England

hele historien kort fortalt

av (forfatter) og Roger Ødegaard (oversetter).

Vega forlag 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (2 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Hans Jenvilds eksemplar av England - hele historien kort fortalt

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Aldri tidligere har omstendighetene ligget bedre til rette for den som vil forstå hvorfor England er som det er - og det finnes ingen bedre veiviser enn denne boka.

I den internasjonale bestselgeren Tyskland - hele historien kort fortalt formidlet James Hawes historien om den tyske nasjonen, der han sporet røttene til de utfordringene landet står overfor i dag tilbake til romernes første opptreden i nord.
I England - hele historien kort fortalt benytter han den samme tilnærmingen når han tar for seg sitt eget hjemland. Han tar oss med på en reise fra Cæsar til Brexit, via erobringer, imperiebygging og verdenskriger, og underveis avdekker han et England som er svært forskjellig fra de forestillingene som vanligvis råder. Visst er det en urokkelig festning av en øystat, steilt uavhengig, opphav til den moderne parlamentarismen og verdensomspennende imperier, men den er delt i to av et eldgammelt skille som oppsto allerede før romerne meldte sin ankomst. Og selv om mange briter nok ikke liker å innrømme det, har Englands skjebne alltid vært nært knyttet til det som skjer i nabolandene. Ikke minst har landet de siste 1000 årene opprettholdt et klassesamfunn som er helt uten sidestykke noe annet sted i verden.

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788282118750

EAN 9788282118750

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 334

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 1 0 0

Bokomtaler

Vil nok helst kalt denne boka England - Hele historien - litt vel - kort fortalt. Starten av boka går veldig, veldig kjapt igjennom Englands historie og jeg føler at det blir mer en oppramsing enn fortelling. Oversettelsen syntes jeg også kan være litt kronglete. Kan være hvordan boken er skrevet i utgangspunktet, men oversettelsen gjør det ikke lettere å lese. Alle kongenavnene som endres uten å si hva englenderne kaller dem (Vilhelm - William osv.)

Boken gjør noen gode poenger (og hva jeg tror forfatteren egentlig vil snakke om) om økonomiske forskjeller i England og Storbritannia som følge av geologiske fenomener og invasjoner for over 1000 år siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket