Redshirts

av (forfatter).

Gollancz 2012 Kindle Edition

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (3 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Martin Bull Gudmundsens eksemplar av Redshirts

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Science fiction

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Gollancz

Utgivelsesår 2012

Format Kindle Edition

Språk Engelsk

Sider 320

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 0 0 0

Bokomtaler

Hvis du kjenner godt til TV-serien Star Trek (og særlig orginalserien) er denne boken et must. For dere som ikke kjenner til TV-serien kan den sikkert være grei å lese, men mye av humoren forsvinner uten referansene. I Star Trek har man blant fansen et begrep som kalles "Isignificant redshirt". Dette er karakteren som enten bare er en statisrolle eller som introduseres i begynnelsen av episoden og som man aldri har hørt noe om. Noen ganger kommer de med en bakgrunnshistorie, andre ganger ikke. Greien er at de ofte dør slik at mannskapet kan dra på farefulle og dødelige oppdrag uten at den faste besetningen trengs å skiftes ut. Disse dør omtrent aldri (med unntak av i slutten av sesong 1 av Next Generation hvor en ønsket å slutte i serien og ble derfor spist opp av en flytende asfaltflekk). Det er også ofte helt meningsløse dødsfall.

Denne boken tar utgangspunkt i disse ubetydelige rødskjortene. Man får se verden fra deres perspektiv. De begynner å legge merke til dette mønsteret og begynner å frykte hvis en av "de tre store" (kapteinen, nestkommanderende eller vitenskapsoffiseren) vil ha dem med på et "away mission" på en ny, fremmed planet. De ser også mønsterene som er åpenbare for fans av Star Trek reagerer på; F.eks. det meningsløse med at folk kommer opp til kommandobroen med resultatene fra labben fremfor å sende det digitalt. Mye av humorene ligger i når disse tingene blir påpekt og karakterenes reaksjon på dette.

Handlingen utspiller seg når noen av karakterene prøver å finne ut av hva som skjer. Jeg skal ikke si for mye om dette. Jeg likte boken meget godt. Den kommer med tre epilog-kapitler som den godt kunne klart seg uten som skal forklare mer om skjebnene til ulike folk. Boken kunne sluttet etter 3/4 og kanskje blitt bedre, men når man kommer så langt leser man som regel boken ferdig. (Med den siste fjerdedelen refererer jeg til de tre "codas", og det er mulig dette er et tillegg som har kommet med senere utgivelser.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket