De hengte revenes skog

av (forfatter) og Nøste Kendzior (oversetter).

Aschehoug 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.66 (159 terningkast.)

549 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

eirikubs eksemplar av De hengte revenes skog

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romanar

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Oiva Juntunen er yrkesforbryter og for øyeblikket innehaveren av ti kilo gull. Etter et vellykket kupp ble hans medsammensvorne fengslet, mens Juntunen selv har levd et bekymringsløst luksusliv. Dagen for frifinnelsen av de andre nærmer seg, og Oiva kjenner at han begynner å bli engstelig. Juntunen flykter inn i den finske ødemarken, men den viser seg å ikke være så helt øde likevel. Han får snart følge under flukten, og han aner ikke om morderen Hammo Siira er på sporet.

Omtale fra forlaget

Oiva Juntunen er yrkesforbryter og for øyeblikket innehaveren av ti kilo gull. Etter et vellykket kupp ble hans medsammensvorne fengslet, mens Juntunen selv har levd et bekymringsløst luksusliv. Dagen for frifinnelsen av de andre nærmer seg, og Oiva kjenner at han begynner å bli engstelig. Juntunen flykter inn i den finske ødemarken, men den viser seg å ikke være så helt øde likevel. Han får snart følge under flukten, og han aner ikke om morderen Hammo Siira er på sporet.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788203210464

EAN 9788203210464

Serie Aschehoug pocket

Omtalt sted Finland

Språk Bokmål

Sider 222

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

24 71 54 7 2 1

Bokomtaler

En herlig finsk røverhistorie! Arto Paasilinna er en forfatter jeg først nylig har gjort meg kjent med, og jeg er helt betatt!

Dette er den beste boka av ham jeg hittil har lest. Historien står ikke til troende, men det er en uvesentlig detalj. Paasilinna skriver godt, og historien er gjennomsyret av en fandenivoldsk humor. Helt herlig!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Yrkesforbryteren Oiva Juntunen eier ti kilo rent gull etter et vellykket kupp. Dette gullet skal han egentlig dele med sine to medsammensvorne, men som den skurken han er, stikker heller Oiva av - til Lappland. Der treffer han på en major med permisjon og alkoholproblemer, og etterhvert får de to karene besøk av ei gammel dame på flukt fra sosialetaten.

En skikkelig røverhistorie!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han satt ved bordet med fornøyd mine og la kabal. Det så ut som om han spilte om penger med seg selv. For et usunt tidsfordriv, tenkte Hurskainen. Han hadde prøvd det selv en gang, men tapt hver gang, iblant temmelig mye. Når han brukte de pengene, hadde det føltes som om han stjal fra seg selv.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nå og da var han gjest i fengselet for å få korrigert sine oppfatninger om lovlydig liv slik at de sammenfalt med samfunnets.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Av barn og horer får man ofte høre sannheten, selv om det meste de sier, er ren og skjær løgn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skadene på skogsplanteringer, antallet elgkollisjoner og tap av avling stanser på et rimelig nivå ved at man årlig skyter seksti tusen elger. Samtidig garanterer man stort nok bevegelsesrom for de elgene som er igjen. Resultatet blir godt elgkjøtt og fred og ro i landet. Politifolk og dommere beskjeftiger seg med noe lignende. Hvert år hekter man la oss si to tusen forbrytere som man låser inne i fengselet. Metodene er mer siviliserte, man slakter ikke forbrytere slik man slakter elg, men målsettingen er den samme. Overskuddet av elg putter man i gryta, overskuddet av forbrytere putter man i fengsel. En del av populasjonen må til en hver tid holdes unna beitemarkene. Så enkelt fungerer samfunnet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Majoren var kanskje gal? I og for seg var jo ikke galskap straffbart. Galskap var ikke bøtelagt engang. Der ser man hvordan det står til med loven: Er man uforsiktig i trafikken, kan man bli dømt til tretti dagsbøter,men omgås man uvørent med livet, skjer det ingenting.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hele natten romstrerte Piera Vittorm med kvinnene. I gapahuken hersket fryd og gammen. Så snart Femhundrelappen stemte sin klagesang borte i Døde-Juhas land, åpnet veien seg til Pieras svenske lykke. Han forundret seg over at det eksisterte sånne kvinner her i verden. Som slapp en til uten først å kjefte en opp så ørene flagret. -De er veloppdragne, utlendingene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det hadde vært en fin opplevelse. En svimlende luftferd rett inn i døden... Han hadde følt det som om Tuonelas, dødsrikets, svane hadde fløyet ved siden av han med tunge vingeslag mot det ukjente, den mørke slutten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (35) Varsle Svar

Lista er laget i forbindelse med utstilling i biblioteket


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har begynt å legge merke til hvor mange bøker det er som har dyr i tittelen, Dette fikk jeg lyst til å "forske litt i" Og slik ble denne listen til :) Prøver å holde meg til bøker jeg eier, har lest eller har lyst til å lese. Er så mange, at jeg velger et av hvert dyr.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dyrene synes det var urettferdig at jeg bare lagde fugl og fjær-liste. Så, dette er bøker jeg har lest, eller skal lese, som har dyr eller pels i tittelen. Eller på coveret.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kriteriet for å komme på denne listen, er at jeg får lyst til, eller er blitt lokket til, å lese boken uten å vite noe som helst om den. Disse omslagene taler til meg på en spesiell måte - eggende, litt foruroligende og vakre.

Det er langt mellom de virkelig gode omslagene. Hvorfor - kan man spørre seg.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Listen oppdateres fortløpende.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Harens år ; Den ulende mølleren ; De hengte revenes skog" av Arto Paasilinna
  • "Tordengudens sønn" av Arto Paasilinna
  • "Volomari Volotinens første kone og andre gamle ting" av Arto Paasilinna
  • "Prosten og hans forunderlige tjener" av Arto Paasilinna
  • "Den ulende mølleren" av Arto Paasilinna
  • "Den senile landmåleren" av Arto Paasilinna
  • "Adam og Eva" av Arto Paasilinna
  • "En lykkelig mann" av Arto Paasilinna
  • "Den elskelige giftblandersken" av Arto Paasilinna
  • "Den klønete skytsengelen" av Arto Paasilinna
  • "Harens år" av Arto Paasilinna
  • "Alle tiders torsdag" av John Steinbeck
Alle bokanbefalinger for dette verket