Storesøster

kriminalroman

av (forfatter).

Gyldendal 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (90 terningkast.)

193 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

eirikubs eksemplar av Storesøster - kriminalroman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romanar

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Ny sterk Varg Veum-roman!

Varg Veum får overraskende besøk på kontoret sitt, av en kvinne som presenterer seg som hans halvsøster. Kvinnen har et oppdrag til Veum. Hennes guddatter, en nitten år gammel sykepleierstudent fra Haugesund, flyttet fra hybelen sin i Bergen to uker tidligere. Siden har ingen hørt fra henne. Hun har ikke etterlatt seg noen ny adresse. Hun svarer ikke på mobiltelefonen. Politiet har ennå ikke tatt saken alvorlig.
Veum påtar seg oppdraget. Etterforskningen avdekker halvt fortrengte ugjerninger og oppmagasinert hat. Den fører Veum til konfrontasjon med en voldelig og kriminell MC-bande og på sporet av et fellesskap som utfolder sin livsfarlige virksomhet i internettets dunkle anonymitet.
Møtet med storesøsteren skal også komme til å vise Veum ukjente sider av hans egen forhistorie. Til slutt ender det med en kamp på liv og død, også for Veum.
Anmelderne mener:
«I Storesøster forvalter også Staalesen arven fra Amalie Skram på beste vis. Begge forfatterskapene problematiserer muligheten for å velge fritt hvordan livet skal leves, når man er sjelelig skadeskutt fra barnsben av. I Storesøster inkorporeres slike spørsmål i selve løsningen på kriminalmysteriet. Underveis serverer Staalesen en uforutsigbar krim som stadig overrasker, og hvor leseren føler seg omtrent (men ikke helt) like smart som Veum.»Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788205495654

EAN 9788205495654

Serie Varg Veum

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 316

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 25 53 9 1 0

Bokomtaler

Krimbøker leser jeg sjelden for tiden. Men av og til er det noe som fanger min interesse for en krimbok. Når det gjelder boken jeg nå har lest, Storesøster av Gunnar Staalesen, var det en tur til Bergen i vår som la grunnlaget for at jeg fikk lyst til å lese boken. På vei til en omvisning på Nordnes i strålende vær gikk vi forbi statuen av Varg Veum utenfor Strand Hotell; bildet er hentet fra denne artikkelen i VG

Vi var også på «kontoret» til krimhelten. Jeg ble sjarmert av Bergen og av at Varg Veum er «levendegjort» med en egen statue. Selv om det er lenge siden jeg har lest en bok om Varg Veum og sett filmatisering av bøkene, måtte jeg lese Storesøster som ble gitt ut i august 2016.

Forlaget Gyldendal, som jeg har fått et lese-eksemplar av, beskriver handlingen slik her:

«Varg Veum får overraskende besøk på kontoret sitt, av en kvinne som presenterer seg som hans halvsøster. Kvinnen har et oppdrag til Veum. Hennes guddatter, en nitten år gammel sykepleierstudent fra Haugesund, flyttet fra hybelen sin i Bergen to uker tidligere. Siden har ingen hørt fra henne. Hun har ikke etterlatt seg noen ny adresse. Hun svarer ikke på mobiltelefonen. Politiet har ennå ikke tatt saken alvorlig.
Veum påtar seg oppdraget. Etterforskningen avdekker halvt fortrengte ugjerninger og oppmagasinert hat. Den fører Veum til konfrontasjon med en voldelig og kriminell MC-bande og på sporet av et fellesskap som utfolder sin livsfarlige virksomhet i internettets dunkle anonymitet.
Møtet med storesøsteren skal også komme til å vise Veum ukjente sider av hans egen forhistorie. Til slutt ender det med en kamp på liv og død, også for Veum.»

Med tanke på at de fleste forsvinninger og drap har tilknytningen til personer i den nærmeste bekjentskapskrets/familie, virker handlingen i en del krimbøker noe søkt for meg. Men det er en utfordring å lage krim som skal fenge kresne lesere.

Storesøster er krim jeg liker å lese. Forfatteren har ikke fylt handlingen med alskens bestialiteter. Spenningen er der likevel. Flere overraskelser underveis. Forfatteren satser på gode dialoger, det liker jeg. Selv om man ikke kan kreve at fiksjon skal være troverdig, synes jeg troverdighet rundt handlingen er viktigere for handlingen i krimbøker enn annen fiksjon. Varg Veum er litt rufsete og innerst inne en ensom sjel. Kjapp i replikken, og med humoristisk sans. En krimhelt jeg kan tenke meg å følge med fremover.

Til NRK Hordaland antyder forfatteren at neste bok i serien om Varg Veum kanskje er klar allerede høsten 2017:

«Avslører Varg Veums familiehemmeligheter: Gunnar Staalesen sender Varg Veum ut på et dypdykk i sin egen families mørkeste hemmeligheter i boken «Storesøster». – En minioppfølger av bergenstrilogien min, sier forfatteren...Jeg kommer til å holde på så lenge jeg har nye idéer. Den neste Varg Veum-boken surrer allerede ganske så detaljert i hodet mitt. Den kan dukke opp allerede neste høst, sier forfatteren.»

Omtalen er kopiert fra et innlegg på bokbloggen min her

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Strålende og realistisk krim hvor detektivens privatliv får mye plass. Men slett ikke for mye. Godt lest av Lasse Lindtner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min vurdering av Storesøster. Ekstern lenke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min omtale av "Storesøster" (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Staalesen er en mester i å beskrive personer. Varg Veum er en sympatisk privat etterforsker.
Det er også humor i bøkene om Veum.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Befriende å høre boka "Storesøster" på lydbok. Min forrige lydbok var Orkideens hemmelighet. Dette er mer i min gate. Fryder meg over gode dialoger og tempo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var tynn suppe. Skjedde absolutt ingenting i første halvdel. Tok seg opp litt i siste halvdel, men er nok på tide å pensjonere Veum nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Kjolen var elegant nok, kuttet rett over knærne og mønstret med store, kinesiske drager i rødt mot mørkeblått og med en så høy splitt i siden at den forbudte byen ikke kunne være langt unna.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Regn og restskatt er blant de sikreste høsttegnene, i Bergen som så mange andre steder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"De nikket samstemt, som tre synkronsvømmere på bønnemøte i Salem . "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en oversikt over bøker jeg har lest i 2016. Bøkene legges kronologisk inn etter lesedato.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønne skrifter


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over bøker i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2019 som tilhører leseutfordringen.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Utenfor er hundene - kriminalroman" av Gunnar Staalesen
 • "Gjensynet - en kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "Søsteren - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Blod i dans" av Gard Sveen
 • "Ingen er så trygg i fare - kriminalroman" av Gunnar Staalesen
 • "Hvit engel, svart natt - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Gudmoren" av Ingar Johnsrud
 • "Et hardt slag - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Dødvinkel - thriller" av Bjørn Olav Nordahl
 • "De dødes hus - en Orla Os-krim" av Jorun Thørring
 • "Det ellevte manus - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "Dødsrytteren" av Øystein Wiik
Alle bokanbefalinger for dette verket