Bare et barn

kriminalroman

av (forfatter).

Kagge 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.91 (112 terningkast.)

243 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

karins eksemplar av Bare et barn - kriminalroman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hanne Kristin Rohdes oppfølger til suksessromanen Mørke hjerter begynner dramatisk når en journalist og en politiadvokat drepes på en pressekonferanse på politihuset i Oslo.

Politiet finner likene av to guttebarn ved Frysja i Oslo, og sammen med sine kolleger i Oslopolitiet begynner Wilma Lind å nøste i det som åpenbart er en drapssak. Denne gangen får Wilma mer enn én krevende etterforskning å tenke på: Hun satt nemlig ved siden av den drepte politiadvokaten da han ble skutt under pressebriefen.
De to sakene tilfører Wilma en kunnskap om Norge som overrasker og sjokkerer henne, og hun må se etter løsninger og motiv også der det er upopulært å lete. Hun erfarer raskt at ikke alle overordnede lar seg begeistre.
Bare et barn retter blikket mot de mange barna som stadig forsvinner fra norske asylmottak, mange som ofre for menneskehandel, uten at norske myndigheter gjør tilstrekkelig for å avdekke fakta.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788248916208

EAN 9788248916208

Serie Wilma Lind (2)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 351

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 27 41 32 6 1

Bokomtaler

Temaet er alvorlig, og burde kanskje få mer fokus og ressurser i virkeligheten også?
Jeg leser helst ikke rene politietterforskningsromaner, det har lett for å bli for kjedelig rett og slett. Det gjelder denne også.
Hanne Kristin Rohde har nok god greie på politiarbeid og etterforskning, - men ...
Jeg liker best krim der forfatteren evner å gå inn i hodet på forbryterne, og klarer å beskrive deres tanker og følelser (og handlinger) på en realistisk måte.
Jeg forstår ut fra handlingen i denne boka at det må være en krimbok som har kommet før denne, i og med at det flere ganger blir henvist til ting som har hendt før.
Men det spørs om jeg gidder å lese flere bøker med disse hovedpersonene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Bare et barn (ekstern lenke)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min andre bok av A K Rohde.
Fant ikke den store lesegleden her. Et, etter min mening, unødvendig stort persongalleri gjør at man lett misser poenger her og der. Det vrimler jo av politimestre, visepolitimestre, politiinspektører, politisjefer, avsatte politimestre osv. osv. I opptil flere distrikter...
Dertil synes jeg deler av historien er lite troverdig rett og slett. Ikke minst de siste 50 sidene, hvor forfatteren "skrur av lyset" og fører hovedpersonene bokstavelig talt under jorden.
Forutsigbart og nokså klisjé preget. Ikke særlig spennende egentlig.
På den positive siden skriver hun jo bra, og saken hun tar opp er både høy-aktuell og beskrevet med overbevisende innsikt.
Noe spenning tilføres også i forholdet Wilma har til sin usympatiske og sleske sjef Tone. Men også her blir det litt for mye. Det er rett og slett vanskelig å tro at en sjef med såpass mange dårlige egenskaper kan overleve som sjef.
Tror AKR hadde gjort boka bedre ved å forenkle historien en del og redusere persongalleriet til det halve. Da hadde det kanskje også blitt plass til å bli bedre kjent med hovedpersonene i boka. Slik de fremstår nå er de fleste bare et navn bak en handling, som helt flate objekter.
Nei Kristin, du kan bedre. For dette får du bare en treer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stødig politiarbeid i en noe kjedelig krim

Hanne Kristin Rohde er ute med sin andre bok, igjen med politietterforskeren Wilma Lind i hovedrollen. Historien starter med en pressekonferanse hun er tilstede på der to mennesker blir skutt, en journalist og en politiadvokat. Videre blir to små gutter av utenlandsk opprinnelse funnet drept i Oslo. Etter hvert veves disse to sakene inn i hverandre.
Forfatteren er som kjent en tidligere profilert toppleder i Oslo-politiet, noe som gjør at hun skriver troverdig om det indre liv i en politietterforskning. Men det betyr ikke at det automatisk blir mer spennende av den grunn. Historien lunter avgårde uten det helt store drivet, og uten de helt store overraskelsene. Men Rohde skal ha skryt for at hun til tross for et ufyselig tema med salg av svært unge gutter til sexkunder rundt i Europa ikke lar seg friste til å utbrodere den delen av boka med skitne detaljer.
Hun har nok opplevd både gode og dårlige sjefer og medarbeidere i sin karriere i politiet, og bruker helt sikkert noen karakteristika fra disse i sine personbeskrivelser. Men hennes nærmeste sjef, Tone Bylien, blir nesten for karikert ekkel og uspiselig i bøkene hennes. Så ille kan du vel ikke være som menneske, og samtidig få en slik toppjobb, selv i politiet.
Spenningen eskalerer, slik den skal, mot slutten av boka. Men den tar aldri helt av, slik at det hele føles litt for oppkonstruert. Må jo ha noe action mot slutten, liksom.
Så en liten detalj som jeg synes er en liten tabbe. Vår heltinne må gjennom en mørk kjeller, og jeg tenker på hvorfor hun ikke bruker mobilen sin for å få litt lys? Samtidig minner hun "skurken" på å bruke mobilen til det samme i neste kapittel i den samme kjelleren!
Rohde har uttalt til pressen at hun vil utfordre Nesbø og co på å bli den store krimforfatteren i landet. Vel, hun har et godt stykke å gå for å nå dit.
Denne gang hadde jeg boka som lydbok, og det er Ingrid Vollan som leser, noe hun gjør på en glimrende måte. Og det sier jeg ikke bare fordi hun og kona mi gikk i samme klasse på barneskolen. I tillegg er samboer til dattera vår lydtekniker i Lydbokforlaget, og har samarbeidet med Vollan ved flere anledninger - artige sammentreff :-)

Flere bokomtaler finner du på bloggen min Bjørnebok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende innledning og slutt, men altfor mye dialoger og lite som skjer i mellom.. Likevel liker jeg historien og tanken. Synes bare ikke det holder...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre bok om Wilma. Lett å lese. Korte kapitler. Viktig tema. Jeg er så glad i norsk- og nordisk krim. Denne får meg ikke helt med. Likevel leste jeg videre fordi jeg ønsket det skulle endre seg. Sitter utafor boka og leser, liksom. Får tanker om at Rohde forsøker å skape en "riktig" krim, med blandingen mellom privatliv og etterforskerjobb som f.eks Horst gjør så utrolig bra. For meg henger det ikke sammen. Ser ikke hele Wilma. Resten av persongalleriet blir også noe flate. Er nok Bjarne med gulltanna jeg ser best for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hanne Kristin Rohdes oppfølger til suksessromanen Mørke hjerter begynner dramatisk når en journalist og en politiadvokat drepes på en pressekonferanse på politihuset i Oslo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En helt magiskt spännande bok som tar upp ett otroligt bedrövligt faktum; att hundratals barn försvinner från flyktingförläggningar utan att de eftersöks seriöst...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det er nettopp den type vitner vi er avhengige av, sier hun. - Mennesker som vet hva som skjer rundt dem. Nabokjerringer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mennesker er uberegnelige, tenker hun. Det er ikke mulig å spekulere i hvem som makter å effektuere syke idèer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Når en bok er lest kan den kun oppfylle et krav. Kriteriene er som følger:

X En bok på mer enn 500 sider
X En romantisk klassikker
X En bok som det har blitt laget film av
X En bok som ble publisert i år
X En bok med et nummer i tittelen
X En bok skrevet av noen under 30
X En bok med ikke-menneskelige karakterer
X En morsom bok
X En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
X Et mysterium eller en thriller
X En bok hvor tittelen kun er ett ord

X En novellesamling
X En bok hvor handlingen foregår i et annet land
X En bok som ikke er fiksjon

X En populær forfatters første bok
X En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
X En bok en venn har anbefalt deg
X En bok som har vunnet en pris
X En bok basert på en sann historie
X En bok fra bunnen av leselista di
X En bok moren din elsker
X En bok som skremmer deg
X En bok som er over 100 år gammel
X En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
X En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
X En memoir
X En bok som du fullfører på en dag
X En bok med antonymer i tittelen
X En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
X En bok som ble utgitt året du ble født
X En bok som har fått dårlig omtale
X En trilogi
X En bok fra barndommen din
X En bok med et trekantdrama
X En bok satt til fremtiden
X En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
X En bok med en farge i tittelen
X En bok som fikk deg til å gråte
X En bok med magi
X En "graphic novel" (Litt usikker på hvordan dette oversettes til norsk, men betydningen er i alle fall et lengre tegneserieverk. Et Donald-blad blir her for kort, mens en pocket er litt mer i riktig gate.)
X En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
X En bok du eier, men aldri har lest
X En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
X En bok med et annet originalspråk
X En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
X Et skuespill
X En bannlyst bok
X En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
X En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (2) Varsle Svar

I år skal jeg se om jeg ikke kan fullføre PopSugar sin Reading Challenge 2015. Det er hele 50 bøker å lese. Noen blir utfordrende, mens andre ser jeg blir lette. Har bestemt meg for at en bok ikke skal høre til mer enn en kategori. Blir nok noen barnebøker også på min liste da det er en del av jobben min. For de som ikke har sett listen, kan de sjekke ut denne linken http://www.popsugar.com/love/Reading-Challenge-2015-36071458


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selger både engelsk og norske bøker. Har hatt de liggende ute på Finn lenge, men liten respons. Jeg legger ved bøkene på listen og fjerner de som blir solgt. Enkelte av bøkene er litt forskjellig i forholdt til bokelskere sine bilder. Send PM og jeg kan sende bilder.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest totalt 8082 sider 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Gudmoren - kriminalroman" av Hanne Kristin Rohde
  • "Offerdyr" av Hanne Kristin Rohde
  • "Det du ikke vet" av Hanne Kristin Rohde
  • "Judaskysset - kriminalroman" av Eirik Husby Sæther
  • "Søsteren - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
  • "Mørke hjerter - kriminalroman" av Hanne Kristin Rohde
  • "Det brennende bladet" av Katrine Engberg
  • "Skorpionen" av Øystein Wiik
  • "Jordtårer" av Frode Eie Larsen
  • "På overflaten flyter vannliljene - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
  • "Du skal lide" av Frode Eie Larsen
  • "Banesår - kriminalroman" av Thomas Enger
Alle bokanbefalinger for dette verket