Sangen om Jolie Blon

av (forfatter), Hege Mehren (oversetter) og Isak Rogde (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.33 (9 terningkast.)

31 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jan Erik Olsens eksemplar av Sangen om Jolie Blon

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

B-hylle

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

New Iberia, Louisiana. Ei ung jente blir brutalt voldtatt og drept og alle spor peker mot den narkomane Tee Bobby Hulin. Politietterforsker Dave Robicheaux får ikke dette til å stemme, men når også en narkoman prostituert blir drept, og hun tilfeldigvis har en far i mafiaen, tar faren saken i sine egne hender. Samtidig som han må løse disse sakene, kjemper Dave med avhengighet av smertestillende piller. Dette er den 12. boka om Dave Robicheaux.

Omtale fra forlaget

En vakker tenåringsjente blir voldtatt og drept på en grusom måte, og den unge bluessangeren Tee Bobby Hulin pekes raskt ut som hovedmistenkt. Politietterforskeren Dave Robicheaux føler likevel helt fra starten av at Tee Bobby ikke passer profilen for det brutale drapet. Så skjer det enda et bestialsk drap, denne gangen på en prostituert heroinmisbruker - datteren til en av de lokale mafiabossene. Nok en gang peker sporene mot Tee Bobby, og kravet om en arrestasjon blir umulig å ignorere. Jentas far kaster seg uti jakten for å finne og straffe morderen på egenhånd. Robicheaux har også sine egne problemer. Han er blitt avhengig av smertestillende medisiner etter at Legion Guidry gav ham en brutal og fornedrende omgang juling. Som oppsynsmann på en av sukkerplantasjene var Legion en skrekk for den svarte lokalbefolkningen i årevis. Over sytti år gammel overlever han på strøjobber, uten at alderen har gjort ham mindre ondskapsfull og sadistisk. Som djevelens inkarnasjon blir han en utfordring og en fiende som er ulik alle andre Robicheaux har stått ovenfor. Det som begynte som en ordduell, utvikler seg raskt til en dødsdans. James Lee Burke, født 1936 i Louisiana, hadde et omflakkende liv på oljerigger, som landmåler, journalist og sosialarbeider før han debuterte som forfatter. Han deler tiden sin mellom New Orleans og Missoula, Montana. Han er mest kjent for serien om politimannen Dave Robicheaux. En viktig del av disse bøkene er miljøskildringene, de trange gatene i New Orleans, sumplandskapet rundt byen, rasemotsetningene og den fattige underklassen. Burke har fått den prestisjetunge amerikanske Edgar-prisen hele to ganger, for Black Cherry Blues (1990) og Cimarron Rose (1998). Boken Sunset Limited fikk den britiske Macallan Gold Dagger (1998). "Burkes serie om politimannen Dave Robicheaux står i en klasse for seg." Anne B. Ragde, Aftenposten "Burkes sprog er så rikt og så fylt med poesi at man som leser gir seg ende over. Miljøskildringene fanger mesterlig inn den egenartede cajun-kulturen med dens franske røtter, og han levendegjør Louisianas eksotiske sumplandskap i den grad at man formelig fornemmer solen, regnet, plantene, duftene. Burkes personer er dertil tegnet med sikker psykologisk innsikt." Terje Stemland, Aftenposten "James Lee Burke har etablert seg som en av de absolutt beste kriminalforfattere i USA." The Los Angeles Times Book Review

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788241902895

EAN 9788241902895

Serie Dave Robicheaux (12)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Louisiana

Språk Bokmål

Sider 357

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 6 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Dave, sånt skjer ikke med sånne som meg med sånne som henne. Da jeg kysset henne i stua, smalt det raketter i hodet på meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herregud, hun var dødspen med de store puppene og den lyse huden og det svarte glinsende håret og knallrød leppestift, og i hånden holder hun en duggende flaske cold duck, og så sier hun: "Hei, irlendingen min. Jeg har nettopp opplevd min livs jævligste kveld. Lyst til høre om det?"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er så pen, Alafair. Når jeg blir stor, skal jeg gifte meg med deg, sa jeg.
Tusen takk, tusen takk, tusen takk, sa hun.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Øynene henne var brune og håret som svart vann mot kinnene henne. Hun var taus lenge.
Har du gjort det? spurte hun.
Ja visst. Hva trodde du, Alf?
Jeg er så glad i deg, Dave.
De beste øyeblikkene i livet er ikke de som historikerne skriver om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kunne ha gått min vei, men gjorde det ikke. I stedet lot jeg den gamle fienden min få det som han ville. Jeg traff ham på haken og slo ham ned mellom stolene så han ble liggende på gulvet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Finnes mange vakre kvinnenavn i titlene.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Snikende død" av John R. Maxim
  • "Den som vokter" av Reginald Hill
  • "Fri flukt" av Douglas Terman
  • "Verdens ende i Breslau" av Marek Krajewski
  • "Kubansk rulett" av Douglas Terman
  • "Sunset-ekspressen" av James Lee Burke
  • "Creole Belle" av James Lee Burke
  • "Verdens lys" av James Lee Burke
  • "Varulvens død" av Craig Thomas
  • "Black cherry blues" av James Lee Burke
  • "Cadillac jukeboks" av James Lee Burke
  • "De gode søstrene" av Leif Davidsen
Alle bokanbefalinger for dette verket