Brages historie

av (forfatter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.03 (67 terningkast.)

142 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Frøydis Tiltnes' eksemplar av Brages historie

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

MNO

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202450953

EAN 9788202450953

Serie I morgen er alt mørkt (1)

Genre Dystopier

Språk Bokmål

Sider 238

Utgave 1

Tildelt litteraturpris UPrisen 2015

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

17 37 12 0 1 0

Bokomtaler

Voldelige mennesker sprer seg som sykdom. Det er best å låse seg inne ...

Brage og vennene hans følger spent og urolig med på utviklingen som skjer i Japan. På nettet følger de med på nyhetsvideoer hvordan folk i Japan går løs på hverandre med dyrisk vold, som om de har blitt rammet av en eller annen form for sykdom. Brage, vennene hans, også de voksne, lærere er også redde for utviklingen selv om de ikke sier det høyt, men de er redde for at den sykdommen skal også ramme Europa. For hva skjer da? Ingen vet hva japanerne er rammet av og hvor smittekilden kommer i fra. Og før de vet ordet av det kommer den brutale sykdommen til Norge også. De som blir smittet av sykdommen/får denne parasitten, eller hva det enn er, blir skikkelig dårlige, så forryktet og farlige/voldelige. De går da til angrep på hvem som helst. Brage og familien hans må bare overleve så godt de kan ved å sperre seg inn i huset som alle andre, og han håper at kompisene hans vil overleve dette voldelige kaoset. Hvem som helst kan bli smittet når som helst. Og bare de sterkeste og smarteste overlever, men hvor stor sjanse er det for å overleve? Og er det mulig å overleve dette kaoset i det hele tatt?

Dystopier er visst den store greia for ungdom nå for tiden, både i bokfarmat og på skjerm. Før var det vampyrer som gjaldt, men nå er det dystopier. Jeg liker dystopier jeg også og har lest en del av det jeg også. Det er ingen favorittsjanger, men det går an. Greia med dystopier nå er at det begynner å bli litt oppbrukt. Vi har lest og sett det meste, og det er ingenting som overrasker av katastrofer lenger. Jeg savner noe nytt og fresht. Noe som overrasker. Noe som tar en helt uventet og rå vending. Det skjedde dessverre ikke I morgen er alt mørkt heller ...

Det mest interessante med hele denne korte boka var personskildringene. Hvor forskjellige de er og følge med på hvordan de takler galskapen. Det er mer interessant å lese om enn selve handlingen. Selve handlingen syns jeg blir for forutsigbart og monotont. Man skjønner altfor fort hva som kommer til å skje lenge før karakterene skjønner det. Det er skuffende. Jeg savner virkelig å bli overrasket. Så det eneste som stort sett holdt på interessen min underveis i boka var karakterene og hvor forskjellige de var.

Siden boka er kort, blir også dette en kort anmeldelse for jeg vil ikke røpe noe. I morgen er alt mørkt er i nesten samme gate som Night of the living dead, og The Walking Dead. I boka blir de kalt for de forrykte istedet for zombier, men det er nesten samme sak. Folk blir forandret til drapsmaskiner. Og det er om å overleve lengst, om det er mulig. Det ble ingen spennende bok for min del, men er sikker på at ungdommer og de som er nye innen denne sjangeren vil bli fengslet av boka. For meg ble dette bare gammelt nytt, og det er skuffende ...

PS: Det kommer en oppfølger senere i år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drivende spennende om en parasitt som sprer seg over hele verden. Parasitten overtar menneskekroppen i zombie-stil. Vi følger Brage og hans familie og deres flukt, fra viruset spres i Asia og videre til Europa. Boka er krydret med ungdomsforelskelse, etiske dilemma og intern kamp. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende og desverre ganske realistisk også om den følger kjente oppskrifter--lettlest

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utmerket underholdning. Den perfekte ungdomsbok. Skremmende, spennende, virkelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I morgen er alt mørkt: Brages historie av Sigbjørn Mostue

Boka I morgen er alt mørkt: Brages historie hadde jeg i begynnelsen selv ikke lyst til å lese siden illustrasjonen utenpå boka ikke virket så veldig innbydende. Jeg har lest mange andre bøker av Sigbjørn Mostue blant annet den siste magiker serien og krakens gap. Etter hvert som illustrasjonen utenpå på boka ble skiftet ut fikk jeg plutselig mer lyst til å lese boka. Merkelig nok så er illustrasjonen veldig viktig for bøker. Det er ikke sikkert jeg hadde lest denne boka hvis ikke illustrasjonen utenpå ble endret. Den første boka av de tre som er gitt ut i denne serien vant Uprisen. Etter jeg var ferdig med var den var det noe jeg godt kunne skjønne. Dette er en fantastisk bok som er gir gåsehud, glede og undring. Boka handler om en helt vanlig ungdom som heter Brage. Han spiller mye fotball og lever et ganske så bra liv. Bestevennen hans heter Sivert og de går i samme klasse. Livet hans og de deilige sommerdagene tar brått slutt i det det skjer noe i Japan. Et virus er sluppet løs og folk som er smittet blir gærne, de kalles de forrykte. Viruset sprer seg lenger og lenger å før noen får stoppet det ligger det utenfor Norges dørterskel. Brages surhet over Ed broren til Sivert må la seg vente. Om Ed kommer til skolen og snakker med Frida har ikke noe å si lenger. Forelskelser må la seg vente i det verden er i ferd med å gå under og alt ser mørkt ut.

Jeg har likt det Mostue har skrevet før spesielt Den siste magiker serien. Denne boka her vil jeg påstå er det beste jeg har lest av han så langt. Dette er ikke en grøsser men en dystopisk fortelling. Det føles inni mellom ut som en grøsser fordi det horrible er skildret så bra. Jeg får gåsehud og må se en eller to ganger ut av vinduet når det fortelles at utbruddet er kommet til USA. At de er rabiate og det sprer seg som en skogbrann i California. Temaene som er tatt opp er meget aktuelle. Mennesker ødelegger kloden ved atomkraftverk og miljøgasser. Dette viser hva som kan skje hvis man tukler med naturen. Vi har opplevd lignende som dette før bare at det har vært folkemord. Aids og ebola er lignende virus som blir spredd. Vissheten om at det en dag kan komme et virus som den i boka er jævlig å tenke på. Folk i Norge tror vi er trygge men som denne boka viser er vi mer sårbare enn vi tror. Boka får terningkast 6. Det er kanskje bare to bøker som har fått meg til å føle meg på samme måte. Darlah av Johan Harstad og denne boka. Det sier litt og jeg kan ikke vente med å komme i gang med den neste boka i trilogien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg avbrøt lesingen av denne, ikke fordi den var dårlig. Jeg var faktisk dypt fascinert, men fordi den var så mørk at jeg trengte en pause. Tar den kanskje opp igjen en vakker dag. Det er hvert fall en bok som er aktuell nå under pandemien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en dystopi og jeg pleier ikke å lese så mye av det da de jo som oftest er temmelig dystre og mørke. Denne har jeg hatt mellom hendene så mange ganger at jeg til slutt måtte spørre en kollega om han hadde lest den og han anbefalte den så da tok jeg en titt. Og jøjje meg! Det første som slo meg var at starten er jo som å lese om utbruddet av corona-pandmien! Men dette blir verre - mye verre.

Jeg ble såpass hektet at jeg må lese nr. 2, "Malenes historie" og nr. 3 "Når historien slutter" også for dette var spennende saker! For mellomtrinnet og ungdomsskolen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg var hatet. Og å stå opp imot hat greier du bare hvis du hater selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (51) Varsle Svar

Ungdomsbøker jeg har lest som skal brukes til bokprat, for å vekke leselyst for elever på ungdomsskolen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker om verdens undergang på diverse måter


Godt sagt! (2) Varsle Svar

En liste over bøkene jeg har lest i 2015. Som barn- og ungdomsbibliotekar går det mye i bøker som passer for den gruppen.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Når historien slutter" av Sigbjørn Mostue
 • "Marlens historie" av Sigbjørn Mostue
 • "Man dør litt hver dag" av Arne Svingen
 • "Svart som ibenholt" av Salla Simukka
 • "1957 - en roman om det som kunne ha skjedd" av Jon Ewo
 • "Huset" av Yves Grevet
 • "Den tolvte spelaren - roman" av Tor Arve Røssland
 • "Baksiden" av Endre Lund Eriksen
 • "Som om jeg var fantastisk" av Sofia Nordin
 • "Den svartkledde jenta - roman" av A. Audhild Solberg
 • "Glimt" av Tor Arve Røssland
 • "#alfahann" av Jan Tore Noreng
Alle bokanbefalinger for dette verket