Så kjekt! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantasy på et helt nytt nivå! Det er virkelig en grunn til at denne boken er en prisvinner. Dette er originalt og mørkt, uten å bli dystert. Les hvis du er glad i fantasy og vil lese noe av det beste sjangeren har å by på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Regner med det er mange her som har lest "Svøm med dem som drukner" og lurer på om noen som har tips til lignende bøker? Likte stemningen i denne boken, men aller mest den kombinerte godt språk og en interessant fortelling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så gøy at dere koser dere med lesing sammen! :)
Her er tips til litt nyere bøker, hvis det er av interesse:

Bøker han kan lese selv (lettleste):
Sam og Noa-serien av Karin K. Lindboe
Stian-serien av Jørn Jensen
Sarin-serien (fantasy) av Benni Bødker
Sykkeltyven av Gro Røsth
Ulvegutten-serien av Bringsværd

Bøker å lese sammen:
Fossegrimen av Ingunn Aamodt
Balthasar bruns detektivbyrå av I.V. Steinman
Alle bøkene av David Walliams (Roald Dahl-aktige bøker - morsomme!)
Den gule dragen av Bringsværd
Monsteret i natten av Strandberg

Ellers er mange glad i tegneserier i den alderen. Amuletten-serien er superpopulær, så den kjenner du kanskje til. Men den nye, norsk tegneserien Nordlys er også i den sjangeren og veldig fin. Hilo og Poptropica er andre kule tegneserier han kanskje vil like.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal tilbringe min helg på Hogwarts! Jeg driver og leser Harry Potter-serien om igjen og storkoser meg. Er kommet til bok 3 så langt, men det blir fort flere i løpet av helgen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En av de viktigste bøkene om Palestinakrigen og årsaken til det palestinske flyktningeproblemet. Anbefales på det sterkeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er det siste om Varg Veum som står på planen. Begynte på den i går og så langt er det et hyggelig gjensyn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har drevet på med Dave Eggers' "The circle" en liten stund nå og det har gått litt trått. Gir derfor boken en siste sjanse denne helgen før jeg gir den opp. Håper den bedrer seg for jeg tror egentlig dette kan være en god bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser nok mest fantasy/sci-fi. Er så glad i hvordan disse sjangrene setter fantasien i sving.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den som står for bekymringen, opplever det som en form for kjærlighet, mens den som er bekymringens objekt, opplever det som en form for kontroll.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På norsk, eller vil du ha på engelsk også? Hvis norsk anbefaler jeg:
Ready player one av Ernest Clive. Kuleste sci-fi-boken om dataspill!
Tenker Divergent av Veronica Roth også kan være noe for deg, siden du liker Hunger Games.
Genesis av Bernard Beckett er en kort, men god historie.
Også er det jo Den mørke materien-trilogien til Philip Pullman.
Har flere tips hvis du også vil ha engelske :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Topp tre for meg i år:
"Elefantpassernes barn" av Peter Høeg.
"Ein vakker dag" av Anna Gavalda.
"Ready player one" av Ernest Clive.

Litt forskjellig med andre ord. Gleder meg til 2014, der jeg forhåpentligvis skal lese mindre pensum og mer for min egen del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Black magican's trilogy" av Trudi Canavan. Ganske klassisk fantasy med et samfunn der trollmenn og magi er en viktig del. Veldig kul! Finnes også en oppfølgertrilogi og en enkeltbok her.
"Soldier son"-trilogien av Robin Hobb. Litt annerledes fantasy, der fokus er på urfolk og magi. Denne har mye skildringer, spesielt i første bok og er kanskje ikke tingen dersom du vil ha action hele tiden. Men anbefaler den på det sterkeste!
Anbefaler også "The magicians" av Lev Grossman. Kan vel kalle det en voksen versjon av Narnia og Harry Potter. Her finnes det også en oppfølger, men den har jeg ikke lest ennå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du sett denne bloggen: http://historiskeromaner.com/ ?
Der kan du sikkert finne mange tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her går det mest i pensum denne helgen, men innimellom blir det tid til litt annet også. Og da er det "The magicians" av Lev Grossman det går i. Denne begynte jeg egentlig på i fjor, men etter en litt treig start ble den liggende. Nå har jeg plukket den fram igjen, og koser meg med den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det aller viktigste er vel at det er noe som er spennende! "Marg og bein" serien er det mange som liker, om ikke det er for barnslig da? Dystopier som "Dødslekene" kan jo være noe. Ellers anbefaler jeg serien "Den siste lærling" på det varmeste. Skikkelig grøss og spenning og veldig velskrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et godt poeng, jeg er egentlig enig med deg der. Starten er rett og slett litt treig. Kanskje er det bedre å begynne med the Magician's Apprentice? For meg var det første boken jeg leste av Canavan og jeg fallt for den nettopp fordi den var så lett å komme inn i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trudi Canavans Black Magician's triologi kan være en fin start tenker jeg. Der får man magi og hele pakken, men samtidig gode karakterer. Er ikke så altfor lange heller.

Ellers er jeg veldig fan av Ingar Knudtsens Amasone-triologi. Ikke alltid like velskrevet, men en kjempebra fortelling. Relativt korte er de også. Mine versjoner av disse bøkene er lest i filler og har plass i favoritthyllen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke spesielt velskrevet bok, men det gjør ingenting når den er så engasjerende. Litt som å få en bøtte isvann i hodet for å våkne, og det tror jeg vi trenger noen ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MarianneKnut HauglandBoktimmyIngunn ØvrebøJohnny OlsenJulie StensethThomas KlakeggHeidi BGVTorgeir MyklebustRisRosOgKlagingMartinenlillianerKnut T.  ReinåsHedvigBjørn SturødConniemoiraHilde StorkjørrenBjørn Erik Strand-Hanssenkjell kBerit RBrit HonningsvågGjermund  HaugeFrode Øglænd  MalminFlettietteTine SundalBirgitte Veland LarsenAnjamajaSiv ÅrdalHegeKarin  JensenWenkeIngunn SHeidi LIdaAnne-Stine Ruud HusevågBente NogvaStine Sevilhaug