Fjellgraven

krim

av (forfatter), Hans Rosenfeldt (forfatter) og Håvard Syvertsen (oversetter).

Aschehoug 2013 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.68 (142 terningkast.)

302 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Jan Erik Olsens eksemplar av Fjellgraven - krim

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

H-hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

To venninner på fottur i Jämtland gjør et makabert funn - ved et elveleie kommer en skjeletthånd til syne. Det viser seg at stedet skjuler seks lik. Rikspolitikommisjonen blir tilkalt, og Sebastian Bergman og resten av teamet begir seg til Jämtland. Alt tyder på at de døde er blitt drept samtidig. Spørsmålene er mange, det er mye som ikke stemmer. Säpo tar over, det er snakk om "rikets sikkerhet". Bergman og hans kolleger får klar beskjed om å pakke sammen og dra. Men Sebastian Bergman har ikke tenkt å fjerne seg. Han skal finne fjellgravens hemmelighet. Koste hva det koste vil.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2013

Format E-bok

ISBN13 9788203219184

EAN 9788203219184

Serie En Sebastian Bergman-krim

Genre Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 457

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 78 46 6 0 0

Bokomtaler

Ja dette var 3dje boken om krimpsykologen Sebastian Bergman. Denne handler om 2 veninner som kommer over en grav med 5 lik/skjeletter oppe i fjellene mot norskegrensa. Denne saken er både stor og internasjonal viser det seg når etterforskningen skrider frem.

Det som er minst like spennende er den parallelle historien som angår Sebastian Bergmans private anliggende. Dette går som en rød tråd fra forrige bok og selv om vi kommer endel nærmere en løsning i denne boken så er det ingen tvil om at dette vil dukke opp igjen i bok nr. 4 Tillegg så er det ei smørje av utroskap, skilsmisser og forhold på jobb og utenfor jobb som også krever ei oppklaring etterhvert. Slike røde tråder som ikke har noe med plottet å gjøre men som angår privatlivet til hovedpersonen og som går gjennom flere bøker uten ei løsning er en suksessoppskrift i krimverden synes jeg. Det gjør at jeg ønsker å lese neste bok og det gjør at vi blir veldig godt kjent med hovedpersonen. Lars Kepler følger samme oppskrift og det samme gjør Jo Nesbø og Mo Hayder for å nevne noen. Gleder meg til bok nr 4, både til plottet og til ei mulig oppklaring av Sebastian Bergmans private etterforskning :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde store forventninger til denne oppfølgeren om Sebastian Bergman, og de fleste forventningnene ble innfridd. Mye av handlingen foregår på fjellet, og det er gode beskrivelser. Videre blir vi enda bedre kjent med Bergman. Ofte opplever jeg ham som egoistisk og selvsentrert, men etterhvert som vi blir bedre og bedre kjent med ham, får jeg litt mer symptati for ham.

Plottet var kanskje ikke av det beste denne gangen, men allikevel var dette en god krim! Skal helt klart lese mer om Bergman når neste bok kommer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av "Fjellgraven" (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har virkelig fått sansen for Hjorth og Rosenfeldts bøker om Bergmann. Spenning til siste slutt, krydret med god dialog og samspill - eller snarere mangel på. Tilfeldighetene kan til tider virke litt overdrevne, men det er nå tross alt en bok og ikke en virkelighet..... Skal garantert få med meg neste bok også! Hørte på lydbok og det gir en ekstra dimensjon. Proffesjonelle som leser for deg er absolutt å anbefale!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse bøkene er ikke raske actionfylte krimbøker, selv om de jammen er spennende nok. De er litt mer stillegående. Sakene blir løst med nitidig politiarbeid. De intervjuer, avhører, leter etter spor og diskuterer. Og så til slutt, finner de morderen.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hvis man ikke trodde at alt var forutbestemt og at ikke noe man gjorde hadde noe å si, innebar forandring alltid at man ble tvunget til selvransakelse. Hvordan havnet jeg her? Hva skal jeg gjøre nå? Forandring tvang en til en viss selvinnsikt, og det var ikke alltid at blikket innover var helt smertefritt eller til betrakterens fordel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

(...) jeg holdt på med en sak på hvordan nikotintyggegummien plutselig har blitt en kjempeindustri. Ikke sant, nikotin er blitt et legemiddel, og fortjenestene de henter ut fra gamle røykere er absurde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jøder kunne dette med forretninger, det visste alle, og de ville aldri la noen svenske datafyrer få de store pengene, det tok hun som en selvfølge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lest 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over leste bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En høyere rettferdighet" av Michael Hjorth
 • "Den stumme jenta" av Michael Hjorth
 • "Ikke bestått" av Michael Hjorth
 • "Dødens disippel - kriminalroman" av Michael Hjorth
 • "Blod i dans" av Gard Sveen
 • "En hellig allianse" av A.J. Kazinski
 • "Du skal lide" av Frode Eie Larsen
 • "Koldbrann" av Cilla Börjlind
 • "Svin - krim" av Carl-Johan Vallgren
 • "Ensomme hjerter" av Lotte Hammer
 • "Før du døde" av Camilla Grebe
 • "Drømmetyderens død" av A.J. Kazinski
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver