Kjærlighet før øya synker

av (forfatter).

Tiden 1996 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.56 (18 terningkast.)

92 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Kari-Janne Rands eksemplar av Kjærlighet før øya synker

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner - samtidsforfattere

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Beretningen om Makkaur, et lite øysamfunn så langt nord og øst det er mulig å komme i verden. Her vokser Armand opp, omgitt av merkelige og sårbare skikkelser som alle har søkt tilflukt der. Armands liv blir en jakt på sammenheng og tilhørighet.

Omtale fra forlaget

Beretningen om Makkaur, et lite øysamfunn så langt nord og øst det er mulig å komme i verden. Her vokser Armand opp, omgitt av merkelige og sårbare skikkelser som alle har søkt tilflukt der. Armands liv blir en jakt på sammenheng og tilhørighet.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 1996

Format Innbundet

ISBN13 9788210041341

EAN 9788210041341

Språk Bokmål

Sider 323

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 8 7 0 1 0

Bokomtaler

Det SKJER mye i denne boka. Men en sammenhengende handling å engasjere seg i, det mangler den totalt.

Alt foregår på øya Makkaur i Nord-Norge omtrent på vår tid, hvor vi følger gutten Armands liv. Han lurer på hvem som moren hans var/er. Han lurer også på hvem som er faren til vennen Bork. Det skal bygges en tunnel for å knytte øya til fastlandet. Armand krangler med faren sin. Armand blir mobbet. Folk dør på spektakulære måter. To-tre halvgamle menn sier livskloke ting på eksotiske lokasjoner. Og så videre.

Denne boka jobber hardt for å skape atmosfære og mystikk, men jeg synes den var et sammenkok av elementer som ikke drar i samme retning. Det snør, blåser, mugner, blir varmt, kaldt, overskyet og grått om hverandre. Det er mye skildring av hvordan folks ansikter er når de sier det ene og det andre. Til slutt var det fullstendig likegyldig hva som skjedde med både Armand, øya og alle folkene der.

Men hey - boka har i snitt terningkast fem, og folk med større horisonter og mer kullsyre i brusen enn meg vil sikkert synes den er storartet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Mange år senere tenker du: Å stå på en båt i stjerneskinn, i skyggen av det veldige styrhuset, og høre dunkene fra båtens hjerte og det kjølige vannet som slipper baugen og glir tilbake dit det kom fra - nesten uten en lyd - bare denne stille sildringen som like gjerne kunne ha vært stjernelys som rant - det er livet. Det er livet dette, men du bryr deg ikke om det nå. Du skifter vekten fra den ene foten til den andre. Den kalde luften svaler deg og gjør deg mindre trett. Kanskje tenker du at du skal gjøre denne reisen en gang til. Når du blir stor. Når du blir rik. I en annen tid. Men du kommer aldri til å gjøre det. Kanskje tenker du at neste gang skal jeg holde rundt livet til en jeg elsker og vi skal stå på dekk hele natten. Men det blir ikke noen neste gang. Hvor mange netter i livet står du på dekket av en båt i stjerneskinn? Én gang. Hvor mange ganger rødmer du, hvor mange ganger ler du, hvor mange ganger står du livredd foran en gammel manns dør? Alt har et tall for deg. Det er mindre enn du tror. Alle soloppganger. Alle båtturer i stjerneskinn. Alle kyss. Alt har et tall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Hvis du er død," sa han, "hvorfor er du her da? Og hvorfor er du ikke her?"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt i naturen var uten besvær. Det var ikke forbundet med noen problemer å være en stein. Fiskene hadde nok med å passe seg for større og slemmere fisker. Solen visste hva den hadde å gjøre, skinne, skinne som faen. Bare mennesket gikk forvirret rundt og skjønte ingenting. Hvorfor var det så problematisk å være menneske når alt annet var så tilsynelatende lett? Så vanskelig var det å leve, så enestående omstendelig og intrikat, at man nesten måtte tro at det var et poeng i at det var slik. Men hvilket?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morgenen etter lå sneen der. En hel øy slo vinduene opp mot solen også var det ingen sol. Det var som om det var foregått en konspirasjon. Uten en lyd hadde verden kledd seg om. Lyset var sterkt og hvitt og alle detaljer visket ut. Håpet brast i samme øyeblikk man sto der og stirret utover forræderiet. Sommeren var skjult for alltid. Det var ikke annet å gjøre enn å trekke vinduet igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Tulipandronningen" av Vetle Lid Larssen
  • "I engelens munn" av Vetle Lid Larssen
  • "Himmeltårnet - roman" av Vetle Lid Larssen
  • "Anja" av Elisabeth Young
  • "2" av Vetle Lid Larssen
  • "Tilfeldig utvalg - roman" av Morten Harry Olsen
  • "Stormen" av Ketil Bjørnstad
  • "Det utrolige døgnet - 9. april fra time til time" av Bjørn Bjørnsen
  • "Guds tjener" av Tor Edvin Dahl
  • "Vårt eget spill" av John Le Carré
  • "Norske helter" av Vetle Lid Larssen
  • "Thygesens terrorist - roman fra indre Oslofjord" av Jon Michelet
Alle bokanbefalinger for dette verket