Skjønnhet for aske

roman

av (forfatter) og Arve Torkelsen (oversetter).

Juritzen forl. 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.41 (51 terningkast.)

121 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

edgeofawords eksemplar av Skjønnhet for aske - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Roman

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

PÅ LANDSBYGDA I MOLDOVA er 19 år gamle Ines i ferd med å forberede bryllupet sitt når hun brutalt blir kidnappet og revet bort fra sin elskede familie.
I en meksikansk småby opplever 15 år gamle Karla at moren forlater henne og hun blir forført av en farlig sjarmerende mann.
Lille Sammy fra Ohio i USA drømmer om et par rosa tøysko og mat til katten sin. Når stefaren misbruker henne, flykter hun - og barndommen er brått revet bort.
Alene og redde møtes disse tre jentene i neonbyen Las Vegas, hvor de kastes inn i en mørk og uhyggelige verden. De har nesten gått til grunne når de finner sammen i tro, håp og kjærlighet. Fellesskapet gir dem mot og styrke til å flykte mot frihet og et eget liv.

SKJØNNHET FOR ASKE er Cecilia Samartins sterkeste og viktigste skildring av menneskets ubegrensede evne til å lege selv de dypeste sår. Denne fortellingen vil være med deg lenge.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788282059978

EAN 9788282059978

Omtalt sted Las Vegas

Språk Bokmål

Sider 333

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 20 20 7 0 0

Bokomtaler

At Cecilia Samartin var innom en bokhandler i lokalmiljøet mitt, førte til at jeg bare måtte kjøpe denne boken "skjønnhet for aske", signert og med hilsen på spansk. Jeg fikk praktisere litt spansk med henne også. Det var stor stas. Jeg har lest mange av hennes bøker som "Drømmehjerte", "Señol Peregrino", "La peregrina", "Doña Maria" som alle er gode romaner å få med seg.

"Skjønnhet for aske" er en bok med mye mørkere innhold enn tidligere romaner, men romanes innhold overgår neppe virkeligheten. I etterordet skriver hun at deler av handlingen er basert på virkelige hendelser, og beskrivelsene av total maktesløshet, overvåking og brutalitet er sterk lesing. Jeg opplevde det litt sånn at nei, dette orker jeg ikke å vite noe om - overgrep er alltid fryktelig å ta innover seg, men samtidig skriver hun på en måte som bare driver deg til å lese - må vite hva som skjer med personene i historiene. Hun skriver godt og spennende.
Til tross for det mørke innholdet er romanen også - som Cecilia Samartin skriver som en hilsen framme i boken min - en historie om vennskap, tro og håp. Ja, jeg er fremdeles en fan :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Karla bor i en liten småby i Mexico med moren og lillesøsteren. Da moren forlater dem for en periode, blir de to søstrene plassert hos slektninger, men heldigvis har 15 år gamle Karla funnet kjærligheten; tror hun.

I Moldova har Inesa funnet lykken, og sammen med moren planlegger de bryllup. Så rammer ulykken hardt og brutalt - 19-åringen blir kidnappet.

Sammy bor sammen med moren og stefaren i Ohio. Stefaren, Derek, misbruker Sammy, og en dag får hun nok. Hun rømmer, og barndommen er definitivt over.

Disse tre skadeskutte jentene møtes i Las Vegas. Deres verden er mørk i motsetning til den glitrende byen, men fellesskapet gir dem mot til å møte en lysere framtid.

Viktig tema, men savner den «ekte» Cecilia. Platt språk/dårlig oversetting. Rotete oppbygging og ikke alltid troverdig. Veldig synd, for jeg hadde store forhåpninger til denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lettlest, spennende, føles i kropp og sjel bok. Kjempebra

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annerledes bok fra denne forfattere og litt rotete for min del. Men en bra og viktig bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne fortellingen vil være med deg lenge, skriver forlaget. Og det har de helt rett i. Dette er en historie som gir inntrykk.

På landsbygda i Moldova er 19 år gamle Ines i ferd med å forberede bryllupet sitt når hun brutalt blir kidnappet og revet bort fra sin elskede familie. I en meksikansk småby opplever 15 år gamle Karla at moren forlater henne og hun blir forført av en farlig sjarmerende mann. Lille Sammy fra Ohio i USA drømmer om et par rosa tøysko og mat til katten sin. Når stefaren misbruker henne, flykter hun – og barndommen er brått revet bort.

Alene og redde møtes disse tre jentene i neonbyen Las Vegas, hvor de kastes inn i en mørk og uhyggelige verden.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Legger inn bøker jeg vil lese og føle jeg burde å lese. Enten har tenkt å låne dem, kjøpe dem eller har den i hyllen ulest. Gi gjerne tips om du har noen gode bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg har lest


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i oktober


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nå og tilbake" av Santa Montefiore
 • "Min mors skygge" av Nikola Scott
 • "Silkehandlerens datter - roman" av Dinah Jefferies
 • "Kjærlighetens tango" av Carolina De Robertis
 • "Majken minerydder" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Jeg glemte deg aldri" av Lucy Clarke
 • "Sukkerplantasjen på Puerto Rico" av Esmeralda Santiago
 • "Den siste perlen" av Leah Fleming
 • "De tapte barna" av Rosanna Ley
 • "Mississippis døtre" av Deborah Johnson
 • "Postkortet - roman" av Leah Fleming
 • "Den siste kamelia" av Sarah Jio
Alle bokanbefalinger for dette verket