Livet stilt på spissen er en orientering etter skammen og æren, og når angsten kommer, er lettelsen å finne i at man ikke har etterlatt seg sikre spor.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å herme normalitet er det vanskeligste. Den bærer i seg en bekymringsløshet som ikke lar seg imitere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alltid denne indre gnålingen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det rørte seg noe i brystet mitt, før jeg kom på at alt sånt var for sent, menn, sex og den slags. Jeg hadde brukt min erotiske glansperiode på personer med alvorlige feil og mangler. Med sviktende selvfølelse, som hos meg selv, jeg visste det godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dere vet hvordan jeg hater løgn, jeg avskyr løgn, ja, jeg tåler det rett og slett ikke, og det er ikke fordi jeg er mer rettskaffen enn andre, men simpelthen fordi det ryster meg langt inn i sjelen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hun visste og ville det rette, og gjorde det når det ikke voldte henne særlig besvær, men brant ikke. Man kan jo ikke brenne hele tiden, tenkte hun og åpnet øynene, for da brant man vel opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kontroll over mat og tilgang til klær, altså utseendet, var middelet for å oppnå det siste, få en kjæreste, oppleve kjærlighet. Veien mot det høyeste mål var brolagt med trivialiteter, dietter, klær, frisyre, det var et brutalt faktum.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det fantes ikke noe bedre enn norske flyplasser på syttende mai. Ingen køer, alt åpent og tyst. Få passasjerer på flyene og derfor bedre service, på serviettene var det trykket et lite norsk flagg i høyre hjørne, og en gang hun var på vei til København fikk hun sågar en liten flaske gratis champagne i anledning dagen. Det var sol, kunne hun huske, og da hun hadde drukket flasken høyt oppe i den blå vårluften, var hun nesten på gråten. Så var hun nok glad i dagen likevel, på sitt vis.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han så ut som om han hadde tatt i en strømførende ledning og ba - hvem? - om unnskyldning for at kroppen hans var blitt utsatt for en så idiotisk katastrofe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og bekymringen som preget ansiktet hans, kunne godt vært den samme gamle - et problem som simpelthen besto i å oppta en viss plass i denne verden og være tildelt et navn folk kunne bruke på ham, selve det å være en person folk mente det kunne gå an å kjenne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han liker å fortelle ungene våre hvordan jeg la an på ham ved å sitte ved postkassen hver dag, og selvfølgelig ler jeg bare og lar ham få lov til det, fordi jeg synes at folk skal få lov til å tro på det de vil og på det som gjør dem glade.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjærlighet dør hele tiden, i det minste sporer den av, blir forkludret - den kunne like gjerne vært død.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Religiøse mennesker har gule øyne; det gir dem evnen til å se selv den minste splint i nestens øyne.
Gulfargen er et slags ufeilbarlighets-ferniss.
De fins overalt, akkurat som kobbspy i hundedagene, uunngåelige og ubehagelige som trådene på en brennmanet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Et ekte norsk kystmenneske er alltid en sann misantrop; skeivfliren er nødvendig antrekk for den som akter å overleve under så ultimate vilkår, uten fliren er kystmennesket nakent og sårbart.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Intet på jord er så uberegnelig og ondsinnet som mennesker i flokk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Har du aldri tenkt deg den tanken at hele folkskikken er skapt for at vi fattiglusa skal skal nøyes til å bukke og skrape og plages slik at vi aldri tør løfte øynene og se tvers igjennom dette fordømte flitterverket?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han lo lenge og hjertelig som bare store menn kan gjøre når de er helt sikre på seg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har det til alle tider vært så at overflod og gode dager er av de ting som menneskene minst forstår å håndtere; den slags går rett opp i skolten på de fleste og steller til storaktighet, umoralsk levnet og andre former for syndig atferd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alle andre i nærheten var døde. Slik er det.
Vaktene holdt seg instinktivt tett sammen og rullet med øynene. De eksperimenterte med ett uttrykk og deretter et annet, de sa ingenting, selv om munnene ofte var åpne. De så ut som en stumfilm av en sangkvartett. «So long forever,» kunne de ha sunget, «old fellows and gals; so long forever, old sweethearts and pals – God bless ‘em – »

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Solen var et sint lite nålestikk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MariarThea EmilieHeidiKikkan HaugenEmilieskKay NilsenToveHilde SWencheSteinHilde Merete GjessingGVTanteMamieJohn LarsenKirjalabyrinttifornixPilarisKjerstiJan Erik  OlsenJenny Dahl BakkenEvaIvar SandJan Arne NygaardBjørg Elin NærlandBerit RJulie StensethMonica CarlsenMarianneTrude OmaRandi FramnesMarteMorten JensenMaren Hjelle AuneAlice NordliLibraritas vStian PollestadMargrethe  HaugenTore OlsenEllen E. MartolÅsmund Ådnøymoira