Byens spor

Ewald og Maj

av (forfatter).

Cappelen Damm 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.13 (154 terningkast.)

361 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Gunillas eksemplar av Byens spor - Ewald og Maj

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Veldig bra. :)

Lesedato

2017

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Nytt storslått episk verk fra Lars Saabye Christensen!

Byens spor er første bind i en trilogi, og vi befinner oss på Oslo vest rett etter krigen der vi møter Ewald og Maj Kristoffersen med deres sønn Jesper. Ewald jobber i et reklamebyrå som får i oppdrag å lage kampanjen i forbindelse med Oslos 900-årsjubiléum og Maj engasjerer seg i Røde kors.


Bli med når vi legger øret inntil konkylien og lytter: Hør lyden av Oslo. Se gatene som binder den sammen, se menneskene som bor i dem. Se Ewald og Maj, se slakteren, se legen, hør hyggepianisten på Bristol, høre telefonen ringe hos fru Vik i etasjen over. Se Maj gå på møte i Røde Kors, hør glassen klirre på Bristol. Høre lyden av hvinende bremser.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788202562113

EAN 9788202562113

Omtalt tid Etterkrigstiden

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 441

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

48 84 18 3 0 1

Bokomtaler

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Lars Saabye Christensen er definitivt blant de aller største og beste av våre norske nålevende forfattere. Han beskriver helt suverent etterkrigstidas oppgangstider i Oslo, der Ewald og Maj, deres familie, naboer og omgangskrets og det frivillige arbeidet i Røde Kors, - og ellers livets mange viderverdigheter i gatene i sentrum og vest for Akerselva er i fokus.
Jeg hørte at Lars Saabye Christensen en gang sa i et intervju at han ikke greier/orker å skrive romaner om dagens mennesker, med alle sine smart-telefoner og elektroniske duppeditter. Han skriver om det virkelige livet. Ikke om livet på internett.
Har du vokst opp i Oslo for en del år sida, vil du kjenne deg igjen i Byens spor. Jeg ønsket bare at den skulle vare og vare.
Boka er en fulltreffer. En sekser fra meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lars Saaby Christensen har skrevet en perle av en roman fra Oslo 1948/49.. Fantastiske beskrivelsen av menneskene som bor i Kirkeveien, vandrer i Jacob Aals gate og diskuterer det nye rådhuset som er under bygging.. Barna, arbeidsplassene og medmenneskelige relasjoner.. Boken er som et fotografi med masse skarpe detaljer.. Jeg hygget meg i hvertfall veldig..!!!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er nesten som å være i Oslos gater når jeg hører på denne lydboka. Jeg synes jeg kan se hvordan det så ut der i etterkrigstida. En liten familie på Oslo vest, bestående av morsomme og lune Ewald, røde kors' kasserer Maj og sønnen Jesper, bor i en typisk bygård, der naboene kjenner hverandre. Over bor enkefru Vik, på Bristol spiller italieneren Enzo Zanetti, og borti gata bor slakteren og den uheldige sønnen deres Jostein, som også er Jespers venn.
Jeg likte karakterene god og ble veldig glad i Ewald. Jeg gleder meg til oppfølgeren!
Kim Haugen er en av mine favoritt-innlesere og gjør som vanlig en utmerket jobb med denne boka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Første bok om Maj og Ewald.

Maj, Ewald og sønnen Jesper, bor sentralt i Oslo. Naboen, fru Vik, passer Jesper ved behov. Maj er nemlig kasserer i Røde Kors, og Ewald jobber mye, så da trår fru Vik til.
Jesper er ikke enkel. Skolestarten er utsatt, og Maj synes det er et slit med et så krevende barn.
Ewald vanker en del på Bristol der Enzo Zanetti er pianist. Pianisten er en ensom og fattig sjel som nødig tar imot veldedighet.
Disse og mange fler blir vi kjent med i etterkrigstidens Oslo.

Autentisk og tidsriktig fra Christensen. Gleder meg til neste bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har startet på "Byens spor" av Lars Saaby Christensen. Allerede i prologen har jeg forelsket meg i setninger som "Ungdommene mater svanene, men det er bare for å skjule sine egne hensikter, nemlig å flørte. Brødsmulene de kaster i dammen er forelskelsens fine støv"... "Bladene faller som gule tårer"... "Om morgenen ligger det duft av nystekt brød over bydelen. Fuglene blir mette bare av å fly med åpent nebb". Dette blir garantert en fin leseropplevelse. Gleder meg til fortsettelsen :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En fantastisk bok som skildrer etterkrigstidens Oslo på en glimrende måte. Jeg er født noen tiår senere men kjenner meg godt igjen. Gleder meg til fortsettelsen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Elsker språket i boka

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fryd å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er fellesferie. Smak litt på det ordet. Det kjennes godt. Det meste er felles i disse etterkrigstider før velstanden blir for stor og alle skal finne seg selv og ikke andre.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sommeren senker denne byen enda dypere mellom åsene, mens den løfter de som blir igjen når de andre har reist, løfter dem i majestetisk ensomhet. Sommeren her er ikke en årstid. Sommeren er en stund.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

På det siste trinnet stanser Enzo Zanetti og finner frem hyggepianistens smil. Det sitter langt inne. Så tar han plass ved flygelet. Latteren og stemmene bare fortsetter. Det er som det skal være. Han er bakgrunnen. Hans nærmeste pårørende er juletreet. De kunne byttet plass.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har man virkelig bruk for alt dette man strengt tatt ikke har bruk for?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hun står med ryggen til ham. Han holder rundt henne. Hun vet ikke om hun gjør ham varm eller om det er han som gjør henne kald.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jesper tenker at hvis det finnes en tone som kan få folk til å gråte, så må det også finnes en tone som kan få folk til å le. Han vet ennå ikke at det er den samme tonen, som bare spilles på en annen måte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Maj Kristoffersen kan ikke dy seg. Hun går bort til stativet og blar forsiktig gjennom kjolene. Hun bretter motenes grener til side og kommer dypere og dypere inn i skjønnhetens skog.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vannet møter en hindring og renner rundt eller over.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når de kommer ut i skolegården igjen, skjer det som er uungåelig, som skjer i alle skolegårder når første skoledag er slutt: Med magnetisk kraft trekkes noen til hverandre, og vennskap innledes som også skal vare livet ut, mens andre støtes fra, støtes ut, til en like stor ensomhet

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det slik han skal huskes? Som han som alltid var der og likevel ble glemt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Noen bøker vi leser får oppfølgere og blir til triologier, kvartetter og serier. Har samlet mine favoritter her + noen jeg kunne tenke meg å lese :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker kultursirkelen har lest.
Vi velger bøker etter anmeldelser og anbefalinger. Og leser noen klassikere inn i mellom.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker lest 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huskelisten på Storytel


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Byens spor - Maj" av Lars Saabye Christensen
 • "Den svovelgule himmelen" av Kjell Westö
 • "Kvinnen med rødt hår - roman" av Orhan Pamuk
 • "Lyset bak øynene" av Tommi Kinnunen
 • "Verden som var min - Bind 3" av Ketil Bjørnstad
 • "Den forbudte elven" av Chigozie Obioma
 • "Sang for sekstiåtte forrædere - roman" av Gaute Heivoll
 • "Det hvite badehuset" av Thorvald Steen
 • "Ministeriet for den høyeste lykke" av Arundhati Roy
 • "Penelope er syk - roman" av Ole Robert Sunde
 • "En ulastelig mann" av Jane Gardam
 • "De søvnløse - roman" av Kim Leine
Alle bokanbefalinger for dette verket