Ulykkesfuglen

av (forfatter) og Gry Brenna (gjendikter).

Gyldendal 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.55 (394 terningkast.)

1616 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

karins eksemplar av Ulykkesfuglen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Marit Kaspersen blir funnet død i bilen sin etter en utforkjøring. Hun rørte aldri alkohol, likevel har hun en promille på 6,1. Hun har også noen uforklarlige blåmerker og rester av tape rundt munnen. Politimannen Patrik Hedström og hans kolleger på Tanumshede politistasjon oppdager at det har vært liknende tilfeller andre steder i Sverige, der samtlige av ofrene hadde store mengder alkohol i blodet. En avrevet side fra eventyret om Hans og Grete ble også alltid etterlatt i nærheten av den døde. Ikke lenge etter Marits død blir en av deltakerne i realityserien Fucking Tanum funnet myrdet i en søppeldunk. Kan denne saken ha noen sammenheng med de andre drapene? Dette er den fjerde romanen om Patrik Hedström og Erica Falck.

Omtale fra forlaget

Den fjerde politiromanen fra idylliske Fjällbacka av suksessforfatteren Camilla Läckberg. Marit Kaspersen rørte aldri alkohol. Likevel har hun en promille på 6,1 da hun blir funnet død i bilen sin etter en utforkjøring. Hun har også noen uforklarlige blåmerker og rester av tape rundt munnen. Patrik Hedström og kollegene hans på Tanumshede politistasjon oppdager etter hvert at det har vært liknende tilfeller andre steder i Sverige, og skjønner at de står overfor en morder som får det til å se ut som om offeret har omkommet på grunn av rattfyll. En avrevet side fra eventyret om Hans og Grete er alltid etterlatt i nærheten av den drepte. Like etter Marits død blir en av deltakerne i reality-serien Fucking Tanum, som spilles inn i Fjällbacka, funnet myrdet i en søppelcontainer. Har denne saken noen sammenheng med de andre drapene?Camilla Läckberg (f. 1974 i Fjällbacka) debuterte som krimforfatter i 2003 og har siden skrevet seks romaner om Erica Falck og Patrik Hedström. To av disse, Predikanten (2005) og Steinhuggeren (2006) er blitt nominert til Årets bästa svenska deckare. Camilla Läckberg bøker er solgt i over to millioner eksemplarer bare i Sverige og er filmet av svensk TV.Skrevet om Ulykkesfuglen:«Opprullingen er underholdende, med uhyre veldosert spenningskurve ... Med Ulykkesfuglen har Camilla Läckberg skrevet sin beste kriminalroman så langt. Promillekjøring blir aldri det samme etter denne boken.» (terning 5) Berit Kobro, VG «Ulykkesfuglen er uten tvil Camilla Läckbergs best konstruerte og mest underholdende kriminalintrige så langt.» Kurt Hansen, Dagbladet«Men det er nettopp denne balansen mellom det hverdagslige og kriminalgåtene, som gjør Läckberg til en av Sveriges nye krimdronninger ... Camilla Läckberg har skrevet sin, til nå, beste kriminalroman fra vesle Tanumshede.» Eva Nyhaug, Moss Avis«Svenske Camilla Läckberg er ute med sin tredje bok på norsk, Ulykkesfuglen, og har med denne kriminalromanen befestet sin plass blant de beste i sjangeren ... Et svært originalt og bra plott! Gled deg!» Liv Lysaker, Magasinet Aktuell

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788205381506

EAN 9788205381506

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 375

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

45 174 132 37 6 0

Bokomtaler

en spennende bok som jeg ikke klarte å legge i fra meg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

LETTLEST:

Camilla Läckberg skriver usedvanlig lettlest krim, og denne boken er inget unntak. Patrick har fått en ny kollega på politistasjonen, og på hjemmefronten planlegger han og Erica bryllup. Opprullingen av det som kanskje er en seriemorder viser seg å by på store utfordringer for den lille politistasjonen. Läckberg skriver fengslende og spennende krim, med parallelle historier som i klassisk krimstil som regel henger sammen. Boken har absolutt sine høydepunker der du ikke har lyst til å legge den fra deg, men løsningen er likevel ikke altfor komplisert. Dette er en typisk bok man kan bruke en helg på..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Solid og lettlest krim, samtidig som man blir godt kjent med hovedpersonene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg skjønner ikke at Patrik orker å ha denne jobben, sa Dan og nappet til seg en bolle. Jeg ville aldri ha klart det. Å lære fjortenåringer gramatikk er dramatisk nok i mine øyne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Faren hennes måtte være dødssyk for i det hele tatt å tenke på å gå fra jobben et minutt for tidlig. Han så på seg selv som et viktig forbilde, og det å komme for sent på jobb, være syk eller gå tidlig hjem, tolererte han like lite hos seg selv, som hos sine underordnede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Her er bøkene jeg har rukket å lese i 2010. Har ikke tatt med pensumbøker..


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene som har holdt meg med selskap på godt og vondt, vår, sommer og høst 2011 - i tilfeldig rekkefølge=)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er bøker jeg har lest, eller skal lese, som har fugl eller fjær i tittelen. Eller på coveret.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2010


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lagt til i den rekkefølgen jeg har lest de.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selger både engelsk og norske bøker. Har hatt de liggende ute på Finn lenge, men liten respons. Jeg legger ved bøkene på listen og fjerner de som blir solgt. Enkelte av bøkene er litt forskjellig i forholdt til bokelskere sine bilder. Send PM og jeg kan sende bilder.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Steinhuggeren" av Camilla Läckberg
 • "Havfruen" av Camilla Läckberg
 • "Fyrvokteren" av Camilla Läckberg
 • "Englemakersken" av Camilla Läckberg
 • "Predikanten" av Camilla Läckberg
 • "Snøstorm og mandelduft" av Camilla Läckberg
 • "Tyskerungen" av Camilla Läckberg
 • "Løvetemmeren" av Camilla Läckberg
 • "Isprinsessen" av Camilla Läckberg
 • "Heksen" av Camilla Läckberg
 • "Svart sti" av Åsa Larsson
 • "Til din vrede går over" av Åsa Larsson
Alle bokanbefalinger for dette verket