Noe i meg er sterkere enn jeg

en beretning om anoreksi

av (forfatter).

Gyldendal 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.42 (24 terningkast.)

74 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Hannah Henrichsens eksemplar av Noe i meg er sterkere enn jeg - en beretning om anoreksi

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boka forteller forfatteren om tilværelsen som anorektiker fra hun er tolv til hun er atten. Om kalorifobi, overtrening og jernhard selvtukt; omsykehusopphold og tvangsfôring - og kampen for å bli frisk.

Omtale fra forlaget

Gripende og nådeløst ærlig beretning om å være anorektiker, fra en som opplever det selv. I syvende klasse ble Astrid Høgevold rammet av anoreksi. Planen hennes var klar: Hun skulle bli tynnest, penest, flinkest, best .; først da ville livet være verdt å leve. Noe i meg er sterkere enn jeg er Astrids personlige beretning om sykdommen som maktstjal ikke bare henne, men etter hvert dikterte premissene for hele familien. Med unik innsikt forteller Astrid om tilværelsen som anorektiker fra hun er tolv til hun fyller atten. Om kalorifobi, overtrening og jernhard selvtukt; om sykehusopphold og tvangsfôring .; og kampen for å bli frisk.Anorexia nervosa er den psykiske lidelsen med høyest dødelighet i Norge, og tabuene rundt denne spiseforstyrrelsen er mange. Astrid Høgevold våger å gi sykdommen en stemme. Den er verdt å lytte til.OM FORFATTERENAstrid Høgevold (1989) er født og oppvokst i Bærum. Noe i meg er sterkere enn jeg er hennes første bok."Utenfor skolebygningen sto pappa med kassebilen sin, klar til å angripe meg og fange meg. .Du må inn i bilen, Astrid. Hvis ikke du selv setter deg inn, bærer jeg deg. Og da ser alle at du er syk.. .Jeg er ikke syk,. hvisket jeg. Jeg klarte bare å hviske, orket ikke hyle. Men djevelen hylte. Jeg ville ikke inn i bilen. Jeg ville ikke bæres. Jeg ville bare løpe, løpe og forbrenne i det fri. Forbrenne til toppen. På toppen som den tynneste, sterkeste, mest verdifulle, peneste og flinkeste, den perfekte som kunne elskes, da kunne jeg leve. Det skulle jeg klare. Jeg måtte klare det, jeg kunne ikke være den jeg var, det var klarheten som ble stadig klarere. Jeg skulle nå toppen, så hvorfor skulle vi til Rikshospitalet? "

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788205373549

EAN 9788205373549

Genre Personlige beretninger

Omtalt person Astrid Høgevold

Språk Bokmål

Sider 269

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 10 9 1 0 1

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Morgenen hoppet over natten, og jeg dro meg opp fra sengen igjen. Jeg holdt meg oppe til hodet mitt var så fullt og tungt at jeg stupte forover, for kroppen klarte ikke å opprettholde likevekten.

Det var når jeg var alene, jeg kunne kjenne tyngden av tankene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvorfor bli stor, når jeg hadde vært lykkeligst som liten?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bollen hadde et tykt melislag som dekket elleve sekstendeler av bolleoverflaten, og den bollen spiste ikke jeg. Jeg smilte. Hvor mange kalorier var det hun fikk i seg som jeg unngikk? Kalkulatoren i hodet mtit regnet for harde livet og fant et svar med sifre både før og etter komma. Hvorfor smilte jeg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vafler og hjemmelagd syltetøy i solen, som da jeg var barn og lykkelig (...) Kaloriene fra vaffelosen fløy inn i meg når jeg pustet, og jeg kjente jeg ble tykkere. (...) Kunne ett vaffelhjerte være til meg? Bare ett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde jeg et hundredels sekund fri, måtte jeg tenke, så flykte.

Jeg måtte tenke, tenke at jeg tenkte, ta vare på tanken jeg tenkte, tenke på hva jeg tenkte, og ta vare på tanken på hva jeg tenkte, tenke hvorfor jeg tenkte det jeg tenkte, men hva var det jeg tenkte igjen?

Tankene forsvant inn i tåken, og flere tusen sekunder var pisket bort. Jeg falt sammen i sengen og tenkte ingenting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjærlighet var ikke bare ord. Kjærlighet var noe mer, det var tanker og følelser for hverandre. Gjensidige tanker og følelser.

En kunne ikke bare si de tre ordene, så var det kjærlighet. Det var tanker og følelser bak ordene, nærhet. Det måtte være ord fra dypet av ens hjerte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som omhandler psykisk helse:

Selvmord, Psykiatri, Psykoser, Tvangstanker, Schizofreni, Angst, Selvskading, Spiseforstyrrelser, ADHD, Rus, Ungdom, Voksne, Barn, Pårørende, Dissosiativ lidelse, Alkohol, Mani, Depresjon, osv


Godt sagt! (42) Varsle Svar

Det er sikkert flere enn meg som har lagt merke til den voksende tendensen mot lengre titler i moderne samtidslitteratur. I denne listen har jeg samlet sammen de mest poetiske, nye som eldre. Og i tråd med temaet er listen også ganske lang.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Dette er en liste med bøker basert på virkeligheten/sanne historier, bøker som har gjort inntrykk. Historier som har fått meg til å le, og gråte.

Listen er over bøker jeg har lest.
Jeg kommer stadig på nye bøker og har derfor konkludert med at jeg aldri blir ferdig. Jeg har skrevet noen kommentarer men er langt fra ferdig.

Listen oppdateres.
Jeg setter utrolig stor pris på boktips, selvom jeg skulle ha lest de før.
Kom gjerne med innspill


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Brukerperspektiv - ønsker liknende anbefalinger :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Disse bøkene har både vært fantastiske, og noen har vært tunge å lese, og jeg har holdt på å avslutte flere ganger. De fine er bare så nydelige, jeg er en person som ikke liker vanskelige navn på personer, da går jeg meg ofte "vill" og om boka i tillegg er veldig tykk, så blir det fort kjedelig å lese. Men dette er altså min liste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tema: Psykisk Helse


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Bare litt til - veien ut av spiseforstyrrelsen" av Sylvi Levåg
  • "Sulten på livet - en historie om spiseforstyrrelser" av Nina W. Palmer
  • "Matens mysterium - om å bli frisk av anoreksi, bulemi og tvangsspising" av Karin Christensen
  • "Himmel og helvete" av Maren Kjeldstad
  • "Veiet og funnet for lett - en anorektikers dagbok" av Kari Iveland
  • "Naturlig størrelse" av Jenefer Shute
  • "Det tause språket" av Birgit Alm
  • "Bare jeg - en dissosiativ identitetsforstyrrelse" av Inger Eggen
  • "Er du mett, er du feit - en spiseforstyrret dagbok" av Helene S.
  • "Hvitt porselen - roman" av Susanne Agerholm
  • "Fra asken til ilden" av Hege Arstad
  • "Dødelig ideal" av Marya Hornbacher
Alle bokanbefalinger for dette verket