Takk, akkurat noe slikt jeg var på utkikk etter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

....ingen som har en god bok som innehar fjell å anbefale?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, er på utkikk etter romaner/krim/spenning hvor handlingen (stortsett) foregår i/handler om fjell, fjelltur og natur, leve i eller overleve i villmarka. Kan være basert på sanne historier, men helst fiksjon. Ikke biografier e.l lignende som Lars Monsen o.l
Håper på hjelp, og flere gode forslag. På forhånd takk ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er veldig mange bøker som av like mange forskjellige grunner får meg i godt humør. Men jeg nevner "Harold Frys Utrolige pilgrimsferd" og "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant" som to bøker jeg drar på smilebåndet av. Eller så blir jeg jo i kjempegodt humør hver gang en av yndlingsforfatterene mine gir ut ny bok. Jeg er veldig fan av blant annet Gert Nygårdshaug, og "Budbringeren" er jeg kjempe fornøyd med! Koste meg halvt ihjel :p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, ligger dårlig ann der. Desverre har jeg så langt i år lest 2 bøker tror jeg "skremt fjes med store øyne" Mye som har skjedd på privat basis de 2 siste årene, så prosjektet er litt lagt på is. Men jeg gir ikke opp. Satser på et langt liv, med mange år igjen å lese på, så tror jeg skal få til å bli mer belest ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh, nå kom alle leseminner flyvende. Så koselig å tenke tilbake på de timene jeg brukte til lesing, liggende i senga min litt oppned med beina oppetter veggen. En serie som helt klart var/er blandt mine favoritter er Pelle og Proffen-serien av Ingvar Ambjørnsen. I tillegg likte jeg Frøken Detektiv og Tsatsiki-serien av Moni Nilsson-Brännström. Jeg leste mye enkeltbøker også og elsket det meste jeg leste. Mormor hadde mange veldig gamle barnebøker som jeg stadig leste opp igjen. I tillegg var jeg medlem av TL-klubben, og likte igrunn de bøkene også :)
Og så klart må jeg nevne Harry Potter også :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å be var som å kile. Før eller siden ville Gud bli nødt til å kikke ned for å se hvem som kilte han på rumpa.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gubben min er ikke like leseglad som meg desverre, han skal helst ha bilder til teksten :p Derfor fikk han "Don Rosa Hall of Fame nr.6" Han er Don Rosa og Donald Duck fan, og samler på denne serien :) Så bok ble det uansett :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

kremt, kremt "Det var en mørk og stormfull aften..." ....omlag...tja 20, 30, 40....ganske mange av oss var samlet i et koselig lokalet hos Aschehoug. Utenfor var det kaldt og mørkt, inne var det lyst, varmt, god stemning og flere glass med vin :D De første to timene var satt av til Tom Egeland, han hadde lagd en powerpointpresentasjon som han så altfor raskt klikka seg igjennom...men det gjorde ikke noe, for han var flink til å fortelle og forklare likevel. En veldig jordnær, dyktig og humoristisk mann. To timer var langt fra nok tid til å lære å skrive en god krim på, men litt klokere ble vi alle tror jeg. Noe av innholdet, synes jeg, var litt repetering av hva man lærer i norsktimen på skolen...."Hvordan bygge opp en roman"....men slik måtte det liksom bli, og skjønner jo det, greit å få repetert litt også. Men så gikk han dypere i punkter også, og han brukte mye sine egne bøker som eksempler, og det var jo gøy å høre om hvordan han hadde jobbet med noen av mine favorittbøker. Han tok for seg krim som sjanger, å skrive krim (idè - synopsis - roman), hvordan skrive synopsis, sceneskriving, sjangerkonversjoner, dramaturgisk modell, virkemidler, oppbygging, språk, reserch, KARAKTEREN!, plottet, den røde tråden osv. osv.
Som sagt, ganske mye stoff klemt inn på to timer. Så var det spørsmålsrunde. Den siste timen var det forlaget som snakket...litt om hvordan de velger ut de bøkene som blir gitt ut, hvordan de jobber, tips til hvordan skrive en bestselger, og litt opp igjen det Egeland allerede hadde pratet om.
GØY! Anbefaler veldig et slikt kurs!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Da var kurskvelden vel overstått. Så utrolig gøy, interessant og lærerikt det var :) Er nyinnspirert og det klør i fingrene etter å begynne å skrive igjen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen andre bokelskere som skal altså? Må jo være fler her som bor nært og har interesse av dette! Men men .... holder dere oppdatert på hvordan kurset var :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal jeg gjøre :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bor 2t unna jeg, men er ikke sååå langt. Tar bare toget :) Men ja, jeg er heldig slik sett som bor så nærme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så gøy :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aschehoug har nå skrivekurs for salg, diverse skrivekurs med diverse forfattere, og det synes jeg virket fantastisk gøy :D Har bestilt meg "lær og skriv krim med Tom Egeland"..yeeeh, gleder meg masse.
Andre som skal på kurs?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

http://www.literature-map.com/

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tenk dere å kunne gå rundt i en bokhandel å bare plukke med seg alle bøker man vil ha helt gratis. Det fikk jeg gjøre i dag - på en måte ;)
Min lokale bruktbokhandel er desverre gått konkurs, og for å kvitte seg med alt holdt de i dag åpen butikk hvor hvem som helst kunne komme å ta med seg hvor mye som helst HELT GRATIS! Jeg fikk med meg rundt 200 bøker. Helt sykt gøy å bare kunne gå å plukke slik. Og det var ganske bra utvalg også :)
(Ikke akkurat en diskusjon, men syntes jeg måtte dele denne opplevelsen)

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Bare 3 uker gammel <3 Så leser ikke mye enda :p Men sitter å skriver ned alt jeg ønsker å lese for henne/at hun skal lese etterhvert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes en hel haug med barnebøker til barn i alle aldre der ute. Nye og gamle, mange bra...noen ikke fullt så gode. Jeg ønsker at min datter skal få oppleve mange gode bøker...så selv om det er mye bra nye bøker, vil jeg også at hun skal få lese gode gamle bøker.
Hvis dere skulle dratt frem en eller to bøker fra barndommen deres som satte gode dype spor, og som dere ikke kunne vært foruten - hvilken? (spiller ingen rolle aldersgruppe, 0-12år)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nei, i tilfeldig rekkefølge. Hva som faller meg inn der og da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågFriskusenMarit HåverstadSigrid Blytt TøsdalTrude OmaLibra85Tonesen81ToveLasse SteinnesJakob SæthreKarin BergLabbelineMereteJohn Glenn RobertsenRune U. FurbergMonaiEgil KristiansenHarald AndersenHilde H  HelsethAud- HelenBenedicte Sønsteby AndreassenEirin EftevandAjiniakraRufsetufsaKine Yun Hoch-NielsenDemeterLeseberta_23Kjetil AudsenSiljeBerit RLilleviElin Skjerengingar hJulie StensethMorten JensenBjarte FoshaugHeidiVildeIngebjørgfla