Så morsomt Kari :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja så absolutt! Lista mi var skammelig fri for kvinnelige forfattere, i dag ville jeg helt klart tatt med både Rshøi, Stien og Munro, pluss Lydia Davis, Dorothy Parker, Marie Aubert, Merethe Lindstrøm og Flannery O'Connor for å nevne noen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oj, så gøy! Nå er det snart 30 år siden jeg leste den, kanskje jeg skal feire det med å lese den på ny.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig med deg på flere områder, dette er på grensen av alt annet jeg har lest før, "American Psycho" er Tarantinogladvold og spiselig på en tegneserie måte, men "Fiolinane" er rå, brutal, kynisk og rett og slett voldsomt ubehagelig. Jeg er egentlig ikke sikker på om jeg liker boken, den er for drøy på mange måter. Men jeg kan samtidig ikke unngå å bli fascinert, og det nynorske språket gir boken en ekstra poetisk dimensjon som på en bisarr måte gjør boken vakker og grusom på samme tid. Jeg leser gjerne mer Leikvoll, men det blir uten tvil en god stund til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg støtter dere der, Dråper i havet var en artig bok, Men For hva det er verdt ga jeg opp, hovedpersonen var rett og slett irriterende og handlingen kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg setter i utgangspunktet pris på Lindgren sitt univers, men må innrømme at jeg ble litt skuffet her. Det er noen veldig gode partier, feks når han sitter ved dødsleie til moren, der berører han meg. Men jeg synes ellers at det er mye babling og kjedelig fyllstoff til å være en forfatter av hans kaliber.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra! Stephen King funker kanskje best om natta når man er 15.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne leste jeg ut kun på trass. Vanligvis gidder jeg ikke å fullføre en bok hvis den er kjedelig, men her håpet jeg i det lengste at den skull ta seg opp. Det gjorde den dessverre ikke, men da hadde jeg kommet så langt at jeg sto løpet ut allikevel. Men at denne var så sinnsykt populær når den kom ut skjønner jeg ingenting av. Den var riktignok ikke kjedelig hele veien, den begynte ganske bra, og det var ok å lese de første 150 sidene eller noe, men så føltes alt bare som en jævlig lang skitur som aldri tok slutt. Nei, all tjolahoppen som Brage Bragesson konstant sier kan han ha for seg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Man kan likevel ha noen gleder uten hode.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det svingte bedre på engelsk ja!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jøss! Det var merkelig. Men, da ser jo mitt svar plutselig veldig pussig ut. Bør nok slettte det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var da voldsomt som du hogger til, skulle tro det var du som hadde skrevet boken. Slapp av, og respekter at folk har forskjellige meninger, så unngår du et fremtidig magesår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He he, jo det var pensum Halvor, men jeg leste den med stor glede, to ganger! Og den er naturligvis best på svensk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, helt enig, den tøffe stilen oversetteren har lagt opp til blir egentlig ganske teit på norsk, så denne bør nok leses på engelsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ganske fiffig denne her, og så hvilte det hele tiden en slags spenning over boken, var ikke så lett å si hva som kom til å skje. Likte den godt, og det var interessant å lese noe Ukrainsk. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vet det sikkert, men nå har hele Fiksjoner kommet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde ganske store forventinger til denne, likte veldig godt Korrigeringer, og med så mye skryt i pressen gledet jeg meg veldig til å lese denne. Vel, nå er jeg ferdig, og jeg må dessverre si at jeg ble skuffet. Franzen skriver godt, og det flyter fint avgårde, men den er for lang, altfor mye babbel, og hele det fugleprosjektet kunne han godt ha spart seg, det var bare kjedelig. Men han er god på relasjoner, og han har mange gode menneskelig observasjoner, men jeg ble aldri hektet på historien, den bare gled helt greit avgårde uten de store topper eller bunner. Leste i Time at noe av grunnen til at han hadde brukt 9 år på boken var fordi han måtte finne opp alt selv, og ikke basere seg på egne erfaringer slik han gjorde i store deler av Korrigeringer, så mitt råd er at han venter venter i 20 år og kommer sterk tilbake med en god historie om hvordan han har det som 70 åring.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg liker i utgangspunktet Stig Larsson godt, Komedin 1 står feks veldig høyt i kurs, men denne boken kom jeg aldri helt inn i. Noe av forklaringen er sikkert at jeg ikke er så god på svensk, men jeg vil og påstå at det er noe irriterende ved formen og måten han skriver på. Alle disse ... pausene, gjentakelsene, kursiv/fet tekst og det muntlige språket blir noen ganger litt plagsomt, det forstyrrer selve lesingen, spesielt i de korte prosadiktene. Men nå det er sagt er han til gjengjeld utrolig god på de lengre stykkene, der holder han meg fast og ryster meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg kjøpte den på engelsk i går og er kjempespent, er litt redd for å ha for høye forventninger, men gleder meg til å gå i gang likevel. Han er jo virkelig en av de store som du sier Ann-Sofi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan glede deg med at hele boken er under oversettelse og vil komme på norsk om 1-2 år, etter hva jeg har hørt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Bjørg L.Marianne  SkagegretemorBjørn SturødRisRosOgKlagingRoger MartinsenAnne Lise JohannessenIngunn SMorten JensenHildeE .Marie HolterTone SundlandLeseaaseGrete AastorpDolly DuckMarianne MMaikenJakob SæthreIngrid HilmerSigrid Blytt TøsdalÅsmund ÅdnøyHilde VrangsagenGro-Anita RoenCamillaLabbelineCtinaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRuneChristofer GabrielsenLilleviStine SevilhaugTonesen81Anniken RøilHanne MidtsundRufsetufsaAnne-Stine Ruud HusevågEinonieTurid Kalvatn SchøyenHarald KSynnøve H Hoel