vettran Nederhoels eksemplar av Six years

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim og spenning

Lesedato

2017

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Six years have passed since Jake Fisher watched Natalie, the love of his life, marry another man. Six years of hiding a broken heart by throwing himself into his career as a college professor. Six years of keeping his promise to leave Natalie alone, and six years of tortured dreams of her life with her new husband, Todd. But six years haven't come close to extinguishing his feelings, and when Jake comes across Todd's obituary, he can't keep himself away from the funeral. There he gets the glimpse of Todd's wife he's hoping for ...but she is not Natalie. Whoever the mourning widow is, she's been married to Todd for more than a decade, and with that fact everything Jake thought he knew about the best time of his life - a time he has never gotten over - is turned completely inside out. As Jake searches for the truth, his picture-perfect memories of Natalie begin to unravel. Mutual friends of the couple either can't be found or don't remember Jake. No one has seen Natalie in years. Jake's search for the woman who broke his heart - and who lied to him - soon puts his very life at risk as it dawns on him that the man he has become may be based on carefully constructed fiction.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9781409144588

EAN 9781409144588

Genre Thrillere

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 38 50 20 1 2

Bokomtaler

Husker jeg helt feil, eller har Coben skrevet en del riktig fine og underholdende bøker? Nå er det i hvert fall slutt på at jeg kjøper bøkene hans uten konkrete anbefalinger. Det er ikke dårlig, men jeg lar meg ikke engasjere nevneverdig av hovedpersonene eller fortellingen, og blir litt skuffet når det ikke er en "twist" mot slutten. Da viser det seg jo at jeg gjennomskuet det hele tidlig i boken. Og så skarp er jeg ikke at det er vanlig... eller gøy. Alt i alt var det grei nok tidtrøyte, men den anbefales ikke og får en heller svak treer på terningen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Seks år etter at Jake Fisher så sitt livs kjærlighet gifte seg med en annen mann, elsker han henne fortsatt. Når han en dag kommer over mannen Todds nekrolog bestemmer han seg for å gå i begravelsen. Der får han et glimt av Todds enke – men det er ikke Natalie. Alt Jake trodde han visste om den beste tiden av sitt liv, snus opp ned – og etter hvert som Jake nærmer seg sannheten, begynner hans perfekte bilde av Natalie å rakne, og han skal komme til å sette sitt eget liv i fare.

Harlan Coben er en mester i å skrive spenningslitteratur – også denne gangen leverer han en bok som øker nysgjerrigheten og ønsket om å finne et svar for hver side man blar om! Vi kryper inn i Jakes hode og føler den samme desperasjonen han har til å finne ut hva som er sannheten om Natalie…

Balansen mellom psykologisk spenning og ren action gjør boken en fryd å lese, av og til er den rett og slett skikkelig creepy.

Selv om slutten for min del kom som en stor skuffelse (uten at jeg kan skrive noe mer om det uten å røpe hva som skjer) var boken fram til dette så utrolig spennende at jeg likevel lar denne boken stå igjen på min toppliste (20?) over de beste bøkene jeg har lest… Fordi veien fram til slutten var så bra - og at slutten sikkert for mange andre er slik den skal være, det er bare mitt personlige ønske om noe annet og mer originalt som spiller inn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi bokelskere er tydeligvis forskjellige, for jeg ser at andre gir denne boken betydelig lavere terningkast enn hva jeg gjør. Jeg derimot, er skikkelig imponert!
Boken er fantastisk spennende, mer eller mindre fra de første sidene. Den blir kalt "pageturner" i en av omtalene - og ja, det er helt korrekt. Handlingen er - i alle fall for meg - forutsigbar, MEN i det jeg tror jeg har funnet et poeng, endres alt på nytt.
For meg er dette en av de aller beste bøkene jeg har lest, og jeg vil anbefale den varmt!
Boken vekker følelser og tanker, og slutten er - selv om kanskje litt rask - fantastisk. Når jeg trodde jeg hadde lest siste side, la jeg boken i fanget, og irriterte meg grønn over det jeg trodde var slutten, kanskje vel vitende om fortsettelsen. Spenningsnivået er fantastisk, helt frem til siste side - og boken er praktisk talt umulig å legge fra seg. Klar 6'er på terningen fra meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det enkleste er pistol
(Link til omtale på bloggen min som jeg startet opp et drøyt halvår før jeg oppdaget Bokelskere, derfor legger jeg ut et knippe av de tidligste bokomtalene.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Vi har en tendens til å se det vi ønsker å se.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

There is silence, and then there is rural silence, silence you could feel and reach out and touch, silence with texture and distance.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Part of the human condition is that we all think that we are uniquely complex while everyone else is somewhat simpler to read. That is not true, of course. We all have our own dreams and hopes and wants and lust and heartaches. We all have our own brand of crazy.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The humpback never sees the hump on his own back.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror du på kjærlighet ved første øyeblikk? Ikke jeg heller. Men jeg tror derimot på en sterk tiltrekning ved første blikk, og at den er noe mer enn bare fysisk. Jeg tror at av og til - kanskje en eller to ganger i livet - kan en bli så voldsomt og så øyeblikkelig tiltrukket av en annen at det føles sterkere enn magnetisk kraft.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

She's a free spirit, you know. When you set a free spirit free, it flies off. That's what it's supposed to do.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Studenter kan ikke tenke seg at professorer har noe privatliv, på samme måte som de ikke kan tenke seg at foreldre har sex.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ville snart gå opp for meg at Natalie hadde det jeg kaller langsom skjønnhet, av den typen som du ikke legger merke til med en gang, men så blir du plutselig slått av den, og den blir bare sterkere, og hun blir vakrere for hver gang du ser henne, og du kan ikke begripe at du ikke alltid har ment at hun var absolutt strålende vakker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The simple Francis Bacon axiom, one we constantly stressed to our students, applied here: Knowledge is power.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To lose one parent may be regarded as a misfortune; to lose both looks like carelessness.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ble fristet til å prøve å fullføre denne leseutfordringen. Når jeg har lest en av bøkene som passer inn under et kriterie nedenfor, vil dette bli satt i fet skrift, og boken legges til listen med beskrivelse av hvilken kategori jeg har plassert den i.

En bok på mer enn 500 sider
En romantisk klassikker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
En bok med et nummer i tittelen
En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
En morsom bok
En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
Et mysterium eller en thriller
En bok hvor tittelen kun er ett ord
En novellesamling
En bok hvor handlingen foregår i et annet land
En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
En bok en venn har anbefalt deg
En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
En bok basert på en sann historie
En bok fra bunnen av leselista di
En bok moren din elsker
En bok som skremmer deg
En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
En bok som du fullfører på en dag
En bok med antonymer i tittelen
En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
En bok med en farge i tittelen
En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
En bok du eier, men aldri har lest
En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Liste over bøkar eg les i 2015 og mi særdeles korte meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei liste over alle bøker og lydbøker som slukes i år, samt korte kommentarar om kva eg syntes om dei


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Vær hos meg" av Harlan Coben
  • "Liv eller død" av Michael Robotham
  • "Ikke gi slipp" av Harlan Coben
  • "Savner deg" av Harlan Coben
  • "Myrgraven" av Val McDermid
  • "Ringer i vann" av Harlan Coben
  • "Den fremmede" av Harlan Coben
  • "Hjem" av Harlan Coben
  • "På en brennende bro" av Val McDermid
  • "Den perfekte familie" av Lisa Gardner
  • "Porto Francos voktere" av Ann Rosman
  • "Datter savnet" av Harlan Coben
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver