Over horisonten

av (forfatter) og Eva Ulven (oversetter).

Bastion 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.69 (123 terningkast.)

261 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Aidas eksemplar av Over horisonten

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2021

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

En storslagen og uforglemmelig roman fra verdensfenomenet Jojo Moyes. Unge Alice føler seg fanget i Londons sosietetsliv. Når hun får muligheten til å flytte til USA, griper hun sjansen umiddelbart. Men hennes nye liv skal vise seg å bli ganske annerledes enn hun hadde drømt om.

Alt tar en ny vending når hun møter den selvstendige og frittalende Margery. Alice og fire andre unge kvinner forlater alt de har kjært, og rir ut under den åpne himmelen for å spre kunnskap og leseglede mellom fjellene i Kentucky. Det de ikke vet er at på reisen vil de også finne frihet, vennskap, kjærlighet og et liv de kan kalle sitt eget.

Inspirert av virkelige hendelser, binder den bestselgende forfatteren Jojo Moyes sammen en rik, lidenskapelig og dypt rørende historie.

Bokdetaljer

Forlag Bastion

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788283132021

EAN 9788283132021

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Kentucky

Språk Bokmål

Sider 509

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

13 72 27 9 2 0

Bokomtaler

Jeg er veldig fan av Moyes men ikke så fan av «gamledager» Allikevel så fenget boka og siste halvdel slukte jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En helt grei bok,men jeg syntes ikke den var veldig spennende. Det er litt sånn at man kan skjønne hva som vil skje og det er litt kjedelig. Men en grei og lettlest bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vil så gjerne like denne boka, det er en sterk historie som fortelles. Samtidig blir den forutsigbar og til tider litt kjedelig i språket (kan være oversettelsens skyld), så jeg klarer ikke helt å like den veldig godt.
Terningkast 4.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et historisk drama om ridende bibliotekarer i Kentucky på 30-tallet. For Alice Wright fra England blir ikke det nye livet som gift i Amerika som hun hadde forestilt seg. Ekteskapet er en skuffelse. Men hun får jobb som ridende bibliotekar, og arbeidet gir henne stor glede. Ikke alle i småbyen liker at kvinner rir rundt og sprer litteratur som kanskje inneholder umoralske verdier. Vi følger arbeidet til bibliotekarene, vennskapet som utvikles mellom dem, og konfliktene mellom byens borgere. Både gruvedrift, kvinnerollen, maktforhold og naturkatastrofer holder på interessen gjennom historien. En lettlest, underholdende roman for de som liker historisk drama!

Jeg valgte denne på grunn av bibliotek-tematikken. Personlig ble det litt for mye drama for min smak. Jeg ble også veldig irritert på personene og konfliktene de hadde. Selv om det trolig gir et riktig tidsbilde av kjønnsroller og maktforhold, får jeg bare lyst å riste i dem og be dem ta grep. Historisk drama er ikke noe for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lettlest og bok til avslapping. Viser forøvrig til forlagets omtale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Treig start, men gode skildringer om datidens levevilkår, klasseskille og kjønnsroller! Verdt den treige starten, da avslutningen er bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien starter med en hendelse i skogen nedenfor Arnott's Ridge i 1937. Margery O'Hare er ute å rir på muldyret. Der møter hun på Clem McCullogh som har et gevær. Alice Van Cleve er nygift, men hjemmet hun har flyttet til føles som et fengsel. De to damene møtes tilfeldigvis i kirken, og en idé blir sakte sådd hos Alice.

Denne boka har en fin historie om to flotte og sterke damer.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg visste ikke at det fantes et politisk leseprosjekt i USA fra 1936 -1943 som hadde som mål at hele kontinentet skulle ha muligheten til å lese bøker, bli underholdt og bli opplyst. Kløvhestbiblioteket som blir drevet av en gruppe kvinner i en fattig gruvelandsby i de øde områdene rundt fjellene i Kentucky er utgangspunktet for denne historien. Det er nok de historiske faktaene som fascinerer meg mest med denne boka. Selve historien...tja. Det er mye kvinnefellesskap, kvinnekamp, drama, absolutt. Men jeg lar meg ikke helt rive med. Oppslukt? Nei. Litt for overfladisk, vil jeg si. Men grei å lytte til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter en litt treg start tar boken seg opp og blir en lettlest og ganske underholdene historie. Litt mye informasjon om persongalleriet helt mot slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en bok jeg ikke hadde lyst skulle slutte, storkoste meg med denne og likte den utrolig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg skal oppdra henne og lære henne forskjellen på riktig og galt, og så lenge hun har en mamma og en pappa som er glad i henne, skjønner jeg ikke at hva jeg bærer på venstre ringfinger, er noe andre folk har noe med.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alice hadde oppdaget hvordan det var mye lettere, i hvert fall for en kvinne, å føle sinne på vegne av noen du brydde deg om, å være kald nok til å ønske vondt over et annet menneske som hadde såret noen du var glad i. Alice hadde sluttet å være redd, skulle det vise seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2019. Del 1


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2021


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nå og tilbake" av Santa Montefiore
 • "Det sommeren skjulte" av Nikola Scott
 • "Hjem til øya" av Rosanna Ley
 • "Fyrvokterens døtre" av Jean E. Pendziwol
 • "Bortenfor stjernene" av Lori Nelson Spielman
 • "Når hvalene synger" av Jojo Moyes
 • "Verden for mine føtter" av Catherine Isaac
 • "Søstrene fra Toscana" av Lori Nelson Spielman
 • "Den siste kamelia" av Sarah Jio
 • "Hagene i Italia" av Erica James
 • "Arven etter Deverill" av Santa Montefiore
 • "Del det med skyene" av Erica James
Alle bokanbefalinger for dette verket