Bålet

av (forfatter).

Den norske bokklubben 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.36 (11 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Axel Fjeldavlis eksemplar av Bålet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Lærerinnen i den avsidesliggende bygda er ganske alminnelig, men likevel annerledes. Hun er flink med urter, og helbreder elevene for mange slags plager. Hun er annerledes, men en god kraft i bygda. Inn i bygda kommer herr Allan, en rappkjeftet tusenkunstner med evnen til å lokke fram det onde i mennesker og skape splid. Ond sladder sprer seg i den harmoniske bygda.

Omtale fra forlaget

Lærerinnen i den avsidesliggende bygda er ganske alminnelig, men likevel annerledes. Hun er flink med urter, og helbreder elevene for mange slags plager. Hun er annerledes, men en god kraft i bygda. Inn i bygda kommer herr Allan, en rappkjeftet tusenkunstner med evnen til å lokke fram det onde i mennesker og skape splid. Ond sladder sprer seg i den harmoniske bygda.

Bokdetaljer

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788252551105

EAN 9788252551105

Språk Bokmål

Sider 117

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Kritikerprisen. Voksen 1962

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 6 1 0 0

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bålet ga meg veldig mye. Både tankemessig og følelsemessig. Den gikk så inn under huden på meg at jeg strevde med å lese om hvordan det gikk. Og så tenker jeg om det er sånn det er i virkeligheten? Er det så lett å bli lurt av noen som legger vekten på det negative? Og hvordan tenker jeg om mine medmennesker? Er jeg positiv, tillitsfull og uskyldig, eller heller jeg mot det motsatte? Jeg håper på det ene og frykter det andre, men mens jeg tenker på det anbefaler jeg sterkt at du leser Bålet.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Derfor skal det bare sies om mennesket i sin alminnelighet at det har hang til å gjenta sine feilgrep, på tross av dyrekjøpte erfaringer. Kanskje er det ikke engang tale om noe feilgrep, men om et skjebnesvangert livsmønster som går igjen. Å være et menneske med fortid er alltid risikabelt, og det siver gjerne ut til sist hvor et menneske kommer fra og hva som har ført det ut på vandring.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vær alltid på vakt når folk spør deg ut om noe som de later til å ha det aller beste kjennskap til. De er ute etter å få i stand en progressiv betroelse, og de kan få deg til å røbe hemmeligheter som du ikke engang ante at du satt inne med.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hva er et øyenvidne annet enn et blikk som har gjort seg allvitende? Hva er en kjensgjerning annet enn en nøye gjengivelse av hva dette blikket har sett?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lærerinnen på stedet var så alminnelig som en lærerinne skulle være i en slik liten avkrok av verden. Skulle en eller annen utenforstående ha bruk for å forhøre seg om henne og for eksempel spørre om hun var mer eller mindre pen, ja da ville enhver komme i stor forlegenhet og si som så at det var vel ikke det viktigste med en lærerinne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En kjærlighet som var dømt på forhånd. To sære og forvrengte menneskeskikkelser ytterst ute i hver sin grøftekant. Av og til skrådde de inn mot midten av veien som drevet av en plutselig felles innskytelse. Da ble det klart for enhver som gikk bak dem på landeveien at disse to ikke var bestemt for hverandre fra naturens hånd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å gi en uttømmende beskrivelse av denne mannens virksomhet vil være umulig, dertil opererer han for meget med utelatelser og lette hentydninger. En kan si det slik at han var en ubetydelig person som forsto å sette sinnene i farlige svingninger. Altså oppfylte han ikke de engang vedtatte betingelsene for å kunne kalles en djevel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det må være tungt for frøkna å stå og holde løkta så lenge, kunne en finne på å si. – Å, det er vel ikke så farlig med det. Hu har jo en madrass å stupe kråke på når det blir for stritt å stå oppreist. Tro det eller ei, slike ord ble vekslet mellom folk i stor troskyldighet. Husk vi befinner oss ennå i en verden uten baktanker. Ordene har sin pålydende verdi og kjenner ikke til megetsigende betoninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der var de atter lykkelig forenet: Spillemannen og instrumentet, slangen og det hypnotiserte fugleblikket

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mestselgende litteratur i Norge på 1960-tallet. Alle sjangre.
Listen er løselig sortert etter salgstall (mestselgende først), men er ikke komplett.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Jeg, Bakunin - bruddstykker av en urostifters liv og levned" av Bergljot Hobæk Haff
  • "Raset" av Bergljot Hobæk Haff
  • "En landsbyprests dagbok" av Georges Bernanos
  • "Gapestokken" av Tsjingiz Ajtmatov
  • "Attentatet - roman" av Bergljot Hobæk Haff
  • "Byen med de fire porter - bd 1" av Doris Lessing
  • "Ankomst og avreise" av Arthur Koestler
  • "Tidlige traner" av Tsjingiz Ajtmatov
  • "Døtre" av Karin Sveen
  • "I Tom Bergmanns tid" av Edvard Hoem
  • "Kimen" av Tarjei Vesaas
  • "Byen med de fire porter - bd 2" av Doris Lessing
Alle bokanbefalinger for dette verket