Fremstillingen av den norske krigen i Afghanistan er ikke bygd på en løgn. Den er bygd på et velsmurt informasjonsmaskineri der alt går ut på å sette soldatene i et best mulig lys. Og forsterkes av et regjeringsapparat som stadig gjentar at de norske soldatene gjør en kjempe viktig jobb. Når feiltrinn og mislykkede militærstrategier ikke blir innsett eller innrømmet, kan vi regne med at de vil forplante seg videre, også til de kommende konflikter der norske soldater sendes. Forsvaret tegner et fordreid bilde av krigen. Det meste som ikke går bra, og usikkerhet rundt konsekvenser av kamper, fortrenges eller gjemmes bak vage formuleringer og henvisning til hemmelige undersøkelser. Forsvaret fremstiller krigen slik de skulle ønske den var. Som en drømmekrig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter å ha tvilt ,eg gjennom de første sidene, endte jeg opp med å like denne boken kjempe godt! Det kan hende at min begeistring for boken også har en sammenheng med at den kvelden jeg leste om hevnen over Frøydis mannlige kollegaer, leste jeg også redaktørens kommentar i siste utgave av magasinet Ledernytt der det står en hel masse om fysisk og mental trening, prestasjoner og lederansvar - og plutselig ble boka til Helene Uri helt virkelig for meg! Jeg ser at det er flere som overhodet ikke liker denne boka, men for meg er det en veldig underholdende, morsom, lett og gøy bok med en liten alvorlig undertone. En bok som spøker med feminismen, men som på ingen måte latterliggjør den. Jeg anbefaler boka varmt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ser man det. Jeg trodde Verdensmesterne var den neste boken hans, men det var det ikke. Det var Francis Meyers lidenskap. Den har jeg ikke lest. Er den bra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser man det:) Jeg fanget det først opp i Hauk og due. Det gikk meg hus forbi både i Wonderboy og Verdensmesterne. Men kanskje nettopp derfor; når det blir for tydelig kan det fort begynne å gnage litt, ihvertfall hos meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte også Fyrsten veldig godt. Jeg har lest Wonderboy tidligere og selv om jeg syns begge fungerer godt som frittstående bøker, så henger de jo sammen og det kan være en fordel å ha lest Wonderboy først. Grunnen til at jeg er så begeistret for begge bøkene er nok hovedsaklig at de er så rike på skildringer og at de beskriver Oslo og de ulike miljøene her så godt. Jeg er litt mindre begeistret for Langelands nye litterære grep der han skriver seg selv inn i handlingen. (Han gjorde det samme i Hauk og duer), men jeg kan leve med det.
Namedroppingen syns jeg bare er gøy.
I tillegg liker jeg at boken er så dagsaktuell og tenker egentlig at den er morsomst å lese nå, før høstens valg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk:)
E

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å spennende! Sånt er veldig spennende!
Jeg skal se etter de to bøkene!
E

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmmm. Den har jeg ikke sett. Har du lest den? Var den bra?
E

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den fant jeg, men jeg har ikke fått lest den enda. Har du lest den?
Likte du den?
E

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk. Skal se på den:)
E

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et genialt tips!! Tusen tusen takk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei hei.
Tusen takk for tips! Den boken skal jeg lete opp og se på.
Jeg har også bodd i Etiopia. Jobbet der i ni måneder i 2008.
Men fikk ikke lest noe særlig da.
Det er bakgrunnen for min interesse. Vet du om flere bøker (også på engelsk) er jeg veldig interessert:)
Ha en fortsatt fin dag.
Elisabeth

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. Jeg er på jakt etter bøker om Etiopia. Gjerne skjønnlitteratur. Leser "Beneath the Lions Gaze" nå, og vil lese mer. Har du noen tips? Gode fagbøker er også fint. #TrengerRådHjelpogVeiledning:) Vennlig hilsen Elisabeth

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Charles Robert Gage er en utbrent og desillusjonert krigskorrespondent som etter å ha fått sparken av Los Angeles Post, blir oppsøkt av en mann, Thomas Colfax, som presenterer seg som en representant for den amerikanske regjeringen. Av denne mannen får Gage tilbud om å ta del i Operasjon Atropos mot en generøs pengesum. Operasjonen skal finne sted i et område av Etiopia som heter Bejaya, på grensen til Sudan, og går ut på å støtte opprørskampen til organisasjonen National Islamic Independence Front (NIIF). Majoriteten av NIIF tilhører stammen Beni-Hammid, og Gage skal sammen med to andre, engelskmannen Patrick Moody og amerikaneren Jeremy Nordstrand, være deres militære rådgivere, eller leiesoldater om du vil.

Forfatteren Philip Caputo skriver i forordet at romanen er fiksjon og at det ikke finnes noe området i Etiopia som heter Bejaya og heller ingen stamme som heter Beni-Hammid. Bejaya deler riktignok noen likhetstrekk med Eritrea som frem til 1993 var en del av Etiopia, men det er også alt.

Boka handler i hovedsak om samspillet mellom de tre deltakerne i Operasjon Atropos; Moody som er operasjonens leder, Gage og Nordstrand, samarbeidet deres med NIIF og Beni-Hammid stammen og opplevelsene i Bejaya.

Denne boken innfridde ikke mine forventninger. På bakgrunn av tittelen og vaskelappen bak på boken, trodde jeg den ville handle mer om Etiopia, og det etiopiske samfunnet. Istedet er det først og fremst en brutal og blodig historie om en engelskmann og to amerikanere som går seg vill i forhold til seg selv og sine egne verdier, og det stedet de er og de menneskene de er sammen med. Jeg gir boken terningkast 3.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

A man´s fate is like a collar which he cannot get off.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

You journalists like to think of yourselves as curious, but what you call curiosity is really an inability to withstand the unknown or uncertainties

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"In a civil war, death is an intimate", Af-Laawe said. "You´re killed by a person with whom you´ve shared intimacies, and who will kill you, believing that he will benefit from your death. And when you think seriously about an entire country going up in civil war flames, then you´ll agree that "intimacy" is more complicated."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Was this what his beloved country had been reduced to, a land where the elders were unaware of being out of touch with the times, and where the young were armed and not right in the head, killing without remorse?"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"As he walked past one knot of bystanders, he heard a whisper: "What manner of a man chases away the elders of his clan, and in the same afternoon risks his life to save a bitch?"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Frode TangenAnn ChristinLailamay britt FagertveitHarald KBeathe SolbergBerit B LieAnneEivind  VaksvikReadninggirl20Anniken RøilChristofer GabrielsenTatiana WesserlingHilde VrangsagenHilde Merete GjessingsiljehusmorCtinaWenche VargasRufsetufsaAnn EkerhovdVigdis VoldLars Johann MiljeCecilie69Marianne  SkageTine SundalBertyGrete AmundsenTone SundlandIngvild RosslundGroReidun SvensliKine Yun Hoch-NielsenDolly DuckCamillaVannflaskeHildaHallgrim BarlaupRisRosOgKlagingTom-Erik Fallakrira