Jeg liker veldig godt å høre på lydbok, og kan gjerne gjøre noe annet kreativt mens jeg "leser", som for eksempel å strikke, gå en tur eller bake. Men hvis jeg skal lytte til ganske 'krevende' bøker, med tungt språk, må jeg konsentrere meg bare om boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg må være ærlig å si at jeg ikke ble så begeistret for denne boken. For det første har den et veldig enkelt og lettlest (og, jeg tror, lettskrevet) språk. Det skinner igjennom at dette er den første boka til forfatteren, for boka er så...svevende. Den er hverken det ene eller det andre. Handlingen og plotet er ok, det er fint bygd opp og karakterene er på plass, sånn greit nok, men jeg føler at selve opplevelsene av boka forsvant helt. Jeg leste hele boken uten å føle noe som helst. Litt snodig, da dette er ment å være en sår, rørende, modig bok, etc etc. Eh?? Hvor var egentlig følelsene? Jeg følte troverdighetene forsvant litt i det superenkle språket, og du verden, så mange skildringer. Og for meg føltes det som skildringene av miljøet og hendelsene ble puttet inn for å fiffe opp boken, men det virket i motsatt retning for min del.

Både frampå- og bakpå boken er det lovord og skryt i øst og vest. En oppsiktigvekkende sterk debut? Eh. Okei, for en debut synes jeg forfatteren klarer seg godt, men den er ikke oppsiktsvekkende. Handlingen er småscener flettet inn til en historie, men alt dette har jo skjedd før. Karakterene til og med er helt ordinære.

Og når jeg leser diverse omtaler av denne boken, finner jeg ord som rørende og sår og virkelighetsnær og, det siste, poetisk. Denne boken er ikke poetisk for fem flate øre. Et eksempel: "Hun former munnen til en runding og begynner å puste i lange drag." Eller: "Jeg tar i mot ølen han rekker meg, setter meg i lenestolen og trykker metallbiten ned i boksen.." osv. Det var så mange biter og dunk og rundinger og streker og alt mulig rart.

For å ikke bare skrive kritikk, kan jeg jo si at jeg fullførte hele boken, jeg levde meg inn i det, prøvde i hvert fall, og jeg synes den er helt OK. Lesbar. Men rørende er den ikke.

Jeg skulle ønske den var en smule mer uforutsigbar. Alt som skjedde var så forferdelig "vanlig" og klisjeaktig. Men ja.. det var min mening. Hva syns dere?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vakker og fin om så hverdagslig som en ungdomsforelskelse. Likte denne veldig godt!! Mange herlige formuleringer, og oppsettet var genialt. Ble så tankefull av å lese denne...<3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er faktisk en av mine favorittbøker! Leste den første gang da jeg gikk i 7.klassen, og jeg tror jeg vil lese den maange ganger i framtiden :) Som du sier - en vakker, liten perle av en bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En kort, kjapp bok med et enkelt, men veldig bra språk. Viktig tema også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før jeg dør, åh, den er fin!!! Satt med en gedigen klump i halsen på slutten.... Den boken ELSKET jeg! Fikk lyst til å lese den igjen nå. I taket lyser stjernene lånte jeg på mellomtrinnet, tror jeg, men begynte ikke på den en gang, fordi jeg synes coveret var så lite tekkelig og innbydende, men huff, det er fordomsfullt, så skal absolutt ta en titt på den snart! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja ikke sant!! Såå enig :) Har du noen andre trist-fine bøker du vil anbefale? :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bor i Trøndelag, og her sier folk det stadig vekk. Eller, på Facebook, vel å merke. Synes nå personlig det er et litt rart uttrykk, nesten sånn som når folk skriver forkortelser (f.eks "rip" eller "omg" osv..) - hvorfor har de så dårlig tid at de ikke kan si Rest in Peace i stedet for? Eller "Vi gleder oss til..." osv? Snodige greier..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha! Herlig :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en soleklar sekser! Som jeg gråt da jeg leste denne.... hvordan går det an at verden blir så urettferdig?! Historien Kristoffer forteller, treffer meg rett i hjertet. Det er grusomt, vakkert, rørende, dramatisk, brutalt, ærlig og filosofisk på samme tid. MÅLLØS. LES. NÅ!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, jeg leste hele boken i et jafs på èn kveld - det var bokstavelig talt umulig å legge den vekk! Enig med alt du skriver. Favorittbok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriver under på alt du sier! Har listet opp denne som en av mine soleklare favoritter :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En veldig tankevekkende bok! Likte egentlig ikke den depressive handlingen, men språket til Coehlo er jo så perlevakkert at han kommer unna med det. En utrolig flott skrevet bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holymoly!! For en bok...... Leslesles! Du har neppe lest noe liknende før! Underholdende, original og heftig ungdomsbok med humor, alvor, brodd og romantikk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Holder på med den nå! (på lydbok, riktignok) Og ja, jeg koser meg! Fin underholdning :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha! Tar det som en advarsel på at jeg bør styre unna denne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ikke sant, helt enig med alt du skriver. Fantasivenner er herlig.... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en av mine absolutte favorittbøker! Jeg fikk den anbefalt da jeg var rundt 12, leste den og husker at jeg likte den ganske godt. Seks år senere leste jeg den ut på en dag, og den både rørte, overrasket og inspirerte meg til de grader. Jeg ble fullstendig forelsket...både i de levende og troverdige skildringene (det var nesten som om jeg kunne kjenne varmen og lufta, og luktene og kjærligheten menneskene i mellom), karakterene og plotet. Dette er en bok til å bli forelsket i! Begynnelsen var som et eventyr, jeg skulle ønske jeg kunne hoppe rett inn i historien! Slutten ga meg for øvrig en klump i halsen, og jeg skulle GJERNE likt at forfatteren skrev en oppfølger, selv om jeg forstår at historien endte slik den "burde" ende.... Mariangela Johansen Cacace er en av mine favorittforfattere - bøkene hennes er 110 % ekte og gode. <3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bør man lese disse bøkene kronologisk, eller har de ingenting med hverandre å gjøre? Jeg har veldig lyst til å lese alle tre, selvfølgelig, men nå frister den siste (Tråden) mest. What to do? Noen som har noen tips?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gooooooosh for en langdryg bok!! Jeg kom til side 70 eller 80, og herregud, så utrolig kjedelig, barnslig og langdrygt. Synes HON-serien er veeldig flat, kjedelig og lite original. Dessuten - den.Er.Så.Barnslig!!!! Alle de der replikkene som "skal være så morsomme"....eh...ja. Blir for teit for min del. Men så faller jeg nok litt utenfor målgruppa, da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BarbaraHeidiLibraritas vMarianne AugustaKarin BergtuhamreGodemineMette-MAmanda AaserødJulie StensethsomniferumMonica Carlsenella76Heidi BAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMayLailaKaren RamsvikalpakkaMari Nordø LommelunGrete AastorpHarald AndersenReadninggirl20Kirsten LundKathrine HaaheimmarithcTorill Elisabeth RevheimEgil StangelandSynnøve H HoelSolgunnPia Lise SelnesMargretheBabynemiEster SKnutMBjørn SturødHildaLise MuntheJon RyeTralte