Jeg er Markus-fan, det er bare å innse det. Absurd, morsomt og sånn passe ekkelt. Loves it!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk! Spennende historie med nytt blikk på norrøn mytologi, her er vi på jotnenes side. I alle fall nesten... Og for noen tegninger! Jotunheimen blir levende, storslått, vakker, skremmende og underlig. Og både jotner og guder ser helt annerledes ut enn sånn vi er vant til å tenke oss dem. Så flott med noe nytt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Riktig god spøkelsesfortelling for mellomtrinnet. Passe skummel og ikke for opplagt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finfin bildebok om hvordan foreldres psykiske sykdom kan påvirke barn. Lykke følger alle regler om å ikke gå under stiger og å unngå svarte katter, men drømmer likevel om Ulykken om natten. Så må hun være hos farmor noen dager fordi pappa "gikk seg litt vill", men ting blir litt bedre. Barn som skjønner hva dette handler om, vil trenge denne boka! Andre barn vil finne ting å undre seg over. Eller så kan boka brukes som grunnlag for samtale. Enkle, men uttrykksfulle illustrasjoner. Jeg liker'n!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God barnebiografi om en historisk figur jeg har hørt mye om, men egentlig ikke vet noe om i det hele tatt. Levende fortalt og forfatteren redegjør for kildebruk, fakta og fantasi i forordet. Forbilledlig! Fin blanding av portretter, bilder av bygg ol og Jenny Jordahls illustrasjoner. Men forlagets tekstblunder på side 10 kunne fått meg til å legge vekk boka. "Da Sofie ble født, lå byen Stettin i var Stettin en by i det tyske kongedømmet Preussen.", står det. Skjerpings på korrekturen, Gyldendal!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God idé, men middels gjennomføring, synes jeg. Historien er for lang og kronglete samtidig som jeg savner innhold. Hvorfor er tannfeene så ulike? Hvis de har ulike typer tannfeer i forskjellige land, vil jeg gjerne høre om det. Hvorfor skal det at tannfeene reaprerer og passer på felte tenner gi ungene sterke voksentenner? Det henger jo ikke på greip.

Tegningene har sterke, klare farger og vil nok appellere til mange barn, men de er uten nyanser. Tannfeen har ett uttrykk og det hele blir litt flatt.

Språket er tungt og skjemmes av enkelte tegnsettingsfeil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig sak og et must for bibliotekarer med oppheng i magi, selvfølgelig! Men jeg synes det ble litt for mye. Av alt, egentlig. Historiske personer, typer monstre og sexavhengige nymfer. Og siden jeg hørte denne på lydbok, må jeg gi litt trekk for oppleseren også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes den var litt treig i starten, men tok seg veldig opp. For Buffy-fans er det moro å se verden fra vokternes side. Og ei bok som inneholder en Coldplay-demon, kan jo aldri bli helt feil!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjarmerende krim for større barn. Og voksne. Litt mange personer til at det var helt enkelt å henge med på lydbok til å begynne med, men en blir jo kjent med dem etter hvert. Miljøet er fantastisk og om ikke alle karakterene er like sympatiske, er de i alle fall menneskelige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de beste i serien så langt, blir engasjert i plottet og karakterene og det blir ikke alt for mange folk å holde styr på. Og Barkers særheter er akkurat passe sære.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende fantasy lagt til Skandinavia på midten av 1300-tallet. Gode karakterer som jeg bryr meg om, og slett ikke opplagt hvor handlingen skal gå. Liker spesielt godt at vi ser hendelsene både fra menneskenes og monstrenes side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin historie, men jeg synes det tar litt tid før den kommer i gang. Det er et markant stemningsskifte når monsteret omsider viser seg, og derfra flyter historien lett. Skjønner ønsket om korte setninger i ei barnebok, men jeg synes språket er litt hakkete, igjen mest i første del av boka. Men jeg liker ideen og historien og det er bra med fantasy med spenning, men uten for mye grøss for denne aldersgruppa og.

Nydelige illustrasjoner og jeg har stor sans for at fargene der og på omslaget henger sammen! Det gir et flott helhetsinntrykk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om livet om slave, slaveeier og/eller sjørøver. Men like mye om gresk mytologi. Og talefeil. Og zombier. Litt søkt, men gode karakterer og fengende språk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forrykende avslutning på trilogien. Denne historien slutta aldri å overraske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsomt og alvorlig om popularitetspresset på ungdomsskolen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ha ha! Så gøy! De er rare alle bestefedrene i denne boka, men sjørøveren tar selvfølgelig kaka. Ganske gode rim og tegninger med artige detaljer. Denne får jeg lyst til å lese høyt for unger og det burde fungerer utmerket om en bare forklarer et par vanskelige ord først.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne var da veldig sjarmerende! Om jenta som vil bygge den mest fantastiske tingen og prøver og jobber og får mer eller mindre god hjelp av hundeassistenten sin og EKSPLODERER i sinne når det ikke blir som hun vil! Men så ender det godt og vi får vite hva tingen skulle bli. Og visst er den fantastisk!

Det eneste som trekker ned for min del, er fonten. Den er ikke god å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rett og slett strålende fortalt i både ord og tegninger. Jeg er Runde-fan!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er svææært skeptisk til selvhjelpsbøker, særlig for unger, men denne var faktisk ikke så verst! Litt "bare vær deg selv"-aktig selvfølgelig, men med hjerneforskning, samfunnskritikk og psykologi godt representert, tas leseren definitivt på alvor. Det er mulig det hele blir i overkant amerikansk for norske jenter. Ikke har vi kleskoder, vi er ikke så opphengt i baseball eller frivillig arbeid og alle ekstrakursene som kan tas på skolen, må vi se langt etter. Men sånn må det nesten bli. Ei god og nyttig bok for dem som klarer drøye 300 lettleste sider, vil jeg tro.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marianne MGVellie d.Leseberta_23EmilieskIngeborg GHanneIngunn ØvrebøBertyAnjaAnniken RøilErikWenkeHilde H  HelsethBoktimmyHildeStian DalbergRufsetufsaKay NilsenHarald KBjørg Marit TinholtTuridEivind  VaksvikHallgrim BarlaupKaroline in WonderArcticDwarfAndreas BokleserHilde AaBjørg L.LailaHilde Merete GjessingBjørner SandomkriraNeda AlaeiSunniva83Beathe Solbergingar hJulie StensethMarteedgeofaword