Det er ikkje slik, sa eg, at om eg ikkje seier stort, så er eg ordlaus.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tollak er en mann av få ord. Han er sint, sta, og liker ikke at verden og tiden går framover. I tillegg er han periodedranker, originalen i bygda og full av kjærlighet til kona Ingeborg.
Det er ikkje slik, sa eg, at om eg ikkje seier stort, så er eg ordlaus..
Nå er hans tid kommet, og det er på tide å fortelle. I boka følger vi han mot samtalen han skal ha med ungene før han dør.

Tore Renberg skriver godt, og denne korte boken er både velskrevet, mørk og vakker. Den rommer mye, både sagt og usagt, på noen få sider. Boka kan leses i ett jafs, men les sakte og dvel ved intensiteten og drivet i fortellingen.

Jeg må tenke litt mer på Tollak og Ingeborg før jeg begynner med en ny bok, kjenner jeg. Skulle gjerne hørt Ingeborgs fortelling også, om hvordan det var å være kona til Tollak. Dette er en bok som varer lenge etter den er slutt. Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er dame, og vet ikke hva jeg har fått ut av å lese boken hvis jeg hadde vært en mann - men likte den, det gjorde jeg. Jeg følte sympati for Tollak, og ble nysgjerrig på Ingeborg. Boken har rom for tolkning og om jeg ikke kjenner noen som Tollak, kan jeg kjenne igjen mange av hans egenskaper og væremåter hos flere - om enn ikke så ekstremt som i hans verste handlinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En nydelig bok om Lindas kjærlighet og valg. Kjærlighet til jorda, til gården, til slekt og dyr, men også kjærligheten til den kommende ektemannen. Et godt språk drar meg med inn til Hessdalen og liv som har levd og arbeidet der.
Boka gir meg en anledning til å finne mine egne minner, mine tanker og hva jeg har gitt videre til mine barn. Hopp i høyet, kos med nyfødte kalver, tur med firhjulingen så alle fryder seg - men også berging av fôr når naboene brenner st. Hansbål, steinplukking i lyse maikvelder, fødsel og død i fjøset. Kuskit og møkk. Ikke flotte ferier og weekendturer, men jeg håper vi har gitt videre et felleskap de har satt pris på, gleden ved å arbeide sammen og tanker om hva som er viktig og riktig. Så må valgene som kommer bli tatt og akseptert. Så verdifullt å vokse opp slik, verdifullt for meg og mine, men kanskje ikke for de som bestemmer og legger føringer for matproduksjon og bosetting. Takk til forfatteren for at du har gitt meg en anledning til å minnes og reflektere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bjørn Sortland har skrevet flere bøker om kunstdetektivene, og Jørn Lier Horst har Clue-serien. Begge var populære hos min gutt i overgangen barn/ungdomsalderen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Plutselig blir jeg så ufattelig trøtt. Det er ikke bare tempoet på jobben eller det overveldende høye antall saker jeg har som sliter meg ut. Det er det at jeg lurer på om noe av det jeg gjør, faktisk betyr noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

‘Vakkert om det vonde’. Du har skrevet en god omtale om boken på bloggen din. Dette er en bok som gjorde dypt inntrykk på meg også, og jeg vil nok lese den om igjen. Jeg har allerede anbefalt den til alle som gidder høre på, selv før jeg hadde lest den ferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du spring rundt med impulsene dine, dei kviler aldri i sitt jag etter inntrykk. Eg spring framfor deg og ryddar inntrykka bort, eg spring etter deg og ryddar i ruinane kvar gong eg blir for sein.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

.......hvis man slåss med feieren, blir man svart selv om man vinner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en fantastisk bok for meg som er opptatt av barn, relasjoner og tilknytning. Tematikken omkring mutisme er interessant, og gir et godt bilde på hvordan vi bør forholde oss til de som ikke snakker. Det som trakk ned boken fra en 6er var at morens fortellerstemme tok over for guttens i noen kapitler uten at det kom tydelig nok fram. Jeg brukte noe tid på å skille mellom de ulike personene, det var en stor slekt med fremmede og, for meg, 'like' persiske navn. Anbefaler denne boken varmt, spesielt til alle som arbeider med barn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen svarer, og ingen andre ser ut til å bekymre seg, så jeg bestemmer meg for ikke å tenke mer over det. Prøve å følge Olafs råd om ikke hele tiden å følge med på alle andre, kjenne på andres stemninger, prøve å hold oversikten over hvem som føler hva når, det er ingenting som blir bedre av det, og han har selvsagt rett.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En svak firer fra meg. Jeg trengte noe lettlest og kjent imellom pensumbøkene, og da passet denne. Underholdning i 2 kvelder, og dett var dett! Den dårligste boka om Wisting, men håper likevel på flere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bursdagsgaven av Sue Monk Kidd. Om slavehold i sørstatene. Lett å komme igang med og vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den var fornøyelig, men ikke bare det. Jeg ble sint og frustrert, trist og lattermild, og det var ikke langt mellom tårer og smil. En bok jeg ikke klarte å legge fra meg, og leste den på 2 kvelder. Tenker på unger som må vokse opp under slike forhold, håper ingen opplever det så ekstremt i virkeligheten. Den får en sterk 5'er av meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men jeg har egentlig aldri syntes det er spesielt meningsfylt å diskutere innholdet i bøker. På en måte liker jeg bedre å se opplevelsen som noe mellom meg og forfatteren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vakkert og intenst om ensomhet og tosomhet, om å forlate og om å starte på nytt. Vanskelig å legge ifra seg denne boken, og jeg ønsket at den ikke ble slutt! Sitter i tankene lenge etter at den er avsluttet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Anne Karin Elstads forfatterskap tar opp kvinners stilling i samfunnet i alle (?) sine bøker. Bøkene om Lena (Senere Lena og Sitt eget liv) foregår i årene 1950 til 80. Bøkene om Innhaugfolket, som er fra første del av 1800-tallet, er fra før kvinnefrigjørigen, men med sterke kvinner i hovedrollene.
Også Anne Cath Vestly skriver om kvinnefrigjøring i sine barnebøker. Guros mamma er en kvinne som klarer "alt" selv og Auroras mamma er opptatt av karrieren, mens far steller hjemme. Det finnes helt sikkert mange enda nyere, skal skrive de ned når jeg kommer på de

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ingen bakgrunnslarm, bare rene lyder. En traktor, en fugl, en hund, en stemme. Ingen lyd blandet seg i et mylder av andre lyder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Folk rotet seg inn i unødvendige løgner for å gjøre livet lettere, noe som bare førte til det motsatte. Alltid, nesten uten unntak.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

God ide å reise verden rundt i bøker. Jo eldre jeg blir, jo bedre liker jeg å lese fra fremmede land og kulturer. Ofte tar jeg kartet fram for og orientere meg. Sist kartet var framme var da jeg leste 'svøm med den som drukner' av Lars Mytting. Den hadde handling lagt til Shetland og Frankrike, anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LilleviGunillaEllen E. MartolTerje N Abuslandkjell kIngeborg GJan Erik  OlsenWenche VargasStine SevilhaugKjartanBeathe SolbergDolly DuckStig JohanCtinaHeleneAjiniakraMonica CarlsenBertykntschjrldTove Obrestad WøienHeidiTorill Elisabeth RevheimIngunn STanteMamieIdaTralteEmilie GeistMartine (@martineleser)Soffa86AnjaMarit HøvdeAtmanMaren Hjelle AuneIngrid Urdal StøleJulie StensethAnneWangLinn Charlotte EdstrømBenedikteKristin F. JørgensenAlice Nordli