En sjøens helt

Krigerens hjemkomst

roman

av (forfatter).

Oktober 2018 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (64 terningkast.)

128 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Jan Erik Olsens eksemplar av En sjøens helt - Krigerens hjemkomst

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

M-hylle

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Jon Michelet døde etter lengre tids sykdom den 14. april 2018, bare en uke etter at han hadde fullført sitt livsverk, «En sjøens helt». Da hadde han skrevet for hånd de siste par månedene, kapittel for kapittel.

«Krigerens hjemkomst» er sjette og avsluttende bind i dette gedigne romaneposet. Handlingen starter der femte bind slapp, på et hospital på Ny-Guinea, hvor Halvor Skramstad har ligget i koma etter kamikazeangrepet på M/S Morgedal.

Krigen går mot slutten i Norge, men i Stillehavet fortsetter kampen mot japanerne. Med Liberty-båten M/S Armauer Hansen seiler Halvor til Okinawa, hvor både japanere og amerikanere lider enorme tap, og et stort antall allierte skip blir senket.

I september 1945 er det nesten seks år siden Halvor dro til sjøs som attenåring, full av lysegrønne drømmer. Hardt merket av krigsopplevelsene vender han hjem til et land som han tror vil takke ham og de andre gjenlevende sjøfolkene for innsatsen, men som i stedet utviser forakt og dyp mistillit. Uteseilerne kjempet Norges krig på havet, og de vant, med store omkostninger for hver enkelt sjømann. Nå må en ny kamp kjempes: kampen om de tilbakeholdte hyrepengene i Nortraships hemmelige fond. Men denne gangen er det uretten som skal seire. Samtidig strammer kong alkohol sitt nådeløse grep om mang en desillusjonert krigsseiler. Kanskje ligger redningen for Halvor i ærlig arbeid - og i kjærligheten til irske Muriel.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2018

Format E-bok

ISBN13 9788249520299

EAN 9788249520299

Serie En sjøens helt (6)

Omtalt tid Etterkrigstiden

Språk Bokmål

Sider 566

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 35 15 1 1 0

Bokomtaler

En god avslutning på en svært god bokserie. Nortrashipfondet er en skamplett på norsk krigshistorie. En stor takk til Jon Michelet som la så store krefter i denne serien. Det var godt han klarte avslutningen før han gikk bort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En god avslutning på serien om krigsseilerne. Serien har vært både informativ, spennende og underholdende. Basert på historiske fakta og fiksjon; Halvor Skramstad er ikke en virkelig person men man har blitt glad i Halvor gjennom denne serien. Sjokkerende hvordan krigsseilerne ble behandlet etter krigen, men imponerende at Michelet klarte å fullføre serien en uke før han døde. Anbefales for alle som er interessert i krigshistorie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste 1. bok i denne serien, men dette er store bøker og jeg ble ikke så begeistret at jeg ville lese alle.
Jeg hoppet rett på den siste for å få med Michelet sin fortelling om behandlingen av krigsseilerne etter krigen. Og det syns jeg jeg fikk. (Et grelt eksempel på makta, særlig Arbeiderpartiet denne gang, sin arroganse og løper fra sine lovnader.) Krigsseilerne ble dårlig behandlet etter hjemkomsten, og jeg syns Michelet gir en både balansert og god beskrivelse.
Boken er lang, og består av masse dialog. Noen av dem er fornøyelige, andre er skuffende vulgære. Han kunne vel spart leseren for de mest lavmåls replikker.
Personene fortsatt ualminnelig godt opplyste, ikke har jeg i min 12 år lange sjømannskarriere støtt på matroser eller offiserer som er så til de grader vel opplyste. Men ok, har vent meg til at det er slik han gjør det i disse bøkene, og nå liker jeg at han smetter inn fakta opplysningen fra krigens siste fase gjennom hele boken.
Jeg syns denne var bedre enn den første og i likhet med andre omtaler her - en fin avslutning.
Og all honnør til Michelet som tok grundig fatt i dette mørke kapittelet i vår historie. Han har åpenbart gjort et veldig arbeid med bakgrunnsstoff osv. Kjempeflott!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "En sjøens helt - Brennende skip" av Jon Michelet
  • "En sjøens helt - Blodige strender" av Jon Michelet
  • "Mørk storm" av Wilbur Smith
  • "Jon Michelet - en folkets helt" av Mímir Kristjánsson
  • "En sjøens helt - Gullgutten" av Jon Michelet
  • "1945 - hat, hevn, håp" av Alf R. Jacobsen
  • "Nådeløse nordmenn - Gestapo 1940-1945" av Eirik Veum
  • "Nådeløse nordmenn - Hirden 1933 - 1945" av Eirik Veum
  • "Det svenske sviket - 1940-1945" av Eirik Veum
  • "En sjøens helt - Skytteren" av Jon Michelet
  • "Danelovs land" av Bjørn Andreas Bull-Hansen
  • "Verden som var min - Bind 6" av Ketil Bjørnstad
Alle bokanbefalinger for dette verket