The Hunger Games

Book 1

av (forfatter).

Scholastic Press 2010 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 5.24 (58 terningkast.)

137 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.com Kjøp boka hos ark.no

heyingvilds eksemplar av The Hunger Games - Book 1

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

fantasy

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Scholastic Press

Utgivelsesår 2010

Format Paperback

ISBN13 9780439023528

Språk Engelsk

Sider 384

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

26 20 8 2 0 0

Bokomtaler

Fantasirik og fengande forteljing frå ei post-apokalyptisk framtid, der det som er att av Nord-Amerika er delt inn i 12 fattige distrikt som blir sentralstyrt av overklassen i hovudstaden Capitol på totalitært vis. Som ein del av undertrykkinga gjeng reality-showet "Hunger Games" av stabelen kvart år, der 2 ungdomar frå kvart distrikt blir trekt ut til å kjempe på liv og død om å bli siste overlevande i eit manipulert naturområde. Hovudpersonen og forteljarstemma i boka er den 16 år gamle jenta Katniss, ein av deltakarane frå det 12. distriktet.

Med tanke på at eg korkje likar reality-show eller tanken på at 24 undgommar skal slakte ned einannan på eit avgrensa område er det godt gjort av forfattaren å lage ei så god forteljing at eg blei fengsla av den frå første til siste side. Eg trur, reint bortsett frå at sjølve handlinga er spennende, at det handlar mest om detaljrikdomen i bakgrunnen til hovudpersonen og i skildringa av samfunnet og av naturen. Ei heilstøypt forteljing, eg kan fort finne på å lese dei to siste bøkene i denne trilogien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hardbarket fantasy for ungdom med en del morbide elementer. Hvem liker vel ikke det?

Storbyen Capitol overvåker Distrikt 1 - 12 og hvert år arrangerer de realityprogrammet The Hunger Games som sendes live på TV. Programmet går ut på å sende to ungdommer fra hver distrikt, tolv gutter og tolv jenter. De skal kjempe mot hverandre i en hel sesong, og bare en kan overleve hele greia. Tenåringsjenta, Katniss, tar over lillesøsterens plass som blir ropt ut for å kjempe i årets sesong. Hun mener hun har sterkere overlevelsesinstinkt siden hun er vant til å være ute og jakte etter mat for å fore moren og søsteren. Å jakte på mennesker kommer til å bli noe helt annet, men hun er overbevist om at hun er både mentalt og fysisk sterk nok til å klare seg på utearenaen en hel sesong og kjempe mot de andre ungdommene. Men er hun smart nok til å overleve i dette grusomme Tv-programmet?

Da er jeg endelig en av de som har lest The Hunger Games. Bedre sent enn aldri. Har hatt denne boka stående ulest i hylla en del år nå, og tenkte kanskje det var på tide å gjøre noe med det, med tanke på at den er filmatisert for lenge siden. Men så konservativ som jeg er foretrekker jeg å lese boka først og se filmatiseringen senere. Det er den riktige rekkefølgen for meg i hvert fall. Alle har vel sine særegenheter, tenker jeg ...

Har lenge vært nysgjerrig på denne boka/trilogien nå. The hunger games har vært en snakkis lenge nå både på bokblogger verden rundt og ikke minst på youtube. Og så nysgjerrig som jeg er må jeg jo gjøre mine undersøkelser for å finne ut hva "alle snakker" om, og se om jeg blir like begeistret for den boka/bøkene eller ikke. Jeg er nemlig ikke lett å begeistre. Det har helt sikkert med alderen å gjøre. Hva vet vel jeg? Uansett, nå har jeg lest boka og slipper nå å utsette den mer.

The Hunger Games ble sett på som et originalt verk da den ble utgitt i 2008, men en annen bok med omtrent samme plot, ble utgitt allerede i 1999, med tittelen Battle Royale av Koushun Takami. Plottene til disse to bøkene er veldig like, så sånn sett er ikke boka til Suzanne Collins helt originalt, men jeg har ikke tenkt å utdype meg noe rundt det siden jeg ikke har lest Battle Royale ... ennå. Jeg ville bare nevne at tenåringer i kamp mot å overleve er allerede brukt, bare at forfatterne Koushun Takami og Suzanne Collins gjør det på hver sin måte. Så jeg har ikke tenkt å fordype meg noe særlig mer om det, men ville bare nevne at boka er ikke så nyskapende så mange vil ha det til. Det er bare det som er poenget mitt nå i farten. Nok om det.

Likevel skjønner jeg hvorfor boka The Hunger Games er populær. Den er intens og selv om Suzanne Collins skriver veldig rett frem, enkelt og greit, så vet hun hvordan hun skal få leserne sine til å vende om sidene. Hun skriver veldig enkelt, og skaper en verden som er vanskelig å forstå. Hun får oss gjerne til å tenke hva vi selv ville ha gjort i en slik situasjon. Ville vi ha klart å overleve en slik gal verden? Der man må drepe andre bare for å overleve. Hadde vi selv vært i stand til det?

Selv om jeg ikke ble like heftig og begeistret over denne boka som mange andre lesere her i verden, så angrer jeg meg likevel ikke på at jeg leste den. Jeg skjønner godt hvorfor den er så populær og alt det der, men jeg ble bare ikke bitt av denne Hunger Games - bakterien om at jeg vil ha mer. Jeg fikk ikke denne store iveren at jeg må lese mer og finne ut hva som skjer videre. Jeg savnet den ultimate spenningen. Det lille ekstra, hva det enn skulle være, så jeg er høyst usikker på om jeg skal lese resten av trilogien. Er det verdt det eller hvis man ikke falt pladask for den første boka, er det noe vits i å lese de andre bøkene? Hva mener dere? Jeg trenger hjelp til å bestemme meg. Hva syns dere? Blir trilogien bedre? Bør jeg lese resten? Og er det verdt å se filmen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Prim's face is as fresh as a raindrop, as lovely as the primrose for which she was named.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her legger jeg bøker som omhandler samfunn i oppløsning - der karakterene lever i det motsatte av en utopi. Ofte vil de også være postapokalyptiske.


Godt sagt! (21) Varsle Svar

Bøker som jeg har lest i 2012, som jeg har fått mest ut av å lese i kronologisk rekkefølge. En blanding av finske klassikere, fantasy-litteratur på engelsk, tegneserier, bildebøker etc. Når jeg ser tilbake så ser jeg at jeg leser mye lettvint litteratur, fordi det gir meg en anledning til å koble av. Via studiene mine kommer jeg innimellom over klassikere og andre pensumbøker som gjør inntrykk på meg.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er bøkene jeg leste i 2012 og hva jeg synes om dem.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Mockingjay (The Final Book of The Hunger Games)" av Suzanne Collins
  • "Catching Fire (The Second Book of the Hunger Games)" av Suzanne Collins
  • "Insurgent (Divergent)" av Veronica Roth
  • "Fallen engel" av Becca Fitzpatrick
  • "De fire og han som gjør galt verre - slutten" av Hans Frederik Follestad
  • "Kråkenes gilde" av George R.R. Martin
  • "Stjernestøv" av Neil Gaiman
  • "Dragenes dans" av George R.R. Martin
  • "En overflod av Katheriner" av John Green
  • "Mockingjay (the Final Book of the Hunger Games)" av Suzanne Collins
  • "Divergent" av Veronica Roth
  • "Slangens gåve" av Lene Kaaberbøl
Alle bokanbefalinger for dette verket