Når det tar evigheter før en kvinne kommer seg ut av døren, er det ikke fordi hun er jålete - det er fordi hun til stadighet blir minnet på at utseendet vil få folk til å behandle henne annerledes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

“I hate Gucci," said Francis.

"Do you?" said Henry, glancing up from his reverie. "Really? I think it's rather grand."

"Come on, Henry."

"Well, it's so expensive, but it's so ugly too, isn't it? I think they make it ugly on purpose. And yet people buy it out of sheer perversity."

"I don't see what you think is grand about that."

"Anything is grand if it's done on a large enough scale," said Henry.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"There is nothing wrong with the love of Beauty. But Beauty - unless she is wed to something more meaningful - is always superficial."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

His tunic lay on the mud nearby, but he couldn't find his shirt at all, until he crawled closer to the scarred girl and realized that she was busily tearing it into strips which she was using to bandage her wounded leg.
"Hey!" he said. "That's one of my best shirts!"
"So?" she replied without looking up. "It's one of my best legs.”

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He cut through the 21st Century gallery, past the big plastic statues of Pluto and Mickey, animal-headed gods of lost America.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Was this what falling in love was like? Not something big and amazing that you knew about straight away, like in a story, but a slow thing that crept over you in waves until you woke up one day and found that you were head-over-heels with someone quite unexpected.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En vill oppvekstroman fra sørstatene på tidlig 70-tall. Fire barn finner en død kvinne og i søken på svar graver de opp flere hemmeligheter enn det de hadde turt å satse på.

Vi følger gutten John som sammen med søsteren sin Jenny og sine to bestevenner Gloria og Rudy som blir enige om at de må finne ut hvem som har drept jenta. Samtidig er de alle preget av strevet med å vokse opp i vanskelige hjem. Rike Gloria med foreldre som ikke er tilstede, rebellen Rudy som blir stemplet som et råttent egg på grunn av farens herjinger i byen, og John og Jenny som bor med moren som bryr seg mest om alkoholen.

Lewis inkluderer mange vanskelige temaer og det er ikke noe problem å bli glad i kvartetten. Hver gang en av barna ble utsatt for noe vondt kjente jeg det dypt i hjertet, men jeg er også svært takknemlig for forfatterens ærlighet - ingen sugar coating her i gården!

Liker du mysterium/krim/spenning som også byr på god karakterutvikling og en dypere handlig passer denne godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Familiesmykkene fra tidlig 1800-tall - armbåndet og brosjen - var vakre, [...] Men det knyttet seg en uhyggelig tradisjon til smykkene, hadde moren fortalt Emma. De som bar dem, fikk et ulykkelig liv, og de døde tidlig, flere av dem. Likevel bar moren selv disse smykkene når hun staset seg opp, og i situasjoner der hun ville vise ektefellen at hun ville dø fordi han var sånn. Og slik ble det - tidlig død på grunn av ulykkelighet - hun også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var en sånn bok som man ikke klarer å legge fra seg samtidig som man har en klump i halsen og magepine gjennom hver eneste side. Veldig vond, men godt skrevet og svært viktig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjarmerende uten at den drukner i klisjéer. Jeg har svært lite erfaring med denne sjangeren, men vil si at det er en solid kjærlighetsroman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En strålende oppfølger til "The Gentleman's Guide to Vice and Virtue"! Personlig sytnes jeg denne er enda bedre enn den første! Felicity er en deilig hovedkarakter å følge, og boken byr på mange viktige temaer som feminisme, etikk og brudd med samfunnets forventninger (på 1700-tallet).
Nydelig skrevet, anbefales! Både denne og den første er perfekte gaver til ungdom som liker å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare jeg som syntes punktet "A book you think should be turned into a movie" er litt klønete? Gleder meg til å sette i gang med lista på nyåret :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som du sier, noen ganger er lydbok helt perfekt! Jeg har veldig lyst til å lytte til HP-bøkene siden det er flere som bekrefter at Fry er en veldig god oppleser (det er tross alt noen lydbøker som er helt forferdelige å lytte til). Jeg hadde forresten samme erfaring med boken "Children of Blood And Bone" av Tomi Adeyemi. Det er en Young Adult bok (og i fantasysjangeren) som leses av skuespilleren Bahni Turpin. Hun er amerikaner, men når hun leser denne boken har hun også en helt nydelig afrikansk aksent som passer så godt til historien! Jeg syntes at bokens og karakterenes identitet blir så mye mer spennende og tilgjengelig når de leses av "riktige" opplesere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

