Bill. mrk. hushjelp søkes

av (forfatter) og Bente Rannveig Hansen (gjendikter).

Gyldendal 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.39 (98 terningkast.)

282 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Grethe Haslunds eksemplar av Bill. mrk. hushjelp søkes

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Samantha er 29 år, og forretningsadvokat i London. Hun jobber døgnet rundt og elsker adrenalinrushet som jobben gir henne. En dag begår hun en fatal feil som ødelegger hele karrieren hennes. Samantha er i sjokk, og forlater kontoret i svime. Når hun kommer til seg selv igjen befinner hun seg på landet. Ved en misforståelse blir hun tatt for å være den nye hushjelpen i et herskapshus. Problemet er at det nyrike og vulgære ekteparet som er hennes nye arbeidsgivere, ikke vet at de har ansatt en Cambridge-utdannet advokat med en IQ på 158, som verken kan stryke, støvsuge eller lage mat.

Omtale fra forlaget

Samantha trenger å ta livet litt med ro, trenger å finne seg selv, forelske seg .; og lære hva et strykejern brukes til . Samantha Smith gjør kometkarriere som advokat i London. Hun har aldri hatt en frihelg, men er arbeidsnarkoman og elsker å kjenne adrenalinet pumpe. Helt til hun en dag begår en tabbe, en tabbe som koster klienten hennes 50 millioner pund. Panikk! Hun forlater kontoret i svime, hopper på et tog og kommer ikke til seg selv før flere timer senere. På et sted langt unna sivilisasjonen. Og før hun vet ordet av det, er hun ansatt som husholderske hos et hyggelig, men jålete ektepar. Problemet er bare at Samanthas nye arbeidsgivere ikke vet at de har ansatt en Cambridge-utdannet advokat med en IQ på 158 .; som verken kan lage mat, støvsuge, eller langt mindre stryke en skjorte! Men kanskje er hun ikke så håpløs som hun tror? Kanskje kan hun, med litt hjelp, bløffe seg gjennom dagene? Eller kanskje ikke? Sophie Kinsella er forfatter og journalist. Hun har bl.a. utgitt fire bøker om shopoholikeren Rebecca Bloomwood. Bøkene hennes selges verden over og er stadig å finne på bestselgerlistene. Bill.mrk. Hushjelp søkes er hennes femte bok på norsk. Om Sophie Kinsellas tidligere bøker:«Hektisk og morsomt om shoppingglede og/eller -galskap.» Siri Annika Tveita, Henne (Terningkast 5) «En kløpper til å skape bisarre, pinlige og morsomme historier.» Maya Troberg, Dagbladet

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788205350472

EAN 9788205350472

Serie Litterære drops

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 389

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 35 37 11 4 0

Bokomtaler

Helt grei bok, veldig god å lese dersom du bare trenger noe lesestoff :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempesøt,lettlest bok som gjør det lett å drømme seg bort og "forsvinne" inn i en annen verden. Noen vil nok også bli en smule betatt av enkelte karakterer - spesielt av en kjekk og sjarmerende Gartner (det ble ihvertfall jeg (a) )

Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samantha Smith er en ung arbeidsnarkoman av en advokat som jobber for et stort advokatfirma i London. Hun har ikke øyne for noe annet enn å bli partner, og fri har hun ikke hatt på evigheter. Ikke at hun har tid til det heller, her skal det jobbes! En dag gjør hun en diger tabbe som koster firmaet en vanvittig sum penger, og Samantha klarer ikke tenke klart før hun våkner i et fremmed rikmannshus neste dag. Det viser seg at hun i halvsvime har takket ja til å bli hushjelp for et noe merkelig ektepar! Hun, som ikke en gang kan koke vann! Men Samantha er tross alt en smart kvinne, og greier å lure seg unna dagene på de snodigste måter. Så dukker den kjekke gartneren Luke opp, og akkurat da livet går seg til, kommer hun over informasjon som får henne til å tvile på om den gedigne tabben faktisk var hennes skyld. Kan advokatkarrieren reddes likevel?

Bill. mrk. hushjelp søkes var den første boka jeg klarte å fullføre etter datter nr 2 kom til verden, så det sier kanskje noe om den litterære tyngden... Men det var en slik bok jeg trengte for å komme i gang med lesingen igjen - noe enkelt og morsomt som ikke krevde særlig mye av meg som leser. Sophie Kinsella er jo en av chick-lit dronningene, og hun er en mester i å få leseren til å rødme i senk. Som i Shopoholiker-bøkene er dette flaue greier...

Enkel, grei og lettlest. Leses for eksempel i barseltida, på sykehus eller på stranda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Samantha ... før du går ..." Iris griper begge hendene mine, og engstelsen ligger tykt utenpå ansiktsuttrykket hennes. "Kjære deg, jeg er sikker på at du vet ditt eget beste. Men husk bare at du er ung bare en gang." Hun sier på hånden min, glatt ved siden av hennes egen. "Disse dyrebare årene kommer ikke tilbake."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lagt til i den rekkefølgen jeg har lest de.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Disse bøkene har både vært fantastiske, og noen har vært tunge å lese, og jeg har holdt på å avslutte flere ganger. De fine er bare så nydelige, jeg er en person som ikke liker vanskelige navn på personer, da går jeg meg ofte "vill" og om boka i tillegg er veldig tykk, så blir det fort kjedelig å lese. Men dette er altså min liste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mini-shopoholiker" av Sophie Kinsella
 • "Can you keep a secret?" av Sophie Kinsella
 • "Husker dere ikke meg?" av Sophie Kinsella
 • "Jeg har nummeret ditt" av Sophie Kinsella
 • "Vintage-affæren" av Isabel Wolff
 • "Nå spøker du?" av Sophie Kinsella
 • "I gode og onde dager" av Emily Giffin
 • "Sjokolade-englenes diett" av Carole Matthews
 • "Tre ønsker" av Liane Moriarty
 • "I tykt og tynt" av Emily Giffin
 • "Vi møtes på Chocholate heaven" av Carole Matthews
 • "På øverste hylle ; Kaos hos Daisy" av Jill Mansell
Alle bokanbefalinger for dette verket