Universismen

av (forfatter), Anne-Kristin Strøm (redaktør) og Arve Juritzen (redaktør).

Juritzen forlag 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.50 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Cato Haugens eksemplar av Universismen

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

På lager i Rælingen

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en redigert versjon av notatene til Quislings filosofiske livsverk, som han planla å gi ut i tre bind. Innholdet spenner over temaer som forholdet mellom mann og kvinne, Gud og moral, kunst og vitenskap, universet, tid og rom, og om liv på andre planeter. I tillegg er teksten Universistiske strøtanker, som ble skrevet de siste dagene før henrettelsen i oktober 1945, gjengitt i sin helhet.

Omtale fra forlaget

For første gang utgis Quislings myteomspunne manuskript. Oktober 1945. Vidkun Quisling sitter på dødscellen på Akershus festning. Om få dager skal han henrettes. Dommen er falt; han er avmagret og blek. Det hele er over nå. Sine siste dager bruker han til å avslutte sitt filosofiske mesterverk: "Universismen". I over 30 år arbeidet han med det som var planlagt som et trebindsverk. Det endte med en mengde notater og utkast på til sammen drøyt 800 sider. Hans Fredrik Dahl skriver i sin Quisling-biografi: "Finnes det da originale glimt i denne Quislings ufullendte? Spørsmålet lar seg neppe besvare før noen tar på seg å ordne og systematisere de spredte kladdene." Nå er jobben gjort. Nå utgis Vidkun Quislings filosofiske livsverk for aller første gang; Universismen. Sitater fra "Universismen": * Jeg skal - som den förste - bevise at Gud eksisterer, ... kort, at Gud ikke er et avledet abstrakt begrep, men et levende kollektivt vesen. * Hennes kropp har kjönslige, ikke nöitrale former: brede hofter og bak, fyldige bryster med sammenhengende retardert utvikling av hjernen. Dette er kvinnens biologiske tragedie, som ingen kvinnesak kan befri henne fra. * Sövnen er dödens broder. Og som sövnen er en hvile, er også döden. Og av dödssövnen opstår de nye vesener, morgenfriske, uten erindring, med ny individualitet og intelligens. * Hver hjerne er en slags radioutsender og radiomottager.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788299734622

EAN 9788299734622

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 233

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket