De hemmelige barna

av (forfatter) og Guro Dimmen (oversetter).

Cappelen Damm 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.51 (86 terningkast.)

180 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Hilde I. Hermansen Frankums eksemplar av De hemmelige barna

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788202388942

EAN 9788202388942

Omtalt tid Etterkrigstiden 1939-1945 1918-1939

Omtalt sted India

Språk Bokmål

Sider 411

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 42 31 8 0 0

Bokomtaler

Jeg likte historien veldig godt, fram til ca 3/4 var lest. Da skjedde det et eller annet, nesten som om forfatteren bare ville avslutte og ikke visste helt hvordan. Det uutalte ble brått uttalt og ingenting ble overlatt til tanken, i motsetning til bokas første deler. Den tettet seg litt til igjen på de siste sidene, det var jo bra. Hadde hele boken vært som siste del vet jeg ikke om jeg hadde lest den ut. Men fordi den første delen var så sterk og ga mat til hodet så er den absolutt leseverdig.

Boka gir et godt bilde av indiske jenters få valg, både den gangen (1925) og nå. Selv om vi ikke liker å høre det. Tematikken alene gjør den verdt å lese, og språket er bra. Jeg likte spesielt de gangene mye ble sagt med få ord. Det er en kunst.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Søstrene Serafina og Mary er født og oppvokst i Assam, India. Faren er britisk, moren indisk. Moren og faren bor i hvert sitt hus på den store teplantasjen. Søstrene får kun oppholde seg på plantasjen, og etter som årene går blir moren mer og mer bitter, og søstrene lengter etter de få stundene de får tilbringe med faren. I det indiske samfunnet faller de to jentene utenfor grunnet sin blandinsgbakgrunn, og da de blir sendt fra plantasjen lover Mary Serafina at hun aldri skal røpe hemmeligheten deres så lenge de begge lever.

En sterk bok som starter i 1925, og som tar leseren med på en reise i Indias historie.

Forfatteren har tatt utgangspunkt i sin egen familiehistorie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For en fantastisk bok! Man får virkelig kjennskap til datidens India, sett fra både de innfødte og britenes side. Jeg ristet oppgitt på hodet mange ganger over begge folkeslagene og ble helt målløs over hvor rå og ubarmhjertig mennesker kan være overfor hverandre. Denne boka må leses, en anmeldelse vil aldri kunne gi den omtalen De hemmelige barna fortjener. Samtidig gleder det hjertet mitt å vite at det alltid har vært, og vil være, slike som søster Margaret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

På omslaget står det at forfatteren har tatt utgangspunkt i egen familiehistorie, noe som ikke utdypes videre innenfor permene. Forfatteren har, sann eller ikke, en god historie å fortelle. Problemet slik jeg ser det er måten hun forteller den på. I begynnelsen er boken inndelt etter sted og årstall, men utover i boken hopper forfatteren ofte frem i tid uten at leseren forberedes på dette. Dette ødelegger flyten i historien for min del, og jeg måtte lese flere avsnitt om igjen. Jeg synes heller ikke språket er godt, det er preget av gjentagelser og klisjeer.

Jeg ble fristet til å kjøpe denne boken av utsagnet "for deg som likte Indias datter" på omslaget. Jeg har flere innvendinger mot denne reklamen. Først og fremst synes jeg ikke bøkene hadde noe til felles, med unntak av at de foregår i India og at det er barn involvert. I tillegg synes jeg det er noe merkelig av et forlag (Cappelen Damm) å bruke det gode omdømmet til en bok som er gitt ut av et annet forlag (Juritzen) for å selge sine egne bøker.

Hele min omtale finnes i bokbloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Imponerende, trist. Ser for meg at den kan filmatiseres. Jeg likte historien veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien om søstrene Serefina og Mary spenner fra 1925 til 2006 og utgjør en sterk historie fra kolonitidens India. Boken fenget umiddelbart og holdt på interessen gjennom barne- og ungdomsårene, men dessverre holdt det ikke hele veien, synes de hemmelige barnas voksne liv ble en rotete historie som kunne funnet sted hvor som helst. Allikevel ga boken meg en god leseopplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefales. Omhandler 2 jenters vilkår i India fra ca 1925 og seinere år. Far britisk plantasjeeier som tar en indisk jente fra landsbygda som konkubine og hvilke konsekvenser det får.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg lurer mange ganger på hva som ville skjedd med oss om avisene ikke fantes. Om vi fremdeles ville ha fortsatt med våre daglige gjøremål i lykkelig uvitenhet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis du tilbringer for mye tid med hodet i skyene, kan det være vanskelig å se hvor du setter føttene. Tenk på fremtiden og ikke bruk alt for lang tid på det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tante sier at om en jente skal klare seg i denne delen av verden, må hun lære seg å leve som en dronning og jakte som en mann.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

At en hvit kvinne berørte svart hud var, etter deres mening, noe av det mest sjokkerende de kunne tenke seg. Vestlig medisin var forbeholdt de hvite, og de innfødte burde overlates til sine egne metoder og sin egen patentmedisin, uavhengig av hvor ineffektiv den var.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun sier at det ikke finnes noe verre enn bløffmakere som bare ligger der og later som om de er syke når de ikke er det, og jeg må innrømme at jeg er tilbøyelig til å være enig med henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da slutten kom, kom den stille, som når en side blas om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De ble drevet inn i spesiallagde rom, med spedbarna sine i armene, gjennombløtt med paradis og tent på for ærens skyld.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle fyrer kan danse om han bare bruker halvparten av den hjernen han ble født med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg tar meg en hustru, skal jeg slå henne hver dag. Da kommer hun i alle fall til å vise deg respekt! Og gir hun meg ikke sønner, skal jeg drukne det ubrukelige avkommet hennes og banke henne i hjel akkurat som bikkja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De intense kampene fortsetter i 3 uker til, så kom omsider nyhetene om at de verste blodsutgydelsene var over, at de japanske styrkene var beseiret, hadde tapt alle geværer og stridsvogner og var blitt presset tilbake fra Burmafronten og tvunget til å krysse Chindwin-elven, mens de allierte fortsatte mot Mandaley.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker med handling fra India eller om indere


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Lest i 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker eg ikkke eig


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en kronologisk oversikt over bøker jeg har lest i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

bøker jeg har lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Debutanten" av Kathleen Tessaro
  • "Hotel Angleterre" av Marie Bennett
  • "Den tapte historien" av Kim Fay
  • "Danser med sommerfugler - roman" av Reyna Grande
  • "Bitre mandler" av Lilas Taha
  • "Før monsunen" av Threes Anna
  • "Svanesøstrene - roman" av Rebecca Rasmussen
  • "Sarah Thornhill" av Kate Grenville
  • "Queenies kjærlighetssang" av Rachel Joyce
  • "Villeplet" av Maria McCann
  • "Hvit krysantemum" av Mary Lynn Bracht
  • "Reisen til Havanna" av Armando Lucas Correa
Alle bokanbefalinger for dette verket