Boka får minus for unødvendige gjentakende voldsskildringer. Den får også, for meg, minus for at den er en enkel skildring uten ekstra lag, deler av boka leste jeg på skrå. Den får pluss for at den ga meg innblikk i Afganistans historie og situasjon de siste 40 årene. Derav terningkast to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er veldig glad jeg ikke leste denne boka av Tove Nilsen først, for da hadde jeg ikke lest flere. Denne kjedet meg mens de andre jeg har lest av henne er nydelige. Det er som om hun prøvde å ha en annens forfatterstemme enn sin egen i denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Not my cup of tea. Kom nesten halvveis, men det var også bare fordi jeg var stuck på et tog uten annet lesestoff. Veldig løst vevet/skrevet, det er kanskje det mange liker? men det falt ikke i smak hos meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff, nei, flatt språk, lite driv i historien, uutnyttede litterære muligheter for tema og persongalleri som kunne ha blitt en god bok, syns denne romanen er uforløst, leste størsteparten av boka på skrå bare for å bli ferdig med den. Skjønner ikke at den har fått så god omtale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vakkert, lyriskt, klokt om å være menneske. Bonus er forord av Per Fugelli.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mye "stream of consciusness" her. Ikke min favoritt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Irriterende dårlig skrevet. Ga opp å lese den ferdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Super bok med veldig praktisk og jordnær feng shui tilnærming til, hmm, egentlig rydding og fjerning av alt du egentlig ikke liker, egentlig ikke behøver, egentlig ikke bryr deg om, som bare ligger og tar plass! Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Per Pettersons bøker har ikke slått helt an hos meg. Heller ikke denne slo an i starten. Jeg begynte på den for noen år siden og avbrøt etter noen sider. Nå tok jeg den fram igjen og første tredjedel syns jeg er ganske kjedelig. Men så tar det seg opp herfra, og resten av romanen er fin og det blir totalt sett en fin leseopplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm. Trygve bratteli var ingen stor forfatter. Jeg sluker som regel bøker av denne typen og om dette temaet. Men med denne stoppet det opp, rett og slett fordi den er for dårlig skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hm. Jeg har sett filmen flere ganger, og syns den er fantastisk fin. Nå fant jeg fram boka igjen fra bokhyllen. Jeg har lest den før, men husket veldig lite av den da jeg tok fatt på den på nytt. Nå skjønner jeg hvorfor. Den er veldig abstrakt skrevet, med egentlig lite handling og fragmentert framdrift i boka. Det var med nød og neppe jeg fikk lest meg gjennom den. Så, i dette tilfellet er filmen myyyye bedre enn boka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsker Bildøens lyriske måte å skrive på, og også de dype, menneskelige temaene hun borer inn i. Et aber med akkurat denne boken er det blir for mye av de passasjene som beskriver broer og ingeniørkunst knyttet til å bygge broer. Selv om broer opplagt er en metafor hun bruker. Men resten av boken, som går inn i dypet av menneskelige lengsler og indre kamper, er vakkert, innsiktsfullt og lyrisk skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjære Mona,
For meg er det så enkelt som dette: Når eg legg med om kvelden, formar eg eine handa til ei skål attmed meg på puta, og tenker at hodet ditt ligg der. Hodet ditt i handa mi, det er alt eg treng. Det er alt eg vil.

Landfastlykke, av Brit Bildøen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er vanskelig å skrive en omtale som yter denne boka rettferdighet. Men først og fremst er det det lyriske språket og stemningen som legger seg som fløyel rundt leseren som jeg sitter igjen med. Lavmælte og fløyelsmjuke skildringer av håp og tap, valg og konsekvenser, og kjærlighet, selvfølgelig. God bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er mørkt der. Ikkje steinmørkt, ikkje direkte beksvart, for det finst små, skimrande punkt, ikkje lyspunkt akkurat, men, ja... skimmer. Skimmer rundt sjelane deira. Og det er stille, men ikkje knystande stille, ikkje øyredøvande stille, for det er noko der, eit lett pust, ei svak summing, noko kviskrande. Det er liv der, ulevd liv, og ein slags røyster, stumme rop.

"Alt som er" av Brit bildøen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En gåte av en bok. Dette er en slik bok man vil straks lese på nytt for å forstå de dypere lagene, løse gåtene. Denne historien gir ikke svar på den største gåten i boken, som hovedpersonen, men også leseren etterhvert, jager etter svar på. Jeg liker bøker som etterlater leseren full av spørsmål, som blir hengende igjen for ettertanke og undring. Hvert lille kapittel har en lyrisk - og svært gåtefull! -tittel. I sum, dette er en liten og fortettet roman i tekst, men stor i fortolkningsrom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste disse tre bøkene for flere år siden - og visste ikke at de var en trilogi!? De står i alle fall selvstendig og kan leses uavhengig av hverandre. Og jeg elsker disse tre bøkene - så lyrisk og klokt skrevet. Så, ja - gled deg!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok jeg ikke kunne legge fra meg, som gjorde meg klokere, ga meg innblikk i og innsikt i hva som rører seg bak et splittet sinn, uroen i kroppen, impulsene som må uttrykkes, slippes løs, hvordan finne en kanal for alt som rører seg innvendig slik at det får en sosialt akseptabel form, kampen for å unngå at det kommer som knusing av inventar eller usammenhengende tale - der skriving er ankeret til sitt eget selv for karakteren i denne boken, og kanskje for forfatteren selv. Boken gir større forståelse for den kampen "dårene" kjemper. Flott bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boka slo ikke an i det hele tatt. Leste ikke mange sidene før jeg la fra meg denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En nydelig bok full av kloke og gode betraktninger om livet, mennesker og rariteter man støter på. Dette er ikke en roman, men Nilsens erindringer og betraktninger om det å være sulten på livet og det å være nysgjerrig og la seg begeistre av livets små og store rariteter. Men hun byr også på mer alvorstunge betraktninger. Alle kloke betraktninger om livet. En inspirerende bok som minnet meg på at livet er da så mye mer enn den daglige, søvnige tralten, og som minnet meg på hva reiser til andre steder og land gjør med oss!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågHilde H HelsethBjørg RistvedtHarald KTralteKirsten LundBård StøreTone Hingar hLars Johann MiljeStian AxdalNinaStig TBjørg L.Tina JensenChristenPiippokattaHeidi Nicoline ErtnæsKarin BergHeidiRandiAKristine LouiseIngunn SAkima MontgomeryJan Arne NygaardAnn Helen EChristofferAvaVibekeEllen E. MartolG LInger-LiseSynnøve H HoelSvein Erik Francke-EnersenMarianneBeathe SolbergPia Lise SelnesTine VictoriaSigrid Blytt TøsdalBerit R