Notabene har i flere år hatt store utfordringer og omstruktureringen de har jobbet med har tatt lang tid. Da mister kreditorene tålmodigheten.

Øvrige kjeder har svært(!) kapitalsterke eiere, alle i forlagsbransjen. Derfor skal det svært mye til for at disse slås konkurs, da det for de store forlagshusene er viktig å være inne i alle ledd av verdikjeden. Det er bare å se til NorliLibris, som har hatt store utfordringer over flere år. Lite tyder på at William Nygaard & Co vil slutte å spytte penger inn i kassa.

Jeg er i så måte mer bekymret for de lokalt eide og kjedeuavhengige bokhandlene. De har de siste ti årene mistet blant annet skolebokomsetning, som har vært et viktig bein å stå på. Marginene er også presset og de har mindre forhandlingsmakt enn de store kjedene hva gjelder rabatter. La oss håpe forlagene og konkurrentene vet å ta vare på disse, for lesernes og forfatternes skyld. Vi trenger bokhandlerne i nærheten av oss, på samme måte som bibliotekene. Å møte litteraturformidlere ansikt til ansikt, som med entusiasme viser deg sine favoritter, se det kan aldri erstattes.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dressen satt perfekt på den smidige figuren - som pelsen på et kattedyr; det var en kropp med medfødt talent for klær.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ai ai ai! Det er jammen bra du informerer, Rune. Så annonsen på lørdag, men det gikk i glemmeboken, gitt. Det er godt gjort... Til dere som lurer; det er det beste boksalget i byen. Utvilsomt. Her er det oppmøteplikt. Adresse: Vestre Aker skole, Ullevålsveien 37 (ved Ullevål skole). Åpningstider: Lørdag 6. t.o.m. søndag 14. november. Åpent lørdager 10-18, søndager 13–18 og mandag-fredag 17–20.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser vi er mange som liker denne. Har skrevet en bloggpost om den her. Nå leses Innsirkling 2, og den er foreløpig om mulig enda bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig! Falt for den umiddelbart da jeg så den. På bakgrunn av hva du skriver rykker den fram i lesekøen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En nær nabo, som dessverre besøkes alt for sjelden har denne helgen slått til med bokmarked, hvor mengder av bøker er til kr. 10,- og 20,-. Ellers er det mange kupp å gjøre i deres ordinære utvalg av bøker også. Verdt et besøk, fysisk eller på nett


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tåsen skoles musikkorps har et rent bokmarked i helga. Jeg var der da det åpnet i dag. Svært godt organisert, glimrende utvalg og suverene priser. Kr. 10,- pr. pocket og kr. 20,- pr. innbundet er det ingenting å si på. Totalt for denne lista ble det kr. 170,-.

Og som dere kanskje aner har jeg fått en forkjærlighet for Gyldendals Lanternebøker :) Skal legge inn omslagsbilder også med tid og stunder.

Er du i Oslo i morgen (søndag 17. oktober 2010) anbefaler jeg deg å ta en tur til Tåsen.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha, Randi. Som sagt - alltid hyggelig å høre hva du synes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra språk, men ble den litt overtydelig? Har skrevet litt om boka her. Men prologen var strålende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke verdens beste loppis på bokfronten, men noen godbiter ble det likevel.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den skal rives, ja. Elevene blir flyttet til brakker ved Engebråten skole. Kjelsås skal renoveres, og utbedres litt skikkelig. Derfor spennende hvor neste loppis skal være. Men du har rett i at loppemarkedene har artig bokutvalg. Har funnet svært mye morsomt - og i november har Lions et stort bokmarked på Vestre Aker skole en uke til ende. Gled deg! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

rødme Takk skal du ha. Blir alltid glad om det jeg skriver blir lest :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen ganger har bøker en uvirkelig kraft. Kraft til å bevege, til å løfte blikk og til å gi leseren en opplevelse av å gjøre viktige erkjennelser. Ikke alltid, men noen ganger er det sånn, og da sitter man med en merkelig følelseskombinasjon av eufori og melankoli. Det føles som at man har overvært noe viktig og erkjennelsen av at det er over gjør at man sitter igjen litt tom og tappet.

Slik er det for meg etter å ha lest denne boka. Dette er en leseopplevelse av de sjeldne.

Mer om det kan du lese i bloggen min her.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Godt skrevet, Rose-Marie. Stiller meg bak det meste. Har selv forsøkt å formulere min opplevelse av boka i bloggen min her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må bekjenne at denne boka synes jeg lite om. Mer om det her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Likte denne, jeg. Mange fine passasjer som gjorde at jeg koste meg mye. Mer om det kan du lese her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har mistet min eleganse til kjedsomheten. Det er ingen tragedie det er snakk om, bare en mann som kjeder seg til døde. Noen vil si at jeg har mistet verdigheten, men den har jeg i behold, så vidt. Eller kanskje jeg mener integriteten. Det siste, tror jeg. Verdighet er hva verden tillegger en, integriteten er noe man kjenner best selv. Ja, jeg tror det er slik. Når jeg tenker meg om, tror jeg det er mange som mener jeg har mistet verdigheten; det får så være. Man kan leve et helt liv uten verdighet, og likevel ha integriteten i behold. Men det plager meg at jeg nok har mistet en del av min forfengelighet; forfengelighet kan føre til stolthet, like mye som til skam. Det kommer an på hva man bruker forfengeligheten til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha, Elisabeth. Nye muligheter til våren, men da vet de foreløpig ikke helt hvor de er. Skolen rives jo om 14 dager. Var ellers mange godbiter på loppiset utover bøker også, spesielt på auksjon. Alltid bra på Kjelsås, vi er der hver eneste gang :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To dager på loppemarked på Kjelsås skole har gitt åtte nye bøker som skal bidra med mye kos i høst. Totalpris kr. 120,-


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MarteAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboCtinaEndrinaEivind  VaksvikHarald KThomas KlakeggCatrine Olsen ArnesenKaren RamsvikIna Elisabeth Bøgh VigreEva Karoline SKaren PatriciaRonnyLibrosaurus vBeathe SolbergEllen E. MartolRosa99Trine S. AustbøelmeRina WesenberglillianerMari DullerudJulie StensethToveMarteTove Obrestad WøienLaila StenbrendenbokxleserBjørg L.Tine JohnsenSpurvelurvIngunn Sbandinikjell kJolinaSynnøve H HoelTine SundalRoger MartinsenTao