Der krepsene synger

en roman

av (forfatter) og Dorthe Erichsen (oversetter).

Panta 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.22 (153 terningkast.)

281 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Karina Hillestads eksemplar av Der krepsene synger - en roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Skjønnlitteratur

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hvor lenge kan hun beskytte hjertet sitt?

Ryktene om «Marsklandsjenta» har hjemsøkt Barkley Cove, en stille småby på kysten av North Carolina. Så da kjekke Chase Andrews blir funnet død høsten 1969, retter lokalbefolkningen øyeblikkelig mistanken mot Kya Clark, den forlatte jenta som bor alene i villmarken.

Men Kya er ikke slik de tror. Hun er følsom og intelligent, og har overlevd i årevis alene ute i marsklandskapet hun har gjort til sitt hjem. Der har hun funnet vennskap hos måkene og lært om livet av sandens bevegelser. Men det kommer en tid da Kya lengter etter å elske og bli elsket. Da to gutter fra byen blir fengslet av hennes ville skjønnhet, åpner Kya seg for et nytt kapittel i livet, helt til det utenkelige skjer.

Der krepsene synger er en ode til det naturlige liv, en hjerteskjærende oppvekstroman og en overraskende fortelling om et mulig drap. Owens minner oss om at vi alltid vil være formet av det barnet vi engang var, og at vi alle er offer for de vakre og voldsomme hemmelighetene naturen skjuler.

Bokdetaljer

Forlag Panta

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788279009665

EAN 9788279009665

Serie Reese's book club

Omtalt tid Etterkrigstiden 1960-1969

Omtalt sted North Carolina

Språk Bokmål

Sider 465

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

53 84 12 4 0 0

Bokomtaler

I 1952 er Kya seks år. Hun er yngst av syv søsken. De bor i marsklandet, og nærmeste småby er Barkley Cove, North Carolina. En morgen ser Kya at moren forsvinner mot byen, men noe er annerledes enn det bruker å være. Moren har på seg fine sko, og i hånden bærer hun en blå koffert. Like etter forsvinner resten av søsknene, og Kya blir igjen i villmarken med Pa.

I 1969 blir småbyens kjekkas, Chase Andrews, funnet død i nærheten av marsklandet. Innbyggerne i Barkley Cove liker ikke marsklandsfolket, og de retter mistanken mot Kya. Hun bor fortsatt der ute, og de fleste samtalene har hun med måkene. Kan Kya stole på mennesker igjen etter å ha blitt forlatt så mange ganger, og var dødsfallet en ulykke eller mord?

Oppvekst, natur og triste skjebner. Godt skrevet og interessant lesning. Ha Kleenex tilgjengelig!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne boka har alt! Det er en oppveksthistorie om Marsklandsjenta Kya som vokser opp alene i sumpen i North Carolina på 50-tallet. Det er en kjærlighetshistorie mellom henne og Tate som lærer henne å lese. Det er en mordetterforskning som holder på spenningen gjennom hele fortellingen. Kya blir etter hvert en slags ekspert på dyre og planteliv i sumpområdene, og det er nydelige naturskildringer gjennom Kyas forskning og kjærlighet til villmarka. Det er også innslag av dikt som lager en magisk stemning til fortellingen. Vi hopper mellom Kya, politietterforskeren, Tate og andre personer som blir viklet inn i historien. Ikke rart at denne boka har blitt så populær! Glimrende underholdning. Drøm deg bort og bli fascinert av Kya og menneskene som krysser hennes vei.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Når man først skal høre noe annet enn krim, må dette være helt riktig bok. En fantastisk fortelling, usentimental og nydelig fortalt. En historie som man ikke glemmer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En perle av en bok, anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lybokversjonen lest av Cassandra Campbell er et underverk! Dette er en av de beste bøkene jeg har lest på lenge. Det er sårt, trisk, underholdende og spennende i et herlig tempo, som både får pulsen opp og ned. Dette er en som ikke går i glemmeboka. Alltid et godt tegn når jeg begynner å sitere fra lydbøker :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

For tiden har jeg problemer med å samle meg til lesing. Denne gikk det trått med. Jeg koste meg med beskrivelser av faunaen og det unike landskapet. For så vidt var Kyas skjebne også gripende, men det ble så langtekkelig. Forutsigbar er historien også, og den har klart trivielle trekk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fantastisk bok som jeg ikke klarte å legge fra meg. Historien fenget fra første til siste side, rett og slett en perle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bra historie, annerledes med tanke på hovedpersonen og hennes liv og bosted. Jeg får absolutt sympati for henne, og tar meg selv i å ønske at jeg kunne trøste henne underveis. Beskrivelsene blir for poetiske og lyriske for meg, de irriterer bare. Og slutten var ikke god, løsningen på mysteriet blir for dum.
Terningkast 4.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Faren hadde sagt gang på gang at det som kjennetegnet en ekte mann, var at han kunne grine uten å skamme seg, lese dikt med hjertet, føle opera i sjelen og gjøre det han måtte for å forsvare en kvinne.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og akkurat, i det øyeblikket, kom det et vindkast, og tusener på tusener av gule lønneblader løsnet fra de livgivende greinene og strømmet over himmelen. Høstblader faller ikke, de svever. De tar sin tid, streifer omkring, bruker sin eneste sjanse til å sveve høyt. Og de reflekterte solstrålene der de virvlet og seilte og flagret med vinden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over bøker i utfordringen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker der man blir glad i karakterene. En feel good opplevelse, selv om det er dramatiske hendelser.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lest i 2020


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lyst til å lese disse bøkene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Minneverdige leseropplevelser fra året som har gått.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Timeglasset" av Tracy Rees
 • "Vingårdens hemmelighet" av Kristin Harmel
 • "Den franske fotografen" av Natasha Lester
 • "Nå og tilbake" av Santa Montefiore
 • "Når hvalene synger" av Jojo Moyes
 • "Det som reddes kan - en roman" av Jesmyn Ward
 • "Langsomt lukker jeg døren" av Linda Olsson
 • "Sannheten om Audrey Wilde" av Eve Chase
 • "Etter oss" av Gunn Marit Nisja
 • "Den siste kamelia" av Sarah Jio
 • "Boken med glemte navn" av Kristin Harmel
 • "August" av Victoria Hislop
Alle bokanbefalinger for dette verket