“No one calls a girl spirited or opinionated or intimidating or any of those words you can pretend are complimentary and means it to be. They’re all just different ways of calling her a bitch.”

Godt sagt! (0) Varsle Svar

It is not a failure to readjust my sails to fit the waters I find myself in.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En perfekt "selvoppfyllende profeti"-historie. Obioma skriver karakterer som er levende og lette å bli glad i! Halvveis i boken begynte jeg å høre lydboka (fordi det var praktisk) og leseren, Chuckwudi Iwuji, var helt fantastisk! Han flotte nigerianske aksent ga en helt ny dimensjon til karakterene som jeg aldri hadde fått til selv - så denne anbefaler jeg å lytte til :) Slutten ble strukket litt lengre enn nødvendig, men totalt sett en veldig god bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er den første og eneste boken jeg har lest av John Green, og jeg er glad for at jeg gjorde det. Historien handler først og fremst om et mysterium som hovedkarakteren Aza prøver å løse, men den handler nok enda mer om mange av de tingene en tenåring kan oppleve som vanskelig; kjærlighet, vennskap, mental helse, skole osv. Green har en utrolig evne til å sette seg inn i hodet til en som sliter med angst, og jeg kan fortelle at historien fikk en voksen mann til gråte fordi han virkelig relaterte seg til denne tenåringsjenta.

Jeg anbefaler denne til både unge og voksne lesere, og tror mange vil ha godt av å lese om Aza uansett om du sliter med noen av disse problemene selv eller kjenner noen som gjør det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Visuelt vakker og interessant innhold! Denne boka har jeg bladd i mange ganger, både som underhodning og som en inspirasjonskilde til egne kreative verk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne historien er dypt forstyrrende. Vi følger jenta "Alice" som er offer for barnekidnapping og seksuelt misbruk. "Alice" forteller sin historie og jeg setter pris på at vi som lesere ikke får mer informasjon enn det "Alice" vet selv, noe som gjør også historien mer realistisk. Scott skriver akkurat grafisk nok til at vi skjønner hva som skjer uten at det blir for direkte, og den balansen er viktig. Hun sørger også for å gjøre hovedkarakteren menneskelig og uperfekt selv om hun er offeret.

Denne boka har jeg litt vanskelig for å sette terningkast på, men så lenge man tåler å bli utfordret er dette en god bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etterhvert som jeg blir eldre syntes jeg det er vanskeligere å omtale ungdomsbøker, men denne var veldig fin. Passe lang og med temaer som unge kanskje syntes det er vanskelig å snakke om som; ensomhet, kjærlighet, homofili, og selvmord. Den har fått plass på ungdomshylla i bokhandlene, men jeg tror denne passer mye yngre lesere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Sigrid NygaardMaren Hjelle AuneRisRosOgKlagingSten Vidar WigandtuhamreMaria HusefestEster SSaraingar hCathrine Marie HansenKaroline RøyskattBente NogvaKaroline in WonderVivian M.Liv-Elin H. NorbEeMeFKarin  JensenVibekeRufsetufsaLibraritas vKristin F. JørgensenVannflaskeJakob SæthreBjørn SturødReidun SvensliAnne Lise JohannessenMonica CarlsenHarald KTine SundalHeidiHeidiSverreHelene FagerhusBerit RAkima MontgomerybrekHeidi BÅsmund ÅdnøyOdd HebækJan-Olav Selfors