Jeg likte boka svært godt! Man får nesten lyst til å bygge sin egen båt og drar på eventyr! (Men dessverre, jeg er ikke eventyrlig nok)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Så det du sier er at leg ikke har noe valg?"
Berntsen smilte. Og fremførte favorittsetningen sin:
"Valg, Schultz, er en luksus det var lenge siden du hadde."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når man hører at det er fem million flyktninger i Syria, som opplever de samme utfordringer, blir jeg virkelig trist. Krigen sett fra øynene fra en seks år gammel gutt blir enda mer forvirrende og meningsløst som den er. Det er synd at denne boken er ikke oversatt til nederlandsk. Jeg skulle gjerne anbefale den til mange.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her kan du finne så mye
og har du øyne å se med
behøver du ikke lete

Nordlyset spraker
isperler tennes
spor av fjellrev pryder vidda
og til hver ny dag våkner du
til rypeskratt

Og dette kaller de mørketid
(Nils-Aslak Valkeapää - Vindens veier)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For en bok! Jeg hadde problemer med dialekt og det vanskelig vokabular, men stemningen i boken og historien var veldig fin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Hurakan" er den Maya gudinnen for stormer og uvær. Men er det virkelig sant at i norrøn mytologi også en slik kvinne/gudinne eksisterer med et lignende navn? Eller var det "litterær frihet"?
(funnet: "Hyrrokkin", men hun har ikke mye met uvær å gjøre)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte boken godt, men det var ikke lett å lese for meg som ikke snakker norsk som morsmål. Noen ord er ikke i min vanlige ordbok. Jeg opdaget litt sent at det er en liste met Skogfinske ord bak i boken :-). Romanen er i alle fall veldig stemningsfulle. Det var som å vandre selv i skogen. "Den brune" kan alltid vise seg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Veldig bra skrevet bok. Hovedpersonen Boris søker etter en måte å takle tapet av sin kone. Han møter en ung kvinne (Emily) som jobber hos en farmasøytisk laboratorie. Hun har laget en pille som gjør deg kreative. Boris mister synet av virkeligheten...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

<<Mamma!>>
Han angret straks han hørte sin egen redsel i det korte, harde ekkoet. For nå visste det det også. Mørket.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men det var noe merkelig med snømannen. Den sto feil vei. Han visste ikke hvorfor, men den burde se mot veien, mot den åpne rommet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte Zona Frigida også, det er til og med en av mine favoritter!
Kanskje det hjalp at jeg ikke forstår alt og at jeg i noen passasjer ikke brukte en ordbok...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Egentlig ikke min type bok. I midten er det noen gode deler, spesielt hvis historien handler om villmarken, om livet i det iskalde. Jeg liker ikke hovedpersonene og heller ikke de romantiske scener. Men nå vet jeg mye om polarhunder, og hva en jerv kan gjøre. Det finnes mer jerver i Nord-Norge enn ulver!! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenkte på hun som ikke ventet meg. På hun som ikke ante at jeg var på vei. Jeg tenkte at nå er jeg ikke lenger på vei noe sted.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjøpmannen var rundmaget og hadde en ekstra hals utenpå den som Vår Herre hadde utstyrt ham med. Den veltet hit og dit utover kalvekrysset når han gestikulerte eller lo.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
  • Få i dæ litt mat, jente. Synd vi ikkje har ananas.
  • Ananas?
  • Jævlig smart å ete vess du bi sjuk. Ananas smake nemlig det samme når den kjæm opp igjæn.
Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg likte denne boken veldig godt, men kanskje det finnes altfor mye beskrivelser av gater og ruter? Jeg lurer på om nordmenn vet hvor "Veitvet", "Kaldbakken", "Grevlingveien", "Trondhjemsveien", ... ligger? Dette gjør boken ikke lettere for meg, som ikke bor in Norge. Men selvfølgelig forsterker det stemningen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor dårlig kan ting gå? Det kan gå ufattelig dårlig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men hjertet, som hun hadde holdt i frost og strenghet hele sitt voksne liv, det hadde klemtet nå - bare en eneste gang, men det dirret gjennom all hennes kropp siden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har bare lest "Og bakom synger skogene". Det var ikke lett å lese (min morsmål er nederlandsk) men jeg likte det veldig god! Gammeldags gård romantikk! Det minnet meg litt om "wuthering heights" fra Brontë.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bor utenfor Norge (beklager for mine feil) og jeg synes det er et veldig godt bok. Vakkert var den delen der faren meier nesler med en kort sigd: Du føler smerte, men bare hvis du tillater det. For meg, det er en beskrivelse fra det livet som man lever i Norge: natur, stillhet, friluftsliv, ... :-). Jeg leste også "Jeg forbanner tidens elv" men jeg likte det ikke i det hele tatt. En slik forskjell mellom de to!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anette SToveKirsten LundCecilie69RonnyLars MæhlumAnne-Stine Ruud HusevågLilleviReidun GranbergBeathe SolbergLena Risvik PaulsenVannflaskeIngunn SVibekeTheaBjørn SturødMangosaft45Monica StubkjærmgeLaila StenbrendenNinaEli Svendsen Heie HaugerudChristinaTone HJan Erik OlsenSigrid NygaardBerit RHauk1nefertitiHelen SkogAgurHanne Kvernmo RyeNinaTone Maria JonassenHarald KGodemineJakob SæthreHeidi BLailaingar h