Kritikeren

av (forfatter), Ragnhild Aasland Sekne (oversetter) og Anlaug Lia (oversetter).

Goliat forlag 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.32 (25 terningkast.)

51 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Karina Hillestads eksemplar av Kritikeren

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Den fryktede, amerikanske vinkritikeren Gil Petty blir funnet drept og bundet til et kors på en vingård i Frankrike. Iført en trekantet hatt og den seremonielle kappen brukt av brorskapet Den guddommelige flaskens orden, minner han om et fugleskremsel. Det er ett år siden Petty forsvant under en vinsmaking i Gaillac. Hud og hår er nå rødfarget av druesaft, og mye tyder på at han har blitt konservert i vin. Den tidligere kriminalteknikeren, professor i biologi Enzo Macleod, skal igjen etterforske en av de sju mest kompliserte og uløste mordsakene i Frankrikes historie. Etterforskningen fører Enzo til Gil Pettys mystiske vinanmeldelser. Han oppdager at det bak fransk vinkulturs fredelige fasade finnes et miljø preget av forræderi, dobbeltspill og dødelig rivalisering. Her finnes også en som er villig til å drepe igjen for å forhindre at Enzo løser mordgåten.

Bokdetaljer

Forlag Goliat forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788283990522

EAN 9788283990522

Serie Enzo-filene (2)

Genre Krim

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 319

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 10 11 2 1 0

Bokomtaler

En historie med mange personer og lange innslag av det som kan oppfattes som utenomsnakk. Her er det fransk vinproduksjon det dreier seg om. Jeg har tidligere lest bøkene fra Ytre Hebridene av samme forfatter og ble svært fascinert av mennesker og hendelser på de værharde øyene. Like fascinert ble jeg ikke denne gangen selv om vindyrkingen i Frankrike (kontra den i USA) kan være interessant nok i seg selv.

Handlingen foregår i et vindistrikt i Sør-Frankrike. Hit kommer kriminaltekniker Enzo Macleod (som egentlig er skotsk) for å løse mysteriet rundt drapet på den beryktede amerikanske vinkritikeren Gil Petty. Han er blitt funnet ute på vinmarken hengt opp på et kors, ikledd en drakt som brukes ved vinseremonier. Liket bærer spor av å ha ligget lenge neddynket i et vinfat. Gården det dreier seg om, eies av Fabien som lenge blir mistenkt for å stå bak drapet.

Enzo leier en hytte i området, og det varer ikke lenge før dette stedet er overbefolket av kvinner som strømmer til: Nicole (student engasjert som Macleods assistent), Charlotte (Enzos «til-og-fra» kjæreste), Michelle (datteren til den myrdede vinkritikeren), Sophie (Enzos yngste datter) og (hennes kjæreste) Bertrand. Sammen drikker de vin og diskuterer koder skrevet ned i den myrdede mannens notisbok.

Vinbøndene i distriktet er lite begeistret for nærværet av Enzo Macleod og kompani. Bortsett fra den svært elskverdige vinbonden Bonneval som gladelig viser dem rundt. Så blir en ny person funnet død, denne gangen en lokal mann, og spenningen tilspisser seg. Det blir viktig å få analysert jordprøver for å finne ut hvor vinen de drepte har ligget i, stammer fra. Enzo reiser hele veien til USA der han oppsøker en kjemivenn som hjelper ham med å analysere jordprøvene. Åten han smugler disse prøvne gjennom tollen på, er et humoristisk innslag i en elles langtekkelig roman.)

Etter hvert skjer det flere forsvinninger og drap, bl.a. aven politimann, og til slutt er det Enzo selv som står for tur. Men naturligvis blir han reddet i siste liten. Og morderen viser seg å være det minst tenkelige av alle distriktets bønder. Motivet strekker seg tilbake til den franske revolusjonen. Den gang kom innleide pøbler og herjet rundt på vinslottene. Nå skal etterkommerne deres få smake hevnen. Vinkritikeren Gel Petty hadde franske aner som den gang deltok i vandaliseringen.

Jeg hørte boka opplest som lydbok, og dette ble en blandet opplevelse. Innleseren gjorde et godt arbeid, bortsett fra hver gang han kom til et fransk navn eller tittel, noe som skjedde mange ganger. Her røpet han stor vankunne. Jeg synes det burde være et krav til de engasjerte skuespillerne at de må beherske uttaleregler i språket innholdet er hentet fra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

For de som liker å lese Peter May


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Blodets bånd" av Peter May
 • "Bildene hvisker" av Val McDermid
 • "Geiger" av Gustaf Skördeman
 • "En stille død" av Peter May
 • "Roten til det onde" av Roberto Costantini
 • "Gravens hemmeligheter" av William Shaw
 • "Perfekte spor" av Helen Fields
 • "Svarte vannliljer" av Michel Bussi
 • "Siste skanse" av David Baldacci
 • "Strålende unge døde" av Jessica Fellowes
 • "Jenter uten navn" av Mikaela Bley
 • "Damen i proseccotåken - en kriminalroman" av Lene Lauritsen Kjølner
Alle bokanbefalinger for dette verket