52 år i cockpit

kaptein i Braathens og nødhjelpsflyger

av (forfatter).

Kolofon 2007 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

lille my amundsens eksemplar av 52 år i cockpit - kaptein i Braathens og nødhjelpsflyger

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

dokumentar

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om flyveren Tord Tangvik. Han har opplevd både oppturer og nedturer i sin karriere, og boken forteller blant annet om nestenulykker, motorsvikt, flyskrekkhistorier og turer med celebre passasjerer. Med personregister.

Omtale fra forlaget

Nødhjelpsflygingenes far. Tord Tangvik har gjennom sin yrkeskarriere opplevd sider av livet som omfatter både oppturer og nedturer. Etter flygerutdannelse i Norge og Canada og flyskvadronlivet i Luftforsvaret ble det mange år i Braathens Safe. Vi opplever sammen med Tangvik historier fra sivil luftfart, nestenulykker og næruhell, historier om flyskrekk, motorsvikt med kongelige om bord og møter med mange internasjonale størrelser som ble hans passasjerer. Tord Tangvik kom for alvor i rampelyset på slutten av 1980-tallet da han tok initiativet til de såkalte julesendinger eller nødhjelpsflyvinger. Godt hjulpet av kolleger, Norges Røde Kors, Braathens Safe, Lions og Shell kom flylastene med mat og medisiner til katastrofeområdene i gang. Her møtte Tangvik og andre frivillige hjelpere katastrofene og menneskelige lidelser ansikt til ansikt. Tangvik deltok i hjelpesendingene i over 10 år. Livet har også gitt ham utfordringer som far med et barn med Downs syndrom. Da kreften rammet ham sørget Tangvik for å sette i gang foreningen som hjelper mennesker som rammes av prostatakreft. Det store sosiale engasjement varer fremdeles. Boken er forfattet av Per Jevne, mangeårig journalist i Adresseavisen.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788230003794

EAN 9788230003794

Omtalt person Tord Tangvik

Språk Bokmål

Sider 288

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket