Sámi skuvlahistorjá 1

artihkkalat ja muitalusat Sámi skuvlaeallimis

av (redaktør), Elfrid Boine (redaktør) og Siri Broch Johansen (redaktør).

Davvi girji 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Ida Charlottes eksemplar av Sámi skuvlahistorjá 1 - artihkkalat ja muitalusat Sámi skuvlaeallimis

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette bindet har artikler om fornorskingspolitikken og kirkas rolle, og minner fra Den samiske folkehøgskolen, Samisk utdanningsråd og fra grunnskoler i Hattfjelldal, Skånland, Kåfjord, Kvænangen, Alta, Måsøy, Kautokeino, Karasjok, Porsanger og Tana. Har register.

Omtale fra forlaget

Dette er første bind i serien Samisk skolehistorie. Bøkene skal bringe glimt fra skolehverdagen i Sápmi, slik elever, lærere, internatansatte og foreldre har opplevd den. Her kommer også dokumenter og artikler som belyser konsekvensene av statens skolepolitikk og kampen for å utvikle en skole bygd på samisk språk og kultur. Dette bindet har artikler om fornorskingspolitikken og kirkas rolle og minner fra Den samiske folkehøgskolen, Samisk utdanningsråd og fra grunnskoler i Hattfjelldal, Skånland, Kåfjord, Kvænangen, Alta, Måsøy, Kautokeino, Karasjok, Porsanger og Tana. Seinere bind vil ta opp flere områder og skoleslag. Redaktørene av boka har alle arbeida som lærere innafor samisk opplæring: Svein Lund har undervist i videregående skole og høgskole, samt arbeida som mekaniker, journalist og forfatter. Elfrid Boine har vært grunnskolelærer, og er nå konsulent ved opplæringsavdelinga hos Fylkesmannen i Finnmark. Siri Broch Johansen har også undervist i grunnskolen og er nå leder for språksenteret i Tana / Deanu giellagieddi. Boka er på to språk: samisk (nord- eller sørsamisk) og norsk. Boka inneholder mange gamle bilder fra skolelivet i Sápmi.

Bokdetaljer

Parallell tittel Saemien skuvle-vaajese 1 : tjaalegh jih mojhtsh skuvlen-jieliemistie Sapmesne Samisk skolehistorie 1 : artikler og minner fra skolelivet i Sápmi

Forlag Davvi girji

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788273745750

EAN 9788273745750

Språk Bokmål Flerspråklig Nordsamisk Lulesamisk Sørsamisk

Sider 445

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket