Sataniske vers

av (forfatter) og Kari Risvik (oversetter).

Aschehoug 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.11 (74 terningkast.)

466 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Hannah Henrichsens eksemplar av Sataniske vers

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sataniske vers er en bok på flere plan. Gjennom en syklus av særegne og fantastiske historier stilles vi overfor det absurde ved å leve mellom to kulturer, kampen mellom det gode og det onde, tvil og tro, liv og død, forholdet mellom religion, makt og avmakt. Forfatteren lar drømmer, fabler begivenheter, visjoner og refleksjoner, gale påfunn og et mangfold av skikkelser myldre ut over sidene, og fletter det hele sammen.

Omtale fra forlaget

Sataniske vers er en bok på flere plan. Gjennom en syklus av særegne og fantastiske historier stilles vi overfor det absurde ved å leve mellom to kulturer, kampen mellom det gode og det onde, tvil og tro, liv og død, forholdet mellom religion, makt og avmakt. Forfatteren lar drømmer, fabler begivenheter, visjoner og refleksjoner, gale påfunn og et mangfold av skikkelser myldre ut over sidene, og fletter det hele sammen.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788203211010

EAN 9788203211010

Serie Aschehoug pocket

Genre Magisk-realistisk litteratur

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 519

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 28 16 11 8 3

Bokomtaler

Forvirrende og stort sett skuffende. For en som mener religion i bunn og grunn er noe tøv, er den ikke provoserende men heller parodisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måtte jo lese denne nå. Den oppleves som forvirrende med en gang. Det byttes mye og skifter vinkler. Men etterhvert kommer man inn i det. Det er bare å ta seg tid og komme gjennom de første 100 sidene eller så, da blir boken bare bedre og de siste 150 sidene dro den fra terningkast 4 til 5 for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fjern og intetsigende bok. Var en pinsel å komme gjennom den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Språk er mot: evnen til å tenke seg en tanke, uttrykke den, og dermed la den bli virkelighet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Han begynte å skjelve; vibrasjonene ble så voldsomme at han tenkte han kunne revne under påkjenningen, som et, som et, fly.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt siden de giftet seg, hadde de to utført kjønnsakten meget sjelden, i stummende mørke, i dryppende stillhet og nesten total ubevegelighet. Det kunne ikke falle Hind inn å vri og vrikke på seg, og siden Sufyan øyensynlig klarte seg med et absolutt minimum av bevegelse, antok hun - og hadde alltid antatt - at de to hadde samme syn på saken, nemlig at det var noe svineri, som man ikke skulle diskutere før eller etter, og som man heller ikke skulle gjøre oppmerksom på mens det pågikk. At det tok sin tid før barna kom, oppfattet hun som Guds straffedom for de ugjerninger bare Han kjente til fra hennes forrige liv. At de begge ble jenter, nektet hun å klandre Allah for: hun foretrakk å skylde på det puslete frøet som ble plantet i henne av hennes umandige ektemann, en innstilling hun ikke unnlot å bekjentgjøre, og det med stort ettertrykk, og til jordmorens forskrekkelse, i samme stund som lille Anahita kom til verden. «Enda en jente,» gispet hun i avsky. «Jaja, når man tenker på hvem som laget ungen, får jeg være glad til at det ikke ble en kakerlakk, eller en mus.»

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Byen Jahilia er bygd helt av sand, byggverkene formet av den ørkenen den rager opp av. Den er et syn som vekker undring: omgitt av murer, med fire porter, et eneste stort mirakel utrettet av dens innbyggere, som har lært knepet å forvandle den fine hvite dynesanden på disse gudsforlatte trakter - det stoff som omskifteligheten består av - innbegrepet av ulikevektighet, lureri, forræderi, formløshet - og har gjort den, ved alkymi, til det stoff som brer oppe deres nyoppfunne uforanderlighet. Disse menneskene står bare tre-fire generasjoner fra sin nomadiske fortid, da de var like rotløse som sanddynene, eller rettere sagt: forankret i vissheten om at den omreisende tilværelsen i seg selv var et hjem.
- Mens omstreiferen kan klare seg reisen foruten; den er ikke annet enn et nødvendig onde; hovedsaken er å komme frem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Profeten våkner mellom silkelakener, med dundrende hodepine, i et rom han aldri har sett. Utenfor vinduet står solen nær sitt voldsomme senit, og i silhuett mot alt det hvite er det en skikkelse i svart kappe med hette, en som synger stille, med sterk, lav stemme. Sangen er en som Jahilias kvinner synger i kor når de trommer sine menn ut i krigen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han så seg om etter noen å klandre. Også han drømte, og i drømmene var det en skikkelse, et ansikt, som kom drivende nærmere, spøkelsesaktig stille, uklart, men en dag med det aller første ville han kunne kalle det ved dets navn.
Jeg er hva jeg er, godtok han.
Underkastelse.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hva var det å vente? Falle ned fra himmelen på den måten: de hadde vel ikke trodd at det skulle skje uten bivirkninger? Høyere makter hadde fattet interesse, det burde ha vært innlysende for dem begge, og disse Maktene (jeg snakker nå selvsagt om meg selv) har en skøyeraktig, nesten lettferdig holdning til ramlende fluer. Og en ting til, la det være klart: store fall forandrer folk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har din sjel i forvaring min sønn,her i dette valnøttreet . Djevelen har bare ditt legeme.
Når du blir av med ham,kom tilbake og gjør krav på din udødelige ånd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han ødela hele julefeiringen ( I sin kones øyne) med å komme stormende inn i salongen hvor hele selskapet satt og slappet av I gløden fra peisilden,juletrefest og konjakk, utstaffert som panatomimisk kineser med hengebarter og det hele, og ropte :> Julenissen er død! Jeg har drept ham!Jeg er Mao;ingen gaver til noen! Hi-hi-hi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Opp gjennom tidene og fremdeles den dag i dag har det eksistert, og eksisterer en del bøker som er/eller har vært forbudte innenfor enkelte områder.

Bakgrunnen for at noen bøker forbys varierer veldig, men kan ofte settes i sammenheng med politikk, religion eller andre faktorer som landenes myndigheter er særskilt opptatt av å holde innefor visse rammer.

Noen har bare vært forbudt periodevis, mens andre er det den dag i dag:)

Alle som måtte ha forslag til bøker de mener hører under denne listen, feel free til å si fra!:D Eller har tilleggsopplysninger/korrekturer i forhold til det som står også. Jeg vil at denne listen skal bli omfattende og mest mulig korrekt:)

Jeg vet det ikke bare er jeg som synes det er tiltrekkende med forbudte ting...


Godt sagt! (16) Varsle Svar

Eirik la ut lista over redaktørenes valg - her er tilsvarende liste over lesernes preferanser. Noe er likt, men ulikhetene er spektakulære. Rimeligvis er det engelskspråklige lesere som har gitt sine stemmer her - noen av de mest populære forfatterne har jeg aldri hørt om! Jeg har lest 37 av disse og har ingen ambisjoner om å lese hele lista!


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Murakami er en unik forfatter, og det er vanskelig å finne bøker som ligner helt presist.

Bøkene på lista er plukket ut av forskjellige grunner. Noen ligner i skrivestil og tone, og noen har elementer av magisk realisme.

Til lesere av Murakami som liker den japanske bakgrunnsrammen, er det tatt med et utvalg markante japanske forfattere.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har virkelig håvet inn masse forskjellig på loppis i år, gleder meg til mye lesetid i påsken, og håper jeg har funnet noen skatter her...


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøker jeg føler jeg burde lese


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bokhylla mi inneholder en del klassikere som bare samler støv. Det er bøker jeg av ulike grunner ikke har fullført (ennå) eller knapt nok åpnet. F.eks fordi de er tungleste, kjedelige eller overveldende. og i et tilfelle fordi jeg gruer meg til å være ferdig.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen vil kanskje kalle det en litt pinglete løsning, men jeg har altså forhåndsbestilt bøker ved årets Mammutsalg. Gleder meg til å få pakke i posten !


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er min oversikt over bøker jeg har lest i 2010. Listen lages mest for min egen del. Jeg liker å kunne se tilbake på hvilke bøker jeg har likt/ikke likt i jakten på nye leseopplevelser.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

De 100 bøkene som ble kåret i Århundrets Bibliotek


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stakk innom Fretex på Bryne. Kom ut med ein pose bøker til samla pris kr. 150,- Her er titlane eg kjøpte. Nokre av dei har eg frå før. Fint å gi som gåver.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Maurerens siste sukk" av Salman Rushdie
  • "Skam" av Salman Rushdie
  • "Grunnen under hennes føtter" av Salman Rushdie
  • "Midnattsbarn" av Salman Rushdie
  • "Dommedagskrigen" av Mario Vargas Llosa
  • "Det røde rommet" av August Strindberg
  • "Larmen og vreden" av William Faulkner
  • "Sangen om Salomon" av Chloe Anthony Wofford
  • "Rødt og svart - historie fra det nittende århundre" av Stendhal
  • "Lord Jim" av Joseph Conrad
  • "Doktor Faustus - den tyske komponist Adrian Leverkühns liv fortalt av en venn" av Thomas Mann
  • "Foucaults pendel" av Umberto Eco
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver