Sebrapiken

av (forfatter) og Susanne Dietrichson (oversetter).

Humanist forlag 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.70 (47 terningkast.)

177 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Martines eksemplar av Sebrapiken

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boka forteller 18 år gamle Sofia om sin kamp for å frigjøre seg fra sin egen selvdestruktivitet. Hun skader seg selv og lider av spiseforstyrrelser, og det har gått så langt at legene har gitt opp håpet.

Omtale fra forlaget

Hva får en ressurssterk, oppegående jente til å skade seg selv? Møt 18 år gamle Sofia og hennes kamp for å frigjøre seg fra sin egen selvdestruktivitet. Hun skader seg selv, og det har gått så langt at legene har gitt opp håpet. I boka deler hun sine innerste tanker og vi blir kjent med hennes skamfølelse og redsel for å bli frisk og bortglemt. Lykken hun føler da hun finner ut at verden ikke er helt som hun hadde fryktet, er fantastisk og rørende beskrevet. I Sebrapiken får du Sofia Åkermans sterke historie om kampen for et verdig liv. Sofias historie er skremmende, men samtidig rørende. Den gir kunnskap, forståelse og håp.

Bokdetaljer

Forlag Humanist forlag

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788292622070

EAN 9788292622070

Omtalt person Sofia Åkerman

Språk Bokmål

Sider 246

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

13 16 11 5 2 0

Bokomtaler

Endelig er er ferdig med Sebrapiken av Sofia Åkerman. Endelig og endelig, er skikkelig trist å være ferdig. Jeg las ekstremt lite i slutten, bare fordi jeg ikke ville bli ferdig med den. Jeg ville bare den skulle være evig. I går skulle jeg egentlig ha lest den ut, men jeg klarte ikke å få meg til å gjøre det, jeg ville bare den skulle vare en dag lengre. Sebrapiken. Jeg syns boka er en vondt i magen og gråte god bok. Jeg tipper boka er veldig bra skrevet og har tenkt å lese den på svensk en gang jeg får tatt meg råd til å kjøpe den på svensk, rett og slett fordi boka jeg las var full av skrivefeil og hadde mye dårlig gramatikk. Spesielt de delene av boka som forma som dikt var veldig dårlig. Egentlig ganske trist siden boka var så pass god som den var. Men, man må se positivt på det, nå har jeg noe å glede meg til, lese den på svensk. Så på en av dei siste sidene i boka så står det om håp. Det står at det var mulig, alt det alle fagfolkene ikke trodde på. Det var mulig, og det var håp. Boka er slik at det blir ikke pllutselig bra. Det blir gradvis. Det er ikke en mirakelbok, det en realistisk bok. Jeg digger den! Den gjør godt. Det er en bok du vokser sammen med. Du får tid på deg, slik at du blir klar for at hovedpersonen skal bli frisk. Du blir frisk med henne, så nær og realistisk er boka. Virkelig en bok jeg anbefaler å låne eller kjøpe!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

-Hei Sofia! Hvordan er det med deg idag? spurte hun muntert og klappet meg på skulderen.
-Vet ikke. Sannsynligvis ikke så bra. Jeg har mistanke om at det er ganske dritdårlig, hvis jeg bare hadde orket å kjenne etter.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Man hadde piller mot symptomer, piller mot sykdom, piller mot bivirkninger, piller for å få sove, piller for å våkne, piller for å le, piller for å gråte, piller for ikke å slåss, piller for å leve!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hvis livet mitt hadde vært en strak line over Helvetes flammer, så hadde min tråd vært den tynneste som noensinne har vært sett på et sirkus. Men så var jeg også en djevel til å balansere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg lo vekk alt som gjorde vondt, alt som truet meg. Hvis jeg snublet på en stein og skrapte opp kneet så blodet rant, reiste jeg meg bare opp igjen, lo og sa: !"Jeg vil ha et plaster med bamser på".

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Solen kan fort gå bak skyene. Det kan være solskinn og nydelig vær, men så blunker man, og plutselig øser regner ned.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ansvar var skremmende, og jeg hadde glemt alt som handlet om ansvar, det som jeg hadde vært så god på før i tiden. Jeg som alltid hadde passet på lillebror, gjort leksene og aldri skreket til mamma og pappa. Kanskje jeg allerede da hadde tatt en overdose. En overdose av ansvar?.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Dette er en svært spesiell liten dame", ropte den ene ambulansemannen til den som kjørte. "Jeg har kjørt henne før, og når man først har truffet henne en gang, glemmer man henne aldri. Hun vet mer om livet enn noenannen jeg har truffet".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alle vet hvordan det er å være veldig lei seg. Da eksisterer bare ens egen sorg og smerte. At nabokona nettopp har blitt enke havner et sted langt borte, bak en tykk tåke. Det høres egoistisk ut, men er følelsene sterke nok, skjermer de ens egen verden fra alle andres. Man forstår at nabokona er trist, man klemmer henne fylt av medlidenhet, men ens egen smerte er fremdeles den som gjør mest vondt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kom til å miste noe på veien mot lyset. Det kan være deilig å gjemme seg i mørket av og til. Men så kom jeg på at man ikke kan få både i pose og i sekk. Så jeg tok sats og sprang med mine siste krefter, og prøvde å unngå å stoppe opp og tvile. Jeg vant jo også. Jeg vant lyset og tapte mørket.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På en måte ønsket jeg at de fant en fire kilos svults. Da var det ingen som kunne hate meg og ingen som ville skamme seg og stenge meg ute. Jeg ville ha en sykdom som alle forsto, som ikke gjorde at foreldre tok barna sine i hånden og dro den unna når jeg kom for nære.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som omhandler psykisk helse:

Selvmord, Psykiatri, Psykoser, Tvangstanker, Schizofreni, Angst, Selvskading, Spiseforstyrrelser, ADHD, Rus, Ungdom, Voksne, Barn, Pårørende, Dissosiativ lidelse, Alkohol, Mani, Depresjon, osv


Godt sagt! (41) Varsle Svar

Oppslagsverk, romaner og biografier om psykiske vanskeligheter og tanker tenkt rundt det, død og harde tider.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Diverse bøker som handlar om psykiatri, psykisk helse og liknande.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette er en liste med bøker basert på virkeligheten/sanne historier, bøker som har gjort inntrykk. Historier som har fått meg til å le, og gråte.

Listen er over bøker jeg har lest.
Jeg kommer stadig på nye bøker og har derfor konkludert med at jeg aldri blir ferdig. Jeg har skrevet noen kommentarer men er langt fra ferdig.

Listen oppdateres.
Jeg setter utrolig stor pris på boktips, selvom jeg skulle ha lest de før.
Kom gjerne med innspill


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har tidligere laget en liste om temaet, men da med "alle" bøker jeg kan finne om temaet. Nå lager jeg en med bare dem jeg har lest.
Den andre listen finner du her: http://bokelskere.no/lister/87203/


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liste med bøker jeg har fått anbefalt av andre


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg leste i 2010 i kronologisk rekkefølge.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leseliste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tema: Psykisk Helse


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsettelse lese bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "For å overleve - en bok om selvskading" av Sofia Åkerman
  • "Bare jeg - en dissosiativ identitetsforstyrrelse" av Inger Eggen
  • "Sulten på livet - en historie om spiseforstyrrelser" av Nina W. Palmer
  • "Fra asken til ilden" av Hege Arstad
  • "Veiet og funnet for lett - en anorektikers dagbok" av Kari Iveland
  • "Dødelig ideal" av Marya Hornbacher
  • "Er du mett, er du feit - en spiseforstyrret dagbok" av Helene S.
  • "Ung jente" av Hannah Petrie
  • "Gal - jeg? - nei, bare litt spiseforstyrret" av Hege Arstad
  • "Kors på halsen - tre søstre om selvskading" av Camilla Heiberg Nilssen
  • "Noe i meg er sterkere enn jeg - en beretning om anoreksi" av Astrid Høgevold
  • "Sterk/svak - håndboken om spiseforstyrrelser" av Finn Skårderud
Alle bokanbefalinger for dette verket