Den ene pluss en

av (forfatter) og Elisabeth Haukeland (oversetter).

Bastion 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.54 (490 terningkast.)

975 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Elsa Heldstabs eksemplar av Den ene pluss en

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Livet til Jess er virkelig kaotisk: Med to jobber, to barn og en stinkende hund forsøker hun å gjøre det beste ut av hverdagen. Plutselig får datteren hennes en fantastisk mulighet av sorten som bare kommer en gang i livet, men hva hjelper vel det når Jess slett ikke har råd til å gripe den?

Inn i livene deres kommer den kjekke Ed Nicholls - en mann som tilsynelatende har alt: Ed er rik, suksessfull og i Jess sin øyne, ekstremt arrogant.

På overflaten lever de to vidt forskjellige liv, men Ed vet utmerket godt hva det vil si å være alene med tøffe utfordringer. Han har tid og lyst til å hjelpe Jess, men kan han det, når hans eget liv nylig ble snudd på hodet og han selv går en høyst usikker fremtid i møte?

Den ene pluss en er en svært rørende, morsom og fengslende historie om den kjærligheten og vennskapet som kan oppstå under de mest usannsynlige omstendigheter - skrevet av Jojo Moyes, forfatteren bak bestselgeren Et helt halvt år.

Bokdetaljer

Forlag Bastion

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788290583991

EAN 9788290583991

Språk Bokmål

Sider 447

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

70 194 167 49 9 1

Bokomtaler

En koselig og veldig lettlest bok. Handlingen er god nok, men jeg synes boka blir litt for "enkel", og dessverre levde den ikke opp til "Et helt halvt år". Den er lett å like, men jeg synes den blir litt for lik diverse kiosklitteratur. Jeg anbefalte "Et helt halvt år" til mange venner/familie, men denne her føler jeg ikke passer til et like stort spekter av lesere. Les den om du liker lette, søte kjærlighetsbøker. For meg ble den en bok midt på treet, men som jeg absolutt ikke angrer på at jeg leste altså :-)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Etter å ha lest 'Et helt halvt år' som jeg syntes var veldig god, og lest strålende kritikker av denne boka, var forventningene store. Og dermed var også skuffelsen desto større.
Dette er chick lit på både godt og vondt. Og det skal sies at jeg ikke er en stor chick lit elsker, så mine betraktninger må også sees i lys av dette. Dette er en enkel roman med en del logiske brister som gjør at man blir litt irritert underveis. Jeg håper inderlig at Jojo Moyes i fremtiden går tilbake til å skrive bøker som har en dypere mening slik som 'Et helt halvt år'. Dette er en bok som går rett i glemmeboka for min del, og som jeg angrer på at jeg løp å kjøpte i butikken, istedenfor å låne.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Alltid positiv, sliten og overarbeidet alenemor møter gretten, rik forretningsmann. I et desperat forsøk på å sikre den eksepsjonelt begavede datteren plass på privatskole må alenemoren dra sammen med genidatteren, emo-stesønnen og deres digre omplasseringshund på tvers av landet - uten penger til hverken transport, overnatting eller mat. Vil datteren komme inn på skolen hun så desperat vil gå på? Vil stesønnen slippe unna mobberne og ikke lenger ruse seg hver dag? Vil Christian Grey, unnskyld Edward Nicholls som han heter her, vise seg å være god på bunn? Og ikke minst, vil kjærlighet oppstå mellom alenemoren og forretningsmannen, og vil de i såfall kunne leve lykkelig alle sine dager?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En koselig, lettlest bok. Hoved-delen av boka holder til en 4er, mens slutten drar den opp til en svak 5er. Likte "Et helt halvt år" mye bedre enn denne, så forventningene var nok litt for høye..

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fantasktisk feel good chick lit! Dette er ei bok der sidene flyr.

Eg vart glad i den hardt arbeidande Jess med ein outsider-steson som blir banka opp av bøller, og ei dotter som er eit mattegeni. Eksmannen kan ikkje bidra med pengar fordi han er deprimert. Ho slit med å få endene til å møtast. Og så er det den rike programmeraren Ed, som rotar seg opp i problemer på jobben.

Ed og Jess lev svært ulike liv, men ved nokre utrivelege, og morosame tilfeldigheiter møtes dei.

Jess vil la dottera vera med i ein mattekonkurranse i Skottland, men ho kjem ikkje langt i ein uregistrert bil med eit lys. Ed kjører tilfeldigvis forbi når dei står langs vegkanten i mørket med gestikulerande politikonstablar, og han får det for seg at han kan hjelpa Jess.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For et fantastisk plott. Stikk flere ulike mennesker inn i en trang bil og send dem ut i det ukjente. For en fin måte å utforske det menneskelige på. Om historien er realistisk? Det er kanskje ikke mange som hadde begitt seg ut på en slik tur, men desperate situasjoner krever desperate handlinger. Og Moyes får det til å fungere.

For det meste har Den ene pluss en fått kritikk ved å ikke være like god som Et helt halvt år. Og det er den ikke. Samtidig er den ikke kjedelig. Jeg hadde lest flere bøker av Moyes før jeg leste Et helt halvt år, dermed ble ikke jeg så skuffet av denne. Forventningene mine var kanskje ikke så høye som mange andres. Denne føyer seg flott inn i rekken av Moyes tidligere bøker, både når det gjelder skrivestil, tema og historieutvikling. For de som har lest flere av Moyes bøker (og ikke bare Et helt halvt år) vil nok denne falle i smak. Jeg anbefaler den i hvert fall.

For full anmeldelse, se: edgeofaword: Den ene pluss en

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lar deg gjennomgå hele følelsesregisteret! Så enkel, så ærlig!
FANTASTISK BOK :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må bare si: Jeg liker veldig godt hvordan Jojo Moyes skriver! Hun treffer noe i oss alle, tror jeg. Virkelighetstro og lettlest feelgood, følsom og humoristisk.
I denne boken føler du på desperasjonen til Jess som vil gjøre alt for barna sine - den misforståtte sønnen som mobbes og datteren som er mattetalent som kan forandre livet til hele familien bare hun får et stipend til utdanning. Så har vi Ed som kommer som en litt haltende reddende engel inn i det hele.. - kos deg med god lesning, lover deg latter og tårer !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bare "elsket" Moyes "Et helt halvt år" og var naturligvis rimelig spent på om hennes neste bok holdt mål. De første sidene virket litt forvirrende kanskje, med masse navn og handlinger som tilsynelatende ikke hadde noe med hverandre å gjøre. Men dette rettet seg fort opp, heldigvis. For etter disse innledende introduksjoner av bokas hovedpersoner og deres bakgrunn bringes vi på elegant vis via et lite biluhell inn i bokas egentlige fortelling. Vi tas med på en reise, bokstavelig talt, hvor erklærte tapere og vinnere virkelig får noe å bryne seg på, både med hverandre og verden rundt dem. Fasadene falmer og reisefølget snubler fra den ene mer bisarre situasjon til den andre. Her er humor, alvor og realisme i bøtter og spann. Klassisk Moyes og helt på høyde med forrige bok i så måte.

De merkverdige situasjonene er det som sagt mange av, og det som gjør det hele så.... spennende, er bl.a. den eminente timingen mellom disse. Snodige situasjoner dukker opp når man minst venter det. Totalt overraskende. Og når det ser som lysest ut og alt synes å ordne seg, skjer det fatale. Den totale håpløsheten synes uopprettelig for alle. Utenom for Jess da, som ikke lar seg knekke så lett.
Men selv hun, etter mye dramatikk og fatale hendelser, synker sammen til slutt.
Og så, akkurat da det hele virket totalt håpløst, skjer det ting igjen som snur opp ned på det hele. Her er det dramatikk til siste kapittel.
Historien er på en måte temmelig utrolig, men likevel høyst troverdig. Veldig godt fortalt, nokså uforutsigbar, morsom og spennende.
Jeg trenger ikke mer for å gi en solid firer.
Moyes forrige bok, et helt halvt år, er likevel av en helt annen dimensjon. Denne blir nok litt "lettbent" i forhold.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Han likte barn som idé, på samme måte som han likte det indiske subkontinent - det var fint å vite at det eksisterte, men han hadde ingen kunnskap om det og hadde aldri følt noe stort behov for å tilbringe tid der.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Verden er rett og slett full av mennesker som driter i deg. De er villig til å tråkke på deg, hvis det betyr at de får det de vil ha.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sannynlighetsloven kombinert med de store talls lov sier at for å slå oddsene, må du av og til gjenta en hendelse et økende antall ganger for å få det resultatet du ønsker. Jo mer du gjør det, desto nærmere kommer du. Eller, som jeg forklarer det for mamma, det betyr rett og slett at noen ganger må du bare stå på og ikke gi opp.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var tross alt ingen menneskerett å være lykkelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

--En bok på mer enn 500 sider
--En romantisk klassikker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
--En bok med et nummer i tittelen
--En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
--En morsom bok
--En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
--Et mysterium eller en thriller
--En bok hvor tittelen kun er ett ord
--En novellesamling
--En bok hvor handlingen foregår i et annet land
--En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
--En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
--En bok en venn har anbefalt deg
--En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
--En bok basert på en sann historie
--En bok fra bunnen av leselista di
--En bok moren din elsker
--En bok som skremmer deg
--En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
--En bok som du fullfører på en dag
--En bok med antonymer i tittelen
--En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
--En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
--En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
En bok med en farge i tittelen
--En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
--En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
--En bok du eier, men aldri har lest
--En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
--En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her skal jeg legge inn bøkene jeg kan krysse av på listen etterhvert


Godt sagt! (2) Varsle Svar

En liste over bøkene jeg har lest i 2015. Som barn- og ungdomsbibliotekar går det mye i bøker som passer for den gruppen.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker eg har lest i 2014. Starta litt seint så kanskje noko ukomplett


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en kronologisk oversikt over bøker jeg har lest i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

bøker lest i 2015, målet er å slå 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Paris for én" av Jojo Moyes
 • "Det siste brevet fra deg" av Jojo Moyes
 • "Valentinas siste reise" av Santa Montefiore
 • "Lyden av en lerke" av Erica James
 • "Jenta som ble igjen" av Jojo Moyes
 • "Her, nå, alltid" av Catherine Isaac
 • "Sommerpaviljongen" av Santa Montefiore
 • "Hannah" av Nick Alexander
 • "Alt i et øyeblikk" av Erica James
 • "Birøkterens datter" av Santa Montefiore
 • "Toner av kjærlighet og krig - roman" av Santa Montefiore
 • "Deverillslottets døtre" av Santa Montefiore
Alle bokanbefalinger for dette verket