Jeg også la den bort for en stund før jeg tok den opp og fortsatte. Siste delen av boka er, hvis du spør meg, mer interessant enn den midtre delen. Så vel verdt å ta den opp igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka gledet jeg meg virkelig til å lese. Skogen har jeg så absolutt et forhold til og jeg regnet med at dette skulle bli så interessant at det ville bli vanskelig å legge boka fra seg. Og det begynte faktisk veldig bra. Etter hvert ble det derimot så mange trær, insekter og sopparter at jeg følte for å ta fram PC`en og også google i tillegg til å lese, da spesielt bilder. Alt i boka var mer eller mindre interessant. Hadde boka vært utgitt med bilder, ville jeg fått en helt annen leseropplevelse. Ja, jeg hadde gjerne kjøpt boka på nytt og lest den om igjen. Her er mye å lære for mange, og for de mest skog-glade mennesker, tror jeg mange vil få bekreftet mye de allerede har skjønt intuitivt.

Jeg er i tvil vedr. terningkast. Kunne blitt 5, men ender nok opp med en 4`er. .

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei av de mer interessante bøker vedr. en nær-døden-opplevelse synes jeg. Kanskje fordi den er skrevet av en nevrokirurg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig bra bokanmeldelse !! Har ikke lest boka, men kommer nok til å gjøre det etter å ha lest dette innlegget. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er ikke ei bok jeg legger fra meg og glemmer helt uten videre. Her får en virkelig innblikk i ondskap bare for ondskapens skyld. Til tider kan en om enn ikke forsvare, så kanskje skjønne ondskap begått av mennesker f.eks under press. Men det meste av ondskapen som her blir beskrevet er for uforståelig, for brutal , for skruppelløs til å kunne forsvares på noen som helst måte. Mye av det som blir fortalt her i boka får en til å reflektere over menneskesinnet.

Det er interessant å få innblikk i en kultur som er så til de grader annerledes enn den vi lever i. I det hele tatt en gripende og interessant beretning. Der er også små historiske innlegg som gjør at du kan sette en del av det som blir skrevet inn i et politisk perspektiv.

Jeg er faktisk litt forundret over at så få har denne boka i samlingen sin. Jeg vil absolutt anbefale å lese den. For min del er nok dette ei av de bøkene som virkelig har gjort inntrykk.

Skulle gjerne gitt boka et høyt terningkast, men et eller annet får meg til å la være å gi terningkast i det hele tatt. Andre som kommer til å lese boka, evnt. har lest boka, vil kanskje skjønne meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Miklòs Nyiszli sier selv at han er lege og ikke forfatter, så det forklarer vel språket som du reagerer på. Nå er det faktisk slik at språket i ei bok du leser veldig ofte avgjør om du leser HELE boka. Dessverre !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi vet at den andre finnes et eller annet sted der ute. Sannheten er at den ikke finnes der UTE, men her INNE, og at hjertet vårt, i likhet med Rumis, kan bli mottaker av guddommelige telegrammer som informerer oss om denne kjærligheten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...at forskningsarbeidet har avdekket at hjertet produserer det overlegent sterkeste rytmiske elektromagnetiske feltet i kroppen, og at dette feltet forandrer seg målbart i henhold til de forskjellige emosjonene den enkelte opplever. Hjertets elektriske felt er omkring 60 ganger større enn hjernens og magnettfeltet mer enn 5000 ganger større. Dette hjertefeltet omfatter ikke bare hver eneste celle i kroppen. Det strekker seg også ut i alle retninger og kan faktisk måles på mer enn en meters avstand fra kroppen. .......Nå er det også bevist at det elektromagnetiske signalet som produseres av hjertet, registreres i hjertebølgene hos personer som er i nærheten, og at det er et viktig mellomledd for energiutveksling mennesker imellom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant lesning !

Det som skrives her om bl.a. kongehus og regjering under krigen ønsker jeg å lese mer om, og jeg håper å finne det i boka "Kongens nei". Så det blir nok neste bok på ønskelista her. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Only in relationship can you know yourself, not in abstraction, and certainly not in isolation."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skrive selv ! Ja, det burde du ! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Enhver del av kroppen har sin historie å fortelle."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka kjøpte jeg fordi jeg av og til ønsker ei lettlest bok OG så var den så billig, kun kr. 49,- . Har nå lest nesten halve boka, og jeg ble faktisk litt positivt overrasket. Den var iallefall noe mer seriøs enn jeg hadde trodd. Jeg var ganske sikker på at jeg ville komme til å avbryte den, men jeg leser den ferdig. Lettlest og egentlig litt underholdende.Alt ettersom hvordan en vinkler det en leser. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forfatteren av boka "Himmel og helvete" Emanuel Swedenborg var mystiker og levde på slutten av 1600-tallet og til sent på 1700-tallet. En utrolig spennende personlighet, meget intelligent og med datidens beste utdannelse i Sverige. Han studerte bl.a. ved det filosofiske fakultetet i Uppsala. Han lærte seg latin, gresk og hebraisk, studerte astronomi, mekanikk og anatomi m.m. Hans bibelstudium bl.a. fremstår i dag som helt enestående.

