Origin

av (forfatter).

Bantam Press 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.22 (120 terningkast.)

279 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Christines eksemplar av Origin

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim og spenning

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

The spellbinding new Robert Langdon novel from the author of The Da Vinci Code. Robert Langdon, Harvard professor of symbology and religious iconology, arrives at the Guggenheim Museum Bilbao to attend the unveiling of a discovery that "will change the face of science forever". The evening's host is his friend and former student, Edmond Kirsch, a forty-year-old tech magnate whose dazzling inventions and audacious predictions have made him a controversial figure around the world. This evening is to be no exception: he claims he will reveal an astonishing scientific breakthrough to challenge the fundamentals of human existence. But Langdon and several hundred other guests are left reeling when the meticulously orchestrated evening is blown apart before Kirsch's precious discovery can be revealed. With his life under threat, Langdon is forced into a desperate bid to escape, along with the museum's director, Ambra Vidal. Together they flee to Barcelona on a perilous quest to locate a cryptic password that will unlock Kirsch's secret. In order to evade a tormented enemy who is one step ahead of them at every turn, Langdon and Vidal must navigate labyrinthine passageways of hidden history and ancient religion. On a trail marked only by enigmatic symbols and elusive modern art, Langdon and Vidal uncover the clues that will bring them face-to-face with a world-shaking truth that has remained buried - until now. `Dan Brown is the master of the intellectual cliffhanger' Wall Street Journal `As engaging a hero as you could wish for' Mail on Sunday `For anyone who wants more brain-food than thrillers normally provide' Sunday Times

Bokdetaljer

Forlag Bantam Press

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9780593078754

EAN 9780593078754

Genre Thriller

Omtalt sted Spania

Språk Engelsk

Sider 461

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 42 51 18 4 0

Bokomtaler

Vi vet jo hva vi får av Dan Brown. 50 % spenning, 40 % turistguide og 10 % religionskritikk. Men virkemidlene hans er ganske så utslitte nå. Og språket har aldri vært verre. Man aner jo en viss bekymring når han refererer til Disney-filmen Frost tidlig i romanen. Popcorn-underholdning er ofte artig, men så lettvint tøys som dette slipper selv ikke en trilliardselgende forfatter som Brown unna med. "Inferno" var ikke så verst etter den grusomt kjedelige "The lost symbol", men nå er det på tide å pensjonere professor Langdon. Det var til tider gøy så lenge det varte!

Denne gangen er det katedraler, klostre og museer i Spania som får gleden av det økte besøket en Brown-roman gir, men med tanke på hvor møkka leie innbyggerene i Barcelona begynner å bli av turisme et det ikke sikkert den blir så voldsomt godt mottatt der nede.

Denne gangen viker gamle myter delvis plass for moderne teknologi, og Brown får slått fast at han ikke er en spesielt imponerende science fiction-forfatter. At han flørter med sjangeren er uansett en fin anledning til å minne om at vi lever i en virkelig gullalder av glitrende sci-fi, og at alle bør sjekke ut forfattere som Claire North, Ted Chiang, Christopher Priest, Stephen Palmer og Becky Chambers. Er det krimthrillere du er ute etter bør du heller sjekke ut Jack Grimwood, Oliver Harris og Alex Marwood.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Robert Langdon er invitert til Guggenheim-muséet i Bilbao. Langdons tidligere student ved Harvard, står for innbydelsen. Edmond Kirsch er mangemillionær og meget futuristisk rettet. Denne kvelden skal han avsløre hva han har forsket på. De tilstedeværende pluss milioner andre, skal få svar på to grunnleggende spørsmål; hvor kommer vi fra, og hvor skal vi?
Det hele er spektakulært, men kvelden ender i kaos, og Langdon må flykte. Med seg har han direktøren for muséet, Ambra Vidal. Hun har samarbeidet med Kirsch i måneder, og vet hva de må finne for å kunne avsløre hva Kirsch skulle avsløre. Problemet er at de ikke er alene i jakten, og Ambra og Langdon er mest trolig i livsfare.

Mye roligere tempo i denne boken, men kunne kanskje vært kortet ned noe. Ble faktisk litt kjedelig og omstendelig mot slutten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likte boka godt jeg. kan være enig i at den kunne vært strammet inn noe, særlig på slutten, men alt i alt synes jeg den var fornøyelig. Les gjerne mer i bloggen min her den som vil

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av de bøkene jeg lurer på hvorfor jeg gad å lese ferdig? Kjedelig plott og lite spenning. Masse info om Spania og den katolske kirken hvis det er av interesse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og dette er hvordan man skriver en bok! Dan Brown fornekter seg ikke, dette er skrivekunst på høyt nivå. Spenning, historie, drama, gode skildringer, gode karakterer, og en hovedperson jeg har blitt glad i. Jeg trekker bort ett øye på terningen da jeg ikke synes denne kommer opp mot DaVinci-koden og Inferno i spenning og symbolikk, men allikevel en favorittbok og terningkast 5.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I lang tid trodde jeg at forholdet mellom meg og Dan Brown var over. Inferno var intet mindre et overlesset inferno av uutømmelig og kjedelig kunsthistorie. Misforstå meg for all del rett, kunst er viktig, - men ikke i de mengdene Brown prøvde å fore leseren med. Jeg var derfor lettere mistenksom til et nytt møte med Robert Langdon.
Okke som, da denne mursteinen lå på ukeslån ved utgangen til biblioteket, så lurte den seg med de andre bøkene på ekte, Brownsk thrillervis.
En framtidsforsker som er tidligere elev av Langdon inviterer sistnevnte til Bilbao og Guggenheim-muséet. Forskeren skal avsløre svaret på de to største eksistensielle spørsmålene menneskeheten har stilt seg gjennom tidene: Hvor i all verden kommer vi fra? Og hvor er vi på vei? Svarene vil slå sprekker i verdensreligionenes herredømme, og før alt avsløres blir alt kaos. (selvfølgelig).
Ulikt de andre som har sine meninger om denne boka, så synes jeg at jakten og alle farene Langdon og hans kvinnelige makker blir utsatt for, er utrolig kjedelig. Det er spesielt slutten som blir interessant, og som gjør at kvaliteten stiger noen hakk. Dan Brown har gjort grundig research, og vet å ta opp aktuelle problemstillinger med en spennende tvist og vri.
Kjære Dan Brown, jeg liker denne boka mye bedre enn din forrige. Du kunne godt strammet inn de mye om og men i jakten på å finne sannheten, mens slutten briljerer. Iskald februarsol glitrer munter i snøen, der terningen viser fire blide øyne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror kanskje Brown har lest boka eller sett filmen "Transcendce"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de beste bøkene til Dan Brown. Et veldig aktuelt tema og for en gangs skyld så er jeg glad for at jeg forutså hvem som var den "skyldige". Den begynner veldig raskt og bra, men så demper det litt midt i boken da det blir mye forklaring av kunst (noe som ikke er fult så interessant etter min mening). Så tar det seg opp på slutten igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som vanlig gjør Dan Brown en god jobb, men de siste par kapitlene ble litt strevsomme. Alt i alt en svært god bok, i alle fall for meg. Jeg anbefaler den for alle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Well, science and religion are not competitors, they're two different languages trying to tell the same story. There's room in this world for both.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

To permit ignorance is to empower it.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Også i år er målet å lese 52 bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest i 2017, del 2.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over bøker som jeg ønsker å lese i 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøver på nytt med Leseutfordringen 2017. Hadde ikke tenkt å legge den ut i år, men jeg klarer på en eller annen måte og miste listen min hele tiden...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over leste bøker i 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mål 1: 70
Mål 2: 90

Lest totalt: 113 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min lesing dette året


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg planlegger å lese i 2019 fordi planlegging er kjekt.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Lasaruseffekten" av Tom Egeland
 • "Dødsrytteren" av Øystein Wiik
 • "Codex" av Tom Egeland
 • "Skorpionen" av Øystein Wiik
 • "Falken" av Tom Egeland
 • "Bibliotekets voktere" av Glenn Cooper
 • "Alle kan drepe - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Hun som må dø" av David Lagercrantz
 • "Rekviem" av Øystein Wiik
 • "Drømmetyderens død" av A.J. Kazinski
 • "Menneskehunger - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Eclipse i mai - roman" av Gert Nygårdshaug
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver