Bak lukkede dører

av (forfatter) og Jan Chr. Næss (oversetter).

Gyldendal 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.53 (182 terningkast.)

321 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Elin Kristiansens eksemplar av Bak lukkede dører

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Noen ganger er det perfekte ekteskapet bare en perfekt løgn.

Grace og Jack er tilsynelatende det perfekte ektepar. Jack er en flott, rik og vellykket advokat. Grace er vakker og ofrer sin egen karriere for å stelle hjemme i et nydelig, stort hus. De er paret som har alt og som man elsker å hate.
Det er bare ett problem, Jack og Grace er sammen hele tiden. Noen kaller det ekte kjærlighet, men enkelte av damene i nabolaget synes det er merkelig at Jack alltid er med når de inviterer Grace til lunsj eller andre ting.
Bak lukkede dører er en psykologisk krim om et forhold der ikke alt er slik det ser ut på overflaten.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788205502635

EAN 9788205502635

Genre Psykologiske thrillere

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 334

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

28 71 58 21 3 1

Bokomtaler

En helt ny type spenning for min del! Aner ikke hvor mange ganger jeg holdt pusten og fikk gåsehud. Sykt!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne klarte jeg nesten ikke å legge fra meg! Etter å ha lest de første kapitlene før jeg sovnet våknet jeg etter to timer med et fryktelig mareritt! Om du liker psykologiske thrillere må du lese denne!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kanskje var det den klisjefylte tittelen på boka som gjorde at jeg nølte, eller muligens det faktum at jeg aldri hadde hørt om B.A Paris?
Ihvertfall var jeg en smule tilbakeholden da tenåringen i huset drasset den med seg hjem, etter å ha fått den i gave i arbeidsuka si ved kjøpesenterets bokhandel. Hun på sin side slukte den i et par jafs, og kunne meddele at den både var spennende og overraskende.
Det var vel mest for å glede henne at jeg startet på de første sidene, som bekreftet min lunkne holdning:
" Dette var litt enkelt, ja, hva vil nå denne Parisdama med dette??"
Noen sider etterpå begynte spenningen likevel å krype ut av boksidene og inn under huden.
Og slik holdt den seg, stort sett gjennom hele boka.
Språket er lett, det er oppbygning og plott som gjør "Bak lukkede dører" til en liten spenningsbombe.
For hva er det som skjuler seg bak lukkede dører, egentlig?

Grace og Jack er som klippet ut av en eventyrfortelling. Hun er vakker og gjør alt perfekt, mens han er kjekk og tjener mer enn nok til både salt i grøten og tequilaen. Hjemmeværende skjønnhet og trofe som hun er, prøver Grace å tilfredsstille både sine egne og andres krav til misunnelsesverdig perfeksjon. De er alltid sammen. Det perfekte par. Eller er de nå det?
Dette er en genial krim, med snedig uttenkte detaljer som passer perfekt sammen når alt rulles opp og forklares til slutt. Jeg vil si at dette er en nydelig krysning mellom filmen "I seng med fienden" med legendariske Julia Roberts i hovedrollen, og en eller annen snedig krimintrige med Agatha Christie.
Spenningen er til å ta og føle på hele veien, og den eneste grunnen til at det blir en meget sterkt firer, er at søsteren til Grace skildres litt lite troverdig etter min mening, skjønt det kan kanskje ha sammenheng med en litt for enkelt oversettelse. Mer vil jeg ikke si, uten å røpe for mye.
Uansett anbefaler jeg boka di, B.A Paris, for dette med plott og detaljer er du suverent god på! Såpass god at jeg nok kommer til å dvele litt ekstra ved julens selskapeligheter og tenke: "Jøss, det var litt av et par, hva er det egentlig som skjuler seg bak dørene her, da...??"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du store min! Selv om jeg tidlig skjønte hvordan det kom til å gå( altså en viss forutsigbarhet), fanget denne meg i en usigelig spenning. Forfatteren har portrettert skurken så levende og beregnende!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er glad jeg startet på boken på en fridag, for denne klarte jeg ikke å legge fra meg. En vellykket psykologisk thriller som holdt spenningen og nerven fra start til slutt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Grace er gift med Jack, men ekteskapet er ikke så rosenrødt som det virker for alle rundt dem. Vi følger Grace vekselvis i nåtid og fortid og ser hvordan hun endte opp som en fange i sitt eget ekteskap, og hvordan hun forsøker å komme seg ut av det.

Selve historien er spennende og engasjerende av det slaget hvor en blir hektet og bare må lese litt til. Jeg vegrer meg imidlertid mot å trille terningen fordi jeg leste den norske oversettelsen, som jeg mildt sagt ikke er særlig imponert over ... språket virker, for meg, kunstig/unaturlig og flere ganger ble jeg distrahert fra handlingen fordi språket var så rart og klumsete. Jeg er kanskje unødvendig pirkete men ... følgende er eksempler på hva jeg anser som "dårlig oversatt":

"De lever fortsatt i Frankrikey og har fem døtre" (De BOR i Frankriket ... )
"...som om ubevisstheten lette etter en fluktvei." (Underbevisshet?)
"...og hvis du skulle SLUMPE til å dø..." (Sikkert ikke feil, men en merkelig måte å skrive det på, særlig med tanke på at dette er deler av en dialog mellom to karakterer. Hvem snakker slik?!)
"...og jeg påminnet meg selv på ..."
"Fordi jeg trenger luftforandring, så klart!"
"Jeg lar både baderomsdøren og soveromsdøren stå åpne." (Døren står åpen, eller dørene står åpne. En kan ikke skrive om dører i entall og bruke flertallsformen på "åpen")

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er ikke overbegeistret for psykologiske thrillere, og det er ingenting på omslaget som røper at dette er noe annet enn krim. Men jeg har lest en god del av Stephen Kings psykologiske thrillere, og jeg må si at denne boka kommer opp på hans nivå. Jeg har vært fysisk kvalm, jeg har hatt mareritt og slitt med søvnen, og jeg klarte ikke å legge den fra meg da jeg hadde 20 sider igjen og jeg egentlig skulle lagt meg, jeg bare måtte lese ferdig. Utrolig spennende og snedig skrevet, og jeg fant ingen løse tråder eller "hull" i historien.
Litt dårlig og enkelt språk til tider (som like gjerne kan skyldes oversettelsen som forfatteren), men allikevel terningkast 6. Markerer den ikke som favorittbok, da jeg ikke vil tåle å lese den igjen ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette ble for meg altfor lett språk, forutsigbart og (beklager) passer best for tenåringer. Har nettopp lest Natasha Kampusch sin biografi (virker som forfatteren har stjålet litt idéer herfra) og den var mye mer spennende og ikke minst er det en ekte historie. Denne ble alt for tam og lettlest for meg, og går nok fort i glemmeboken. Underholdene var den da, så den får en 3'er av meg :) PS: Kanskje bedre på engelsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenk å kunne ta så feil og ha sånn uflaks. Tenk at sånne mennesker faktisk finnes

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Synes det var veldig greit å lage liste over bøker etterhvert som jeg leste dem i fjor, så tenkte å gjøre det samme i år. :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er de bøkene jeg har lest i 2017. Boktitler blir lagt inn etterhvert som de er lest.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne listen inneholder bøker jeg har lest i 2016. Inkluderer også bøker jeg har startet på tidligere, men som fullføres i løpet av dette året.
Målet er å lese minst en bok i uka!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over bøker i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei liste over alle bøker og lydbøker som slukes i år, samt korte kommentarar om kva eg syntes om dei


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine favoritter


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Domestic Noir er en undersjanger til psykologiske thrillere. Handlingen oppleves ofte gjennom kvinners perspektiv og roller. Den utforsker ofte ekteskapets mørke sider og ulykkelig kjærlighet.
Sjangeren beskriver en tilsynelatende idyll som etter hvert knekker, noe tragisk har skjedd eller kommer til å skje. Kan man stole på sine aller nærmeste? Hvordan vil skygger fra fortiden komme tilbake og forstyrre nåtiden? Kommer det til å skje et mord?

Nedenfor er det eksempler på bøker innenfor sjangeren.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Det store sviket" av B.A. Paris
 • "Ta meg tilbake" av B.A. Paris
 • "Nei, nei gutt" av M.J. Arlidge
 • "Den som ikke har gjemt seg nå" av M.J Arlidge
 • "En fremmed i huset" av Shari Lapena
 • "Datteren" av Jane Shemilt
 • "Venneforespørsel" av Laura Marshall
 • "Livredd" av S.J. Bolton
 • "Barnet" av Fiona Barton
 • "Avdeling 73" av Sofie Sarenbrant
 • "Enken" av Fiona Barton
 • "Dominodøden" av Jonas Moström
Alle bokanbefalinger for dette verket