In cold blood

a true account of a multiple murder and its consequences

av (forfatter).

Penguin Classics 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (82 terningkast.)

378 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Se på denne utgaven hos amazon.com Kjøp boka hos ark.no

Kim Robin Klevs eksemplar av In cold blood - a true account of a multiple murder and its consequences

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Mine bøker

Lesedato

2013

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Agent Al Dewey of the Kansas Bureau of Investigation has a horrific murder to solve - and precious few clues. Capote's reconstruction of the slaughter of an entire family shows a gripping mix of journalistic skills and imaginative power.

Bokdetaljer

Forlag Penguin Classics

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9780141182575

EAN 9780141182575

Omtalt tid Etterkrigstiden 1960-1969

Omtalt sted Veststatene

Språk Engelsk

Sider 335

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

20 38 17 6 1 0

Bokomtaler

I 1959 ble familien Clutter brutalt drept. I begynnelsen antar politiet at det må være noen som kjente familien som står bak ugjerningen. Uhyggen brer seg i lokalmiljøet. Noen tenker tom. på å flytte fra stedet, fordi man ikke kan være sikre på om morderne vil finne på å slå til igjen.

Noen måneder senere arresteres de to unge mennene Hickock og Perry. Disse to ble kjent da de sonet sin forrige straff. Det fremkommer under etterforskningen at drapene på Clutter-familiens medlemmer har vært svært så kaldblodig. Spesielt den ene av mennene kjenner over hode ingen anger. Begge ble ikke overraskende dømt til hengning.

Capote fulgte rettssaken og boka er basert både på intervjuer av folk som kjente Clutter-familien og gjerningsmennene. Det bygges opp en spenning i boka som er til å ta og føle på, og noen ganger fikk jeg mer følelsen av å lese en kriminalroman enn en dokumentar. Som vanlig skriver Capote svært godt, og han graver seg dypt ned i gjerningsmennenes syke sinn.

Bjørn Sunquist leste med stor innlevelse og intensitet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er detaljene og intensiteten som driver boken fremover. På en måte fungerer boken også som et tidsbilde av USA på slutten av 50 tallet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Alle uten unntakelse benekter at innbyggerne i Garden City kan deles i sosiale klasser. ("Nei Sir. Det finnes ikke noe sånt her. Alle er like, uansett penger, rase eller opprinnelse. Vi har det slik folk i et demokrati bør ha det"), men klasseskille er selvfølgelig like skarpt og like lett å få øye på som i et hvilket som helst annet samfunn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

15-16 mil lenger vest, og man ville være ute av "Bibelbelte", den evangelieredne stripen av amerikansk territorium. Der må man ta sin religion meget alvorlig - om ikke for annet, så av rene forretningsgrunner. Og Finney County ligger innenfor Bibelbelte. Derfor er en persons forhold til kirken den viktigste faktor for hans sosiale status.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fru Archibald William Warren-Browne var engelsk, utstyrt med en nesten uforståelig overklasseaksent. Hun var liten og fyldig, og lignet på ingen måte kaféens øvrige gjester. Sammenlignet med dem minnet hun en påfugl i en kalkuninnhegning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Misunnelse var en følelse han alltid bar på - fienden var den som var noe han ville være, eller hadde noe han ville ha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Newsweek har laget en metaliste av bl.a. Modern Library, the New York Public Library, St. John's College reading list, Oprahs liste. En spennende liste som kanskje kan være rettesnor for hva man skal komme seg gjennom av klassikere. Listen finnes her: http://www.newsweek.com/id/204478.


Godt sagt! (39) Varsle Svar

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

De 99 beste krimtitlene i det 20. århundret. Forøvrig er en serie på 13 bøker utgitt av Gyldendal/ De norske bokklubbene fra april 1994 til februar 1996, en del av denne listen. Fire bøker fra den opprinnelige lista ble vanskelige å spore og jeg fikk problemer med å legge dem til, ettersom dette var bøker jeg ikke har. De er Max Mauser (psev for Jonas Lie) Rittet fra Olesko, Torben Nielsen - Nitten røde roser, Hans-Krister Rönblom - Höstvind och djupa vatten og Dorothy Leigh Sayers - The Nine Taylors. Flinke sjeler kan få hjelpe til med å få lagt til disse;-D


Godt sagt! (8) Varsle Svar

De 8 bøkene jeg har lest og skal lese i "Verden rundt på 8 bøker" prosjektet mitt.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

(Nesten) alle bøkene som Rory Gilmore i serien "Gilmore Girls" leste eller nevnte!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finnes på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med det beste innen tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt ut av oss som jobber her på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske islett. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier."

https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/til-kjernen/kjerneboker


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Part 2 av bøkene som er nevnt i Gilmore Girls!
Jeg kommer nok ikke til å lese alle, men jeg har lyst til å prøve å få lest flest mulig :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker som omhandler kriminelle hendelser som har skjedd i virkeligheten. Utstilte bøker i biblioteklokalene februar 2016.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leseliste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den menneskelige faktor" av Graham Greene
 • "Den talentfulle Mr. Ripley" av Patricia Highsmith
 • "Dommedagskrigen" av Mario Vargas Llosa
 • "Frokost på Tiffany" av Truman Capote
 • "Malteserfalken" av Dashiell Hammett
 • "Den dypeste grunn" av Graham Greene
 • "Lord Jim" av Joseph Conrad
 • "Larmen og vreden" av William Faulkner
 • "Smuglere" av Arthur Omre
 • "Fedre og sønner" av Ivan Sergejevitsj Turgenjev
 • "Underverden" av Don DeLillo
 • "Gudfaren" av Mario Puzo
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver