Et offer til Molok

av (forfatter) og Kari Bolstad (oversetter).

Gyldendal 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (154 terningkast.)

335 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Grete Amundsens eksemplar av Et offer til Molok

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den femte romanen om Rebecka Martinsson.

Omtale fra forlaget

Endelig! Åsa Larsson med ny bok.

En stor bjørn blir skutt i nærheten av Kiruna, og i bjørnens mage finner man knokler fra et menneske. Noen måneder senere blir en kvinne myrdet med en høygaffel, mens hennes barnebarn Marcus overlever ved å gjemme seg i et lekehus. Da Rebecka begynner å se på den myrdede kvinnens bakgrunn, viser det seg at usedvanlig mange av hennes nærmeste slektninger er døde. Den eneste overlevende er lille Marcus.
Samtidig rulles historien om Kirunas mektigste mann opp. Hjalmar Lundbohm var direktør for gruveselskapet i den lille gruvebyen, og var en rik og mektig mann. I 1914 innledet han et forhold til en ung lærerinne. Forholdet ble uglesett og skulle få katastrofale følger gjennom flere generasjoner.
Dette er den femte boken med Rebecka Martinsson. Et brutalt kvinnemord i nåtidens Kiruna og et kjærlighetsforhold nesten hundre år tilbake i tid.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205407855

EAN 9788205407855

Serie Rebecka Martinsson (5)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 403

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

30 80 39 2 2 1

Bokomtaler

Endelig! Fantastisk oppfølger! Åsa Larsson kan skrive fengende krimbøker! Dette var virkelig verdt å vente på synes jeg!

Jeg har likt de fire første bøkene om Rebecka Martinsson veldig godt. En stor del av årsaken til at jeg liker bøkene så godt, er Larssons beskrivelse av menneskene, naturen og de mellommenneskelige forholdene. Jeg elsker Rebecka og hennes måte å være på og tenke på. Hennes væremåte ovenfor sjef og kollegaer er bare herlig, og hun takler godt både en innimellom dårlig sjef og håpløse kollegaer. Hun går sine egne veier, men hun kommer alltid frem med hodet hevet, og en løst sak!

Larssons kombinasjon av nåtidens aktuelle sak og et kjærlighetsforhold for hundre år siden er flott knyttet sammen. Jeg storkoste meg med lesingen av denne boka, og hadde problemer med å legge den i fra meg. Brukte bare litt over en helg på den. Oppbyggingen av spenningen, og informasjonen til meg som leser, synes jeg bare er helt topp. Ingen dødpunkter i boka, bare spennende og interessant lesning!

Når jeg er inne i boka, og lever meg inn i handlinga, klarer jeg ikke å se om det er noen svakheter med oppbyggingen av plottet, om det er svakheter i løsningsmetoden, eller om det er andre elementer som forfatteren har brukt lettvinte snarveier til, jeg bare er der, midt inne i handlingen, og nyter det hele! Og det er så godt!

Jeg håper virkelig at Larsson ikke bruker så lang tid på neste bok, det blir vanskelig å vente så lenge en gang til! Jeg må snart få vite hvordan det går med forholdet til Måns, hvordan Krister klarer seg videre, hvordan Rebecka innretter sitt privatliv alene eller sammen med noen. Det er helt klart flere ting som Larsson har å skrive videre på, og jeg er sikker på at hun også klarer å komme på et godt plott minst en gang til!

Dette er en spennende og leseverdig krim, som jeg anbefaler på det sterkeste til alle elskere av krim og spenning! Det er en stor fordel å lese bøkene i riktig rekkefølge, da jeg synes historiene til hovedpersonene er vel så viktige elementer i denne serien som krimplottet.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Åsa Larssons bøker må jeg være litt forsiktig med, pleier å få mareritt etterpå. Denne var intet unntak, jeg løp til alle naboer om natten og ropte at de måtte holde seg inne osv. Om det er noe godt kriterium for en god bok vites ikke. Årsaken må være at naturen og omgivelsene minner om her jeg bor og at alle fire rovdyr er i vår kommune.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

anbefales. Veldig god krim!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

anbefales. Spennende plott og ikke lett å se hvordan det ender. Hyggelig med mye natur og at hunder er en del av intrigen. Kunne ikke legge den fra meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åsa Larsson skriver godt. Som det står bak på denne boken (svensk utgave): Åsa Larsson älskar sine personer, hon kliar både människor och hundar bakom öronen og väver in de i en mänsklighet där allt går åt helvete men ändå är värt besväret.
Jeg har lest 5 av hennes bøker og fortsetter gjerne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En spennende og meget troverdig fortelling av Larsson. Etter min mening den klart beste av de fire jeg allerede har lest av henne.
Skildringene fra Kiruna tidlig på 1900 tallet er sterk beretning, og i seg selv verd en helt egen bok. Hun forteller om et nådeløst samfunn hvor "makta" rår og rettferdighet nok er et ukjent begrep for kvinner og de fleste andre.
Her dannes også grunnlaget for oppgjørets time, over 100 år senere. Vi trekkes inn i spillet mellom en rekke sterke karakterer, alt fra selvhøytidelige offentlige tjenestemenn til idealisten Rebecca som, litt fra sidelinja, lar magefølelsen føre henne dypere inn i saken enn hva godt er.
Ja, diverse hunder og barn blir også en viktig del av det hele, glimrende fortalt.
Boka må leses og jeg deler ut en 6'er, min første på svært lenge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vilken fantastisk berättelse hon har lyckats sy ihop! Jag kan inte annat än ta av mig hatten och buga...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en stemning i alle bøkene om Rebecka Martinson som jeg liker veldig godt!! Mange saker gjør at denne boka virker veldig spennende utfra bakside-teksten. Dessverre blir det altfor mange hopp i tid mellom nåtid og fortid for min del. Hver gang spenningen er på topp hopper vi i tid. Det gjør meg vanligvis ikke så mye da sakene henger så sammen som her, men ble skuffet. Denne boka har jeg spart på og gledet meg til.
Slutten gjør at den nesten får en svak 5'er...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To år har romanen stått på en liste over bøker jeg ønsker å lese; siden 2013 da den ble utgitt. Mest fordi jeg har tenkt at jeg bør lese nr 1-4 i serien først. Nå er romanen lest, og etter det så jeg et møte med forfatteren i NRk's Bokprogrammet fra 2014. Etter det tenker jeg at jeg burde begynt på nr 1 og lest meg fremover. Et offer til Molok synes jeg var bedre enn forventet, og jeg hadde store forventninger. NRK programmet var interessant. Men jeg leser neppe de fire første nå. Eller...Men jeg venter spent på den neste ( og siste?) i serien som forfatteren nevner i programmet. Mer om boken i dette blogginnlegget

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

  • En skal ta vare på kjærlighet, vet du. Plutselig har en opplevd den for siste gang. Og alt annet er bare vind.
Godt sagt! (10) Varsle Svar

Og hun kjøper bøker, tenker han. Det er derfor hun har så usle sko og så slitt kåpe.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

De tasser ned på kjøkkenet av og til. Spiser rester av rypebryst, røye, reinsdyrfilet med kald saus og gele, sylte, brød av lyst mel. De drikker kumelk eller øl. En blir sulten av kjærlighet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvem elsker det perfekte? Nei, kjærligheten vil omsorg, og omsorg trenger feilen hos den elskede, trenger sårene, skjørheten. Kjærligheten vil helbrede. Det perfekte har ikke behov for å bli helbredet. Det perfekte kan ikke elskes, bare dyrkes.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og ute i den lyse natten springer rypestegger over snøen og skratter spøkelsesaktig. Spurveuglene og haukuglene hoer. Fjellreven gråter som et barn og lytter etter spissmus under skaren.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Høstelva snakket fortsatt med henne om døden. Men på en annen måte. Før var den svart. Den sa: Du kan gjøre slutt på det. Du kan løpe ut på den tynne isen, så langt du rekker før den brister. Nå for tiden sa elva: Du, jenta mi, er bare et blink. Det føltes som en trøst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...Det er ikke lenge siden vaksiner, fred og poteter fikk befolkningen til å øke. Eksplosjonsartet. Alle disse fattige. Nå som de ikke bare døde, karet de seg fram. Fikk barfotbarn med innfalne kinn [...] Ungdommen, styrken og drømmene dro til Amerika. Myndighetene sto avmektige som en årelatt gamling og predikerte patriotisme og nøysomhet....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så, mitt hjärta, säger han inom sig när chauffören stängt dörren om honom. Nu har du gjort det jag ville. Fortsätt at slå nu bara så at jag tar mig härifrån. Sedan skall jag inte begära mer av dig. Jag önskar inget mer än all tid tillbaka. Och får jag inte det, så kan det vara.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Når en bok er lest kan den kun oppfylle et krav. Kriteriene er som følger:

X En bok på mer enn 500 sider
X En romantisk klassikker
X En bok som det har blitt laget film av
X En bok som ble publisert i år
X En bok med et nummer i tittelen
X En bok skrevet av noen under 30
X En bok med ikke-menneskelige karakterer
X En morsom bok
X En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
X Et mysterium eller en thriller
X En bok hvor tittelen kun er ett ord

X En novellesamling
X En bok hvor handlingen foregår i et annet land
X En bok som ikke er fiksjon

X En populær forfatters første bok
X En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
X En bok en venn har anbefalt deg
X En bok som har vunnet en pris
X En bok basert på en sann historie
X En bok fra bunnen av leselista di
X En bok moren din elsker
X En bok som skremmer deg
X En bok som er over 100 år gammel
X En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
X En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
X En memoir
X En bok som du fullfører på en dag
X En bok med antonymer i tittelen
X En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
X En bok som ble utgitt året du ble født
X En bok som har fått dårlig omtale
X En trilogi
X En bok fra barndommen din
X En bok med et trekantdrama
X En bok satt til fremtiden
X En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
X En bok med en farge i tittelen
X En bok som fikk deg til å gråte
X En bok med magi
X En "graphic novel" (Litt usikker på hvordan dette oversettes til norsk, men betydningen er i alle fall et lengre tegneserieverk. Et Donald-blad blir her for kort, mens en pocket er litt mer i riktig gate.)
X En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
X En bok du eier, men aldri har lest
X En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
X En bok med et annet originalspråk
X En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
X Et skuespill
X En bannlyst bok
X En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
X En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lest 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer stadig nye bøker jeg bare må ha og ønskelista blir stadig lengre og lengre. Siden jeg fortsatt har mange bøker som ligger i lesekø, haster det jo ikke med å kjøpe flere bøker.... men.... må ha det, bare må ha det! Bøker kjøpt pr. 25/12 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker å kunne se, på enkel måte, hvilke og hvor mange bøker jeg har fått med meg i løpet av ett år. Synes ofte at jeg får lest alt for lite, men når jeg ser listene mine har det jo blitt noen bøker. Likevel - skulle gjerne rukket så mye mer!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Søsteren - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
  • "Nattergalens død - en Nina Borg-roman" av Lene Kaaberbøl
  • "Tiggeren" av Sofie Sarenbrant
  • "Den synske" av Belinda Bauer
  • "Sjelekisten" av Ann Rosman
  • "Utrygg havn" av Tana French
  • "Fedrenes misgjerninger" av Åsa Larsson
  • "Skyggespill" av Val McDermid
  • "Hevnen" av Val McDermid
  • "Mørke dager" av Belinda Bauer
  • "Turisten - kriminalroman" av Knut Faldbakken
  • "Sjeler av vind" av Mons Kallentoft
Alle bokanbefalinger for dette verket