Mor, vi trenger deg!

av (forfatter) og Thomas Bjørnseth (oversetter).

Egmont Hjemmets bokforl. 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.09 (11 terningkast.)

49 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Grete Dunas eksemplar av Mor, vi trenger deg!

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

roman

Lesedato

2011

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I 1940 dør Lous og Oz' far i ei bilulykke, og mora blir alvorlig skadd. Barna blir sendt for å bo hos oldemora Louisa på gården hennes i Virginia. Samtidig som de må forsøke å komme over det som har skjedd, kaster de seg ut i et liv som byr på både slit og belønninger for slitet. For Lou, som ønsker å følge i farens fotspor som forfatter, får Appalachene snart en mytisk betydning.

Omtale fra forlaget

En annerledes Baldacci: Myk, varm, hjerteskjærende og gripende. Bedre enn noen gang! En fortelling om tro og håp - nesten som et mirakel...I løpet av et eneste skremmende øyeblikk forandres livet til 12 år gamle Louisa Mae Cardinal for bestandig. En bilulykke koster faren livet og etterlater moren i dyp koma. Lou, som hun kalles, og hennes yngre bror Oz må forlate New York hvor de har bodd hele sitt liv. Turen går til fjellene i Virginia og til oldemoren - Louisa - som de aldri har truffet.


På Louisas gård møter de et liv preget av hardt arbeid og nøysomhet, men de møter også varme og forståelse fra en stolt og stridbar, men klok gammel kvinne. Hun lærer dem kjærlighet til og respekt for naturen og fjellene. Hun lærer dem om lojalitet, tro og håp. Sammen kjemper de for å bringe moren tilbake til livet. Tilbake til to barn som trenger henne. Tilbake til en verden som trenger henne i kampen for rettferdighet og respekt for mennesker og for naturen. En kamp som utkjempes i en fullsatt rettssal. Alt Lou og Oz kan gjøre er å gå til ønskebrønnen og be om et mirakel.

Bokdetaljer

Forlag Egmont Hjemmets bokforl.

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788259024435

EAN 9788259024435

Omtalt sted Sørøstlige stater

Språk Bokmål

Sider 288

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 8 1 0 0 0

Bokomtaler

en var og nydelig bok , ikke en spenningsroman , men herlig spennende og rørende Feel good bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Etter at jeg har sett hvordan du,gjennom hele min oppvekst,bestandig opptrådte med ærlighet,verdighet og medfølelse,vet jeg at det ikke finnes noen sterkere kraft enn den vennligheten vi kan vise et medmenneske som trenger oss."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Strimer av sollys sto skrått inn gjennom glassmaleriene og tegnet regnbuer i luften langs vegger utsmykket med Kristus og syndere. Barn gjorde bestandig store øyne i møtet med disse fargerike portrettene, og tenkte sikkert, når de subbet motvillig inn til gudstjenesten, at kirker alltid lagde fine regnbuer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den er bare til oppvask og slikt. Vi trenger vann til alt mulig annet. Dyra, vasking, slipesteinen, bading. Pumpa har alt for dårlig trykk.Det hadde tatt en hel dag å fylle en vanlig stamp. Hun smilte. Noen ganger virker'e som om vi bruker all tia vår på å bære ved og vann. Jeg trudde navnet mitt var Hent helt til jeg fylte ti.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var en toseters Oldsmobile kabriolet, med førtisju hester og et skramlete sete. Den svarte lakken hadde utallige rustflekker, skjermene var bulket, dekkene nesten blankslitt, og kalesjen var nede på tross av kulden. Det var et nydelig vrak av en doning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis avlingene svikter, er'e alltid epler og markjordbær å finne, eller spiselige røtter for dem som veit hvor man skal leite. Om snøen ligger tre meter dyp, så greier jeg meg likevel. Regn eller hagl,eller varme så sterk at'n smelter tjære, jeg klarer meg.Jeg finner vann der ingen sku'tru at det var. Jeg og jorda. Jeg og detta fjellet. Den slags betyr sikkert ikke no' for folk som får lys ved å trøkke på en liten knapp, eller snakker med folk de ikke kan se.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Frankie & Ben" av Robert Mawson
 • "Sympati mellom mennesker" av Jodi Compton
 • "Fanget mellom to kvinner" av Janice Graham
 • "Hemmelig spill" av Evelyn Anthony
 • "Ildblomsten" av Malcolm Bosse
 • "Olivia og Jai 1" av Rebecca Ryman
 • "For enhver pris" av John Gilstrap
 • "Olivia og Jai 2" av Rebecca Ryman
 • "Røde netter. Bind 1" av Frederick Nolan
 • "En felles fiende" av T. Jefferson Parker
 • "Tre er to for mye" av Nelson DeMille
 • "Fortidens skygge 2" av Marius Gabriel
Alle bokanbefalinger for dette verket