Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 865 sitater

Hvor slutter en historie?
Bestefaren min var arkitekt. Han sa at streken - og historien - slutter der den begynte. Og omvendt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Hm. Lea er et fint navn. Ingen grunn til å bytt..."
"Det betyr 'ku'," avbrøt hun. "Jeg ville hete Sara. Det betyr fyrstinne. Men far sa at jeg ikke kunne hete Sara Sara. Så i stedet er jeg blitt kalt ku i tjueni år. Hva sier du til det?"
"Vel." Jeg tenkte meg om. "Mø?"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

... det er som om knappene våre ble kneppet skjevt helt fra starten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Finnes det virkelig noe slikt som en blind flekk, tror jeg alle menn har en.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun hadde ikke hatt et menneske å snakke med disse fjorten dagene hun hadde ligget syk. Matilde drog jo ut tidlig hver morgen, hun stod jo og slet på bryggeriet til langt på kveld, så henne var det ikke stor hygga ved. Det var å ligge der og fundere og ergre seg og samle så mange kraftige ord til hun fikk bruk for dem en gang. Og nå i kveld hadde hun fått bruk for dem! Og nå i kveld skulle de ut!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne gårdsplassen er et fredet sted. Sola er nektet adgang. Den kan gjerne la være å anstrenge seg, den får ikke lov å forstyrre barna. De kan trygt leke på søplekasser og skylledunker og i vedskjul og i de andre "ytre nødvendige rom". De grå murveggene er så velsignet tykke. Og trofaste er de mot dem de skal verne. Ennå har ingen plagsom solstråle greid å lure seg inn i dette gårdsrommet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man bør vite når det er på tide å slutte, mumlet Jary. Det er det som er hele saken, man skal vite når det er på tide å slutte.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det var de gangene hun likte ham aller best. Som da han spurte henne om hvilke tanker hun gjorde seg om at 99,73 prosent av menneskene i Tyskland og Østerrike hadde stemt likt ved folkeavstemningen.
Det vekker mer redsel enn tanker, hadde Matilda svart.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Pirjeri la merke til at det uhyre sjelden dukket opp noen finner i engleskaren. Når så skjedde, var de som regel lekpredikanter, troende kvinner og kulturkritikere, i nevnte orden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gabriel mente at Gud var blitt nokså deprimert i det siste, et tegn på det var hans trang til å oppholde seg i denne mugne, forfalne og gudsforlatte borgen.
Sankt Peter bemerket at den ikke var gudsforlatt nå, Gud var jo til stede akkurat her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

-- Navnet ditt, sier han
-- Veronica. Men for guds skyld kall meg Ronnie.
-- Hyggelig å møte deg Veronica, sier han.


Andrea Olsen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hugs kva eg gjorde,
hugs kven eg var.
Hugs kva eg ga opp,
og alt det eg bar.
Aldri må du glemme
at eg bana veg,
men óg at min skugge
ikkje dekkjer deg.

Hugs kva eg gjorde,
hugs kven eg er.
Min hug er med deg
kor enn du fer.
Og framfor alt anna
må du hugse på
at kven du sjølv er
er det viktige nå.


Regine Nordli Jensen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Arif Saim Bey var full av medlidenhet med Idris Bey, hans hjerte blødde for ham, men hva kunne han gjøre? Mannen tilhørte en utdøende rase av hederlige, oppriktige, modige menn. Det var en ære å ha en slik mann til fiende. Arif Saim Bey var virkelig stolt av det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fremskrittene Russland hadde gjort opp gjennom årene, var utelukkende teknologiske. Jeg husket en debatt jeg hadde deltatt i på nettet, om hvorvidt mennesket hadde tatt kontroll over egen evolusjon gjennom den teknologiske utviklingen. Mange mente at ja, siden man nå hadde kartlagt det menneskelige genet og kunne dyrke fram for eksempel vev, organer, hud og negler, var evolusjonen tilsidesatt og kun relevant for de dyrene som måtte lære seg å overleve med de endringene menneskene forårsaket på kloden. Andre, som jeg, mente at det var teknologiens egen evolusjon vi bevitnet, ikke vår. Vi var i ferd med å gjøre oss selv overflødige, og frivillig, om enn ubevisst, flytte oss et trinn ned i næringskjeden.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Biblioteket i Årdal var lite og sjarmerende. Det var omtrent på størrelse med toalettet på Nasjonalbiblioteket i Russland

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Et redd menneske er et dårlig menneske. Gud forbanne redde mennesker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så vanka det ein kyss bak ei dør og litt kjæling bakom ei anna dør. Dei visste ikkje ordet av det før dei fann ut at det var rettast å sende ut ekteskapslysing.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

-- Eg reknar med at du er omvend, sa Eilert.
-- Nei, sa Kate. -- Eg er berre rangsnudd.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Åh, for ein by, sa tante Lina til dottera mi, for ein strålande og betydningsfull by: Her har ein snakka alle språk, Imma, her har ein bygd alt mogleg, her har ein slått sund alt mogleg, her har folk ingen tillit til sladder og gjer ikkje anna enn å sladre, her har du Vesuv som kvar dag minner deg på at alle bragder utført av mektige menn, dei mest storslåtte verk, kan elden, jordskjelvet, oska og havet gjere til ingenting på få sekund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og dessutan finst det svært få ekte intellektuelle. Størsteparten bruker heile livet på sløve kommentarar til andres tankar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

FragmenterCarolineTone SandvikTrygve JakobsenHarald KPär J ThorssonGVLene AndresenGrete AmundsenBoktimmyJulie StensethReadninggirl20Jostein RøysetKarianne KrogstadBjarneTor Arne MyklebustBjørg L.edgeofawordVildeIdamgeTanteMamieNils PharoLinnTor Arne DahlMariaRos-MariMari Nordø LommelunEli SeimBjørn  BakkenBjørn Erik Strand-HanssenKristine LouiseAnne-Stine Ruud HusevågMarianne KesselelmeTuridHegeFrode TangenThomas KlakeggJan Erik  Olsen