I året 1744 ble han kastet ut i en religiøs krise og han velger nå å vie livet sitt til religiøse studier. En åpenbaring av Herren åpner den åndelige virkeligheten for ham og verdenen blir for ham fra nå av fylt med ånder, engler og demoner.
Ingenting i samtiden tyder på at Emanuel Swedenborg var blitt gal. Han fungerte fremdeles helt normalt i sitt sosiale liv og arbeidliv. Flere av hans paranormale hendelser er godt dokumenterte.

Dette er virkelig spennende lesing for dem som er interessert i den åndelige verden, tolking av bibelen og i det hele tatt mystikk.

For meg en favorittbok. Jeg har i tidligere år lest flere av hans bøker og også biografier om Swedenborg. Denne nye oversettelsen av "Himmel og helvete" er til tross for innholdet lettlest. Kapitlene og de nummererte tekstene gjør boka oversiktlig.

Skulle gjeren se flere av hans bøker utgitt på nytt og med en like bra oversettelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det jeg har sagt i denne boka om himmelen, åndenes verden og om helvete, vil være uklart for mennesker som ikke finner noen glede i å kjenne til åndelige sannheter, men det vil være forståelig for mennesker som har denne gleden. Særlig for slike som har glede av sannheter for sannhetens egen skyld, det vil si for mennesker som elsker det sanne fordi det er sant. Alt det vi elsker bringer lys med seg inn i sinnet, særlig når vi elsker det sanne, fordi det sanne er en del av lyset.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som nok de fleste vet så er historien i denne boka filmatisert. Jeg har sett filmen et par ganger og den er helt herlig synes jeg. . Stemningen er til å ta og føle på hele tiden og skuespillerprestasjonene er også så utrolig bra. Rett og slett en gripende film og jeg ser den gjerne for tredje gang.

Boka derimot synes jeg ikke svarte til forventningene. Antagelig er det fordi jeg likte filmen så godt at jeg ble skuffet. Jeg gir den terningkast 4, mens filmen hadde fått en sekser av meg. Altså kommer ikke den vanlige oppfattelsen fra meg, den at boka er bedre enn filmen. Likte absolutt filmen best.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min siste bok har jeg kjøpt her i Spania og har tittelen " Promèteme que seràs libre" av Jorge Molist. Snakk om å være optimist !!!!! :-)))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

To my mother, who gave me a love of life

To Hillary, who gave me a life of love

To Chelsea, who gave joy and meaning to it all

And to the memory of my grandfather, who taught me to look up to people others look down on, because we`re not so different after all.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Heisan der ! :-) Ja, jeg har hørt litt om at han var en bløffmaker, men men.... Er nå alt bløff da ??? Er medlem av et par ordener selv med en del esoterisk lærdom som man etterhvert erfarer.... Men mulig du har rett.... Jeg må finne den boka og lese den om igjen ! Siden du går så veldig hardt ut mot ham ble jeg enda litt mer nysgjerrig. Skepsis er jo sundt det da... og jeg takker for svaret ditt. :-))


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal være en sann historie skrevet av en munk i Tibet som het Lobsang Rampa (håper navnet er helt riktig :-) ) og bokas tittel er "Det tredje øye". Kultbok mente han som solgte den og som så ut som en tidligere hippi. :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ann ChristinIna Elisabeth Bøgh VigreKaroline in WonderArne SjønnesenAtmanMalinJulie StensethSissel ElisabethHeidiBjørg Marit TinholtKnutMEirin EftevandCamilla RødjeBjørg L.Dolly DuckSyntaksfeilHeidi BTone SundlandTerje MathisenMarielleJohn Glenn RobertsenTine SundalMariHarald KOdd HebækRufsetufsaKarin BergMarianne  SkageIdaTrine S. AustbøStjernekastMartine (@martineleser)VannflaskePangLeserHeidiJoannMaren Hjelle AuneMarianne MSynnøve H HoelBerit R