Tunneler

av (forfatter), Brian Williams (forfatter) og Elisabet W. Middelthon (oversetter).

Cappelen Damm 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.29 (49 terningkast.)

157 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

galleonrivers eksemplar av Tunneler

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Will Burrows er fjorten år gammel og bor i London med familien. Han har en stor interesse for graving, akkurat som faren. Da faren plutselig blir borte bestemmer Will seg for å lete etter faren sammen med bestevennen Chester. De graver seg ned dypt under jorden for å lete og der finner de en mørk hemmelighet. Dette er den første boka om Will.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788202304133

EAN 9788202304133

Serier Tunneler (1) Griff

Genre Fantastisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 438

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 15 14 11 2 0

Bokomtaler

Man vet godt hva som skjer med nysgjerrige katter. Enkelte ting skal man holde seg langt unna ...

Hemmeligheter under bakken
Graving er noe Londongutten Will Burrows har arvet etter faren sin. Det er utrolig hva man kan finne under bakken; verdier fra fortiden og andre hemmeligheter. Man vet aldri hva man komme over. Han deler som sagt denne lidenskapen med sin far, men en dag forsvinner faren gjennom en ukjent tunnel. Will bestemmer seg for å lete etter ham og tar med seg sin eneste venn, Chester. Begge er outsidere og de har i det minste hverandre å støtte seg til. Sammen drar de på leting etter Wills far, og under jakten på Wills far, kommer de over noe som kanskje vil sette deres liv i fare ...

Tunneler er en bok jeg kjøpte for mange år siden så den har stått lenge ulest i en av bokhyllene. Det er ikke den eneste. Det er mange som ikke blir lest med en gang, men prøver å prioritere de som har ventet lenge på å bli lest også. Alt etter tur. Det som fikk meg til å kjøpe boka var selve bokomslaget. Forfengelig, ikke sant? Jeg vet godt at man ikke skal dømme en bok ut i fra omslaget, men av og til skal det ikke mere til. Det skjer ikke hver gang, altså, bare for å understreke det.

Boka ble utgitt i 2007, for nesten ti år siden og har noe Harry Potter aktig over seg. Selv ble jeg aldri noen fan av Harry Potter. Jeg ble dessverre ikke bitt av den basillen. Om det var derfor jeg ikke falt helt for denne boka eller ikke, er ikke godt å si. Grunnen til at jeg ville lese den var på grunn av at konseptet i seg selv virket lovende. Jeg driver ikke med graving selv, men det er interessant tema å lese om og se dokumentarer av. Å være arkeolog må være verdens mest spennende jobb. Man vet jo aldri hva man kommer over. Så det var gravekonseptet som interesserte meg angående denne boka.

Lovende konsept er ikke alt
Dessverre ble det bare ikke den boka jeg hadde forventet meg på mange måter. Jeg hadde håpet på en mye mørkere bok, selv om denne er for ungdom, og dystrere. Noen spenningsnivåer her og der var det, men det ble aldri noen klimaks. Muligens fordi det er første bok i en serie og forfatterne ville kanskje spare mer av klimakset senere i serien, men det skader ikke å ha slike vendinger i første bok også. Sier ikke nei til cliffhangere så sånn sett syntes jeg førstebok ble noe slapp. Førsteboka i en serie skal jo være oppsiktsvekkende, vekke nysgjerrighet og skape spenning, men syntes ikke første bok i Tunnelerserien hadde noen av disse delene. I hvert fall ikke i en stor grad.

Serien Tunneler består av i skrivende stund seks bøker og tror neppe jeg kommer til å lese resten, for akkurat nå frister det ikke ...

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Chester gned litt jord ut av øret. Han så tankefullt på Will. "Moren min sier at folk ikke bør ha hemmeligheter for hverandre. Hun sier at de alltid har en tendens til å dukke opp og forårsake problemer, og at en hemmelighet er det samme som en løgn. Det er i hvert fall det hun sier til faren min."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Det er så fredelig her, syns du ikke?" sukket Will. "Jo," svarte Chester. "Veldig ... eh ... stille." "Det er mer enn det, det er så varmt og rolig her nede. Og lukten ... den er så beroligende, er den ikke? Faren min sier at det er herfra vi alle er kommet, for lenge siden - huleboere og alt det der - og så klart, det er der vi alle ender opp en gang - i det underjordiske, mener jeg. Så det kjennes ganske naturlig for oss, det er som å være hjemme." "Jeg antar det." Chester sa seg litt nølende enig. "Før tenkte jeg at når du kjøper et hus, så eier du alt det som er under det også." "Hva mener du?" "Vel, huset ditt er bygget et sted, ikke sant?" sa Will og dunket foten i gulvet i grotten for å understreke det. "Og alt under det stedet går helt ned til jordens indre, under det huset du i også. Det er klart at jo nærmere du kommer klodens sentrum, desto smalere og smalere blir grunnen eller 'segmentet', helt til du når det aller midterste punktet." Chester nikket sakte. Han visste ikke helt hva han skulle si. "Så jeg har alltid sett for meg hvordan det ville være å grave seg nedover - ned og inn i din egen del av verden og gjennom alle de tusenvis av mil som bare ligger der , i stedet for bare å sitte i en bygning på toppen av jordoverflaten," sa Will drømmende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

rett og slett en oversikt over hva jeg har lest i dette året.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en liste over bøker som er blitt lest i år 2011.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lesetips til sommeren for barn i alle aldre


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over dei bøkene/bokseriane som eg måtte investere i etter at eg hadde lest dei. Bøker som eg kunne ha lånt på biblioteket, men var så gode at eg ville ha dei tilgjengelig døgnet rundt!!! Med bokseriar, tek eg berre med første boka. Sjølvsagt gjeld det heile bokserien :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fritt fall" av Roderick Gordon
 • "Avgrunnen" av Roderick Gordon
 • "Nærmere" av Roderick Gordon
 • "Spiral" av Roderick Gordon
 • "Akhnaton-mysteriet" av P.B. Kerr
 • "Vampirater - havets demoner" av Justin Somper
 • "Ildtronen" av Rick Riordan
 • "Reckless - hud av stein" av Cornelia Funke
 • "Blodbeist - slipp monsteret løs" av Darren Shan
 • "Incarceron - fengselet" av Catherine Fisher
 • "Den siste magiker II - Belz & Ebub" av Sigbjørn Mostue
 • "Heaven" av Christoph Marzi
Alle bokanbefalinger for dette verket