Huset mellom natt og dag

en science fiction roman

av (forfatter).

Vendetta forl. 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.11 (27 terningkast.)

61 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Ingrid Robbestad Gylteruds eksemplar av Huset mellom natt og dag - en science fiction roman

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Romanar

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Året er 2106.
I et forsøk på å skape supersoldater blir to hundre menn og kvinner biologisk modifisert. Men forsøket stanser og soldatene plasseres i militær forvaring for resten av livet. De få som likevel klarer å rømme er fritt vilt. Dusøren er den samme om de fanges død eller levende. Og alle blir fanget, alle utenom én: Sersjant Marko Eldfell.

I fem år har Marko klart å holde seg i skjul i Tirana. Han livnærer seg av strøjobber for lokale kriminelle, men da han redder ei lita jente fra døden, forandres alt. Plutselig er alle
fra mafiaen og politiet, til de fryktede Maskene på sporet av ham.

Det blir en heseblesende jakt som leder Marko Eldfell til Nye Berlin, til et sted i den tyske storbyen hvor verden brått forandrer seg for all tid.

Bokdetaljer

Forlag Vendetta forl.

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788282990172

EAN 9788282990172

Genre Science fiction

Språk Bokmål

Sider 341

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 6 10 7 1 0

Bokomtaler

helt ok og ganske fiks fiction Helten er superhelt og skurkene kjempeskurker, men boken er skrevet spennende og visuelt så jeg koste meg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne syns jeg var skuffende. Nå skal det sies at jeg at jeg kun leste de 100 første sidene, men jeg mener at man har fått et ganske godt inntrykk av boka når man har lest 1/3 av den. Jeg skumleste for sikkerhets skyld et kapittel senere i boka og ut fra det, så både tonen, språket, handlingen og opplegget temmelig likt ut som de 100 første sidene. (Kommentarene videre er kun basert på disse 100 sidene og det ene kapitlet.) Dette fremstod for meg som billig action-krim med påklistret hi-tech sci-fi-staffasje som ren gimmick. Her var det mafiavirksomhet, macho håndgemeng, militære elitesoldater, hemmelig superpoliti, god gammeldags katt/mus-jakt, maskingevær og en omtrent uovervinnelig helteskikkelse. Bortsett fra alle de duppedingsene som forfatteren har funnet på kunne dette like gjerne vært en action-krim satt til nåtid i nesten hvilket som helst kriminelt mijø i øst-europa.

Jeg "slumpet" også over etterordet hvor forfatteren skriver varmt og hengivent om Bringsværd (som jeg liker veldig godt) og prøvde virkelig å gi boka en ny sjanse etter det, men uten hell. Den historien som ble brettet ut over begynnelsen av boka ga meg rett og slett ingenting, beklageligvis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er ikke en sjanger som jeg leser så ofte, men triologien om Marko Eldfell gav mersmak. Karlsson har laget tre bøker som engasjerte fra første til siste side. Plottet er velkjent - en liten gruppe med forskjellige individer som jobber sammen mot et mål, selv om de kanskje har forskjellig motiv. Underveis kjemper mot de en eller flere fiender. Bakgrunnsteppet er et dystopisk samfunn som delvis er gått i oppløsning, men med en teknisk infrastruktur som er resultat av over 100 år med utvikling og digitalisering. Et underliggende mysterium som man gradvis ander konturene av, bidrar til at det nesten blir umulig å legge fra seg bøkene

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Nær framtid med gjenkjennelig teknologi. Jeg leter lenge mellom hver gang jeg finner bøker jeg synes passer i denne kategorien. Ikke helt Cyberpunk. Serier er representert med første bok men her er også enkeltstående noveller. Kom gjerne med tips om du vet om andre.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Den lengste dagen" av Ørjan N. Karlsson
  • "Speilets bakside - huset mellom natt og dag bok 2" av Ørjan Nordhus Karlsson
  • "Sommerfuglens tyranni - roman" av Frank Schätzing
  • "Det mørke tårn II - den lange veien hjem" av Peter David
  • "Tiden er en morder" av Michel Bussi
  • "Norge om våren - roman" av Morten Øen
  • "Øya" av Torborg Igland
  • "Kongens råd - kriminalroman" av Ørjan N. Karlsson
  • "Gruve 13" av Ørjan N. Karlsson
  • "Den talentfulle bøddelen - thriller" av Olav W. Rokseth
  • "Den evige krigen" av Joe Haldeman
  • "Det mørke huset" av Tor Edvin Dahl
Alle bokanbefalinger for dette verket