Ild

av (forfatter), Sara Bergmark Elfgren (forfatter) og Gry Brenna (oversetter).

Gyldendal 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.95 (78 terningkast.)

160 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

janolinis eksemplar av Ild

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Lånte bøker

Lesedato

2013

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er andre bok i Engelsfors-trilogien.

Omtale fra forlaget

Den har tatt lesere over hele verden med storm. Den er fantastisk. Og den er svensk! Oppfølgeren til boksensjonen Sirkelen er her.

De utvalgte skal begynne i andre klasse på videregående. Hele sommerferien har de holdt pusten og ventet på demonens neste trekk. Men trusselen kommer fra et sted de ikke kunne ha forutsett. Det er tydelig at noe er veldig, veldig galt i Engelsfors. Fortiden veves sammen med nåtiden.. De levende møter de døde. De utvalgte knyttes stadig nærmere hverandre og blir nok en gang minnet på at magi verken kan lindre ulykkelig kjærlighet eller reparere knuste hjerter.
Ild er den andre delen av Engelsfors trilogien.
Den første boken i trilogien, Sirkelen, er under oversettelse til 23 språk, og ble en formidabel. suksess. blant både kritikere og lesere.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788205417748

EAN 9788205417748

Serie Engelsfors-trilogien (2)

Genre Spenning

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 636

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

16 46 12 4 0 0

Bokomtaler

Ooooh yes! Kanskje litt tung i starten om du ikke nettop har lest Sirkelen, men du store som det tar seg opp! Med disse forfatterne tør jeg aldri stole på at det går bra til slutt. Kred til dem for det! Og et deilig oppgjør med "det er bare å tenke positivt"-folket. :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det mest irriterende med å lese ferdig bok nr 2 i en trilogi er å vente på den siste. Er det noen som vet når den kommer? Må jeg lese den på svensk? Hadde jeg vært en hormonell tenåring hadde boka fått en 6-er :-) Kjøp boka (og nr 1 sirkelen) til tenåringen din til jul - garantert fulltreffer!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Oppfølgeren til "Sirkelen", det er ikke ofte oppfølgeren er bedre enn den første, men nå var den det! Historien har blitt bedre, og småfeilene som var irriterende i den første er så godt som fikset her. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jaa jag väntar på nästa bok!!

Läste om den och väntar fortfarande på att den ska komma ut som digibok...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ild skuffer ikke og er en verdig oppfølger til fenomenet Sirkelen.

I Ild kjemper den svenske jentegjengen(heksegjengen) fortsatt med tiden mot apokalypsen, som skal være rett rundt hjørnet. Men også denne gangen får de andre utfordringer de må ta løse på ferden frem mot endetiden. En sekt, Positiv Engelsfors, dukker opp fra tilsynelatende ingensteds og store deler av stedets befolkning har latt seg hjernevaske.

Det jeg kanskje liker aller best med denne trilogien er den fine blandingen av fantasy og realisme. Og jeg liker det faktum at en rekke forskjellige personligheter tvinges til å se forbi forskjellene seg i mellom og samarbeidet for "the greater good".

Da har jeg fått med det viktigste, dersom du ønsker en noe fyldigere omtale kan du lese en annen omtale på min bokblogg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde utrolig høye forventninger til denne boka. Og den innfridde, og det så til de grader. Boka var mye bedre enn jeg noen gang kunne ha forestilt meg.

Dette er en bok som er både spennende, trist og morsom. Den er veldig velskrevet, og jeg elsker måten boka er skrevet på.

Jeg liker veldig godt at kapitlene er fortalt fra de forskjellige karakterenes synsvinkel. Det gir en større dybde i fortellingen. I tillegg er karakterene i boka veldig interessante, og de virker så levende. Det er ikke noe kunstig ved dem som får meg til å føle at de ikke kunne ha vært ekte.

Boka er skrevet i fantasy-sjangeren, men den er skrevet på en måte som gjør at det virker som om det kunne ha skjedd. Det er virkelighetstro fantasy. Jeg elsker denne sjangeren.

Ild er bok nummer 2 i Engelsfors-triologien. Bok nummer 1 heter Sirkelen. Siste bok heter Nøkkelen, men den er ikke ventet før i 2014. Det irriterer meg veldig. Jeg skulle gjerne begynt på den med en gang.

Serien er svensk og gis ut i 25 andre land. Noe jeg synes er utrolig imponerende til å være en bokserie fra lille Sverige. Hadde boka vært gitt ut i et engelskspråklig land derimot...

Jeg anbefaler virkelig Ild, og håper at mange andre vil lese den og elske den like mye som meg!!!

Inlegget er opprinnelig skrevet på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Del to av den ventede trilogien er klart mer spennende enn del 1, sirkelen. Den er dessverre også preget av triviallitterære trekk og enkle løsninger. I det hele en roman man kan lese kun for underholdningens skyld.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er man sterkere alene eller når man står sammen? Spennende reise om de utvalgte ungdommene med superkrefter i Engelsfors-trilogien.

I forrige måned var jeg oppslukt i den første boka, Sirkelen fra Engelsfors - trilogien, og jeg var temmelig snar med å bestille oppfølgeren, noe jeg sjeldent gjør. For det er ikke ofte at den første boka i en trilogi/serie gir meg mersmak til å fortsette. Men Sirkelen var såpass god at jeg ville være med på denne spesielle reisen videre.Og i likhet med den første boka, Sirkelen, ble jeg også positivt overrasket over Ild.

I oppfølgeren Ild fortsetter noen tenåringer fra Engelsfors Videregående Skole å bekjempe demoner og håper å stoppe apokalypsen som truer med å begrave både byen og resten av verden i ruiner. De oppdaget disse kreftene sammen det første året på videregående og noen få av elevene (de utvalgte) må jobbe sammen enten de liker det eller ikke for å stoppe disse onde kreftene som har sitt oppholdssted i Engelsfors. Men er de sterke nok til å overkomme disse mørke kreftene som herjer rundt dem? Å bekjempe mot resten av byen uten at noe går galt? Samtidig blir disse utvalgte elevene motløse da en såkalt sekt rammer byen som kaller seg Positive Engelsfors som til slutt tar over hele videregående og byen generelt. Innbyggerne hjernevaskes av sektens positive engergi og kraft. Men de utvalgte lar seg ikke lure og må klare å redde hele byen fra å bli zombier.

Ild er en vanvittig oppfølger på mange plan. Her må venner og fiender lære seg å samarbeide og nye karakterer dukker opp underveis. Er de til å stole på eller har de sine baktanker? God dybde i så og si nesten alle karakterene. Vi blir godt kjent med dem og de blir både elsket og hatet av denne leseren. Noe som er vitsen og da har forfatterne gjort en god jobb. I hvert fall i mine øyne. Hater å lese bøker med et persongalleri som kun består av pappfigurer. Ingenting engasjerer meg mindre enn det når jeg leser en bok. Jeg må ha en slags tilknytning til karakterene. Det er ikke nok med at handlingen er spennende. Det funker bare ikke. Så Ild er strålende sådan. Den har gode karakterbeskrivelser og miljøet er så levende at det er nesten som å være der. Man er selv med i handlingen.

Beklager at denne omtalen ble meget kort. Men vil gjerne holde det kort og greit med tanke på at Ild er en oppfølger og jeg er redd for å røpe for mye. Uansett, Ild er en verdig oppfølger og jeg gleder meg til fortsettelsen!

PS: Helt nederst bakpå boka står det: Sirkelen er andre bok i Engelsfors - trilogien. En grov feil av forlaget der. Jeg vet at det er meningen at det skal stå Ild er andre bok i Engelsfors-trilogien, og at det er fort gjort å skrive feil, men likevel. Dette burde ha vært unngått.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Se min anmeldelse av boka; Eld

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hun er i trettiårsalderen og har tynt, blondt hår, runde briller, og like mye utstråling som et knekkebrød.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Å være ensom i byen føles mye mer ensomt enn å være ensom på landet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Apokalypsen er en bagatell i sammenligning. Volleyball er det absolutt verste et menneske kan utsettes for.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Fikk anbefalt disse på en e-postliste fra bibliotekarer


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her lister jeg opp boktiler som jeg har slukt iløpet av Januar måned.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nøkkelen" av Mats Strandberg
 • "Fortellinger fra Engelsfors" av Mats Strandberg
 • "Giftige hjerter" av S.B. Hayes
 • "Sirkelen" av Mats Strandberg
 • "Blod av mitt blod" av Barry Lyga
 • "Nidstangen" av Åsa Larsson
 • "Støv og stjerneskinn" av Laini Taylor
 • "Blodskraft" av Lise Forfang Grimnes
 • "Forbannet" av Tonje Tornes
 • "Bian Shen" av Torbjørn Øverland Amundsen
 • "Primitive pungdyr" av Arne Svingen
 • "Trollskallen" av Alexander Løken
Alle bokanbefalinger for dette